Restaurant de Librije
-
- Berichten: 418
- Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45
-
- Berichten: 95
- Lid geworden op: 02 aug 2006, 17:23
ik zou denk ik eerder 6 gangen nemen, 10 gangen met wijn is leuk maar is meestal, hap sloek weg. Om egt van een gerecht te genieten met mooie glas wijn zou ik 6 gangen nemen. Ik neem straks de trein naar maastricht en eet vanavond bij Beluga. daarna lekker slapen in een hotel vlakbij Beluga, en morgen lunchen bij Toine hermsen en daarna weer met de trein terug. Later meer daarover op het forum.
-
- Berichten: 147
- Lid geworden op: 28 nov 2006, 13:57
- Locatie: Brussel
Slim gedaan: Beluga net voor de drukste tiendaagse van hun jaar: TEFAF.Jeroen Gruber schreef:Ik neem straks de trein naar maastricht en eet vanavond bij Beluga. daarna lekker slapen in een hotel vlakbij Beluga, en morgen lunchen bij Toine hermsen en daarna weer met de trein terug.
(Laatste keer lunchen bij Toine Hermsen viel mij wat tegen; ik hoop dat jij het betrer treft!)
- Cees Timmerman
- Berichten: 933
- Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
- Locatie: Dordrecht
- Contacteer:
Bijpassende wijn is inderdaad verstandig. Ik wordt gereden, dus de dag erna wordt een zware dag.... (moet ook de kids naar school brengen)chef peter schreef:12 tot 14 gangen surprise...paar flesjes begeleidende wijnen, en een taxi naar huis.
Ik twijfel nog over het aantal gangen. Ik kom dan uit het werk en om dan volledig overdonderd te worden door een waterval van (smaak)belevingen zal ik 's-nachts nog van duizelen

Een dag niet gekookt is een dag niet geleefd.
Tom
Tom
Het is gebeurd, ik ben er geweest.
Vandaag was inderdaad een zware dag. 8 gangen incl. bijpassend wijnarrangement en laat naar bed, 6uur op, kids naar school brengen. In de bus naar werk kwam de man met de hamer....
Anyway, het eten was geweldig, de bediening heel ontspannen, de omgeving heel strak en de wijnen ook helemaal top. Ook was er zelfgebrouwen bier (met zelfs kaviaar in verwerkt!).
Opvallende zaken:
- de bediening is volgens mij best jong, maar heel kordaat, ontspannen, toegankelijk en kundig. Ook de sommelier bijzonder gepassioneerd.
- de presentatie van de gerechten is ontzettend verzorgd, veel oog voor detail, symmetrie en gelijkvormigheid en heel mooi (geen extreme, uitbundige presentaties)
- bij een gerecht zat er een verrassing: in een diep bord was 1 gerecht. Daar bovenop een bord met gaatjes en daarop ook een gerecht. Vervolgens truffelsaus eroverheen, waarna je eerst het bovenste at en toen het onderste
- aan het eind konden we de keuken bezoeken met een hele uitgebreide gepassioneerde uitleg van de chef de partie en de sommelier. Ook nog even kunnen kletsen met Jonnie (relaxte man is dat overigens).
- het menu (incl. de afwijkingen die we hadden gevraagd) kregen we uitgeprint mee
- het wijnarrangement is politie-proof. De alcoholcontrole leidde niet tot een positieve test (geen rechten aan te ontlenen)
Qua gerechten:
aperitief van het huis (ingemaakte bramen),7-8 mondvermaakjes (paksoi mango, picallily in hol ei, bros-krokante kaas met mosterd, aubergine compote met kuit, etc). 8* mini: oester/leverer/oloroso room, houtduif, langoustine (in mooie gevulde rolletjes, allemaal even groot), kikkerhammetjes, zeetong+koksschuim, gelakte hartzwezerik+koffie, wang-kin-tong van kabeljouw, ree+biet+pistache, drie keer roodbonte, tamme duif, dadel+munster+steranijs, banaaan+chocolade+nootmuskaat, passie+koffie+lychee sorbet
Afsluitende diverse friandises uit te kiezen.
Helemaal top dus!
Vandaag was inderdaad een zware dag. 8 gangen incl. bijpassend wijnarrangement en laat naar bed, 6uur op, kids naar school brengen. In de bus naar werk kwam de man met de hamer....
Anyway, het eten was geweldig, de bediening heel ontspannen, de omgeving heel strak en de wijnen ook helemaal top. Ook was er zelfgebrouwen bier (met zelfs kaviaar in verwerkt!).
Opvallende zaken:
- de bediening is volgens mij best jong, maar heel kordaat, ontspannen, toegankelijk en kundig. Ook de sommelier bijzonder gepassioneerd.
- de presentatie van de gerechten is ontzettend verzorgd, veel oog voor detail, symmetrie en gelijkvormigheid en heel mooi (geen extreme, uitbundige presentaties)
- bij een gerecht zat er een verrassing: in een diep bord was 1 gerecht. Daar bovenop een bord met gaatjes en daarop ook een gerecht. Vervolgens truffelsaus eroverheen, waarna je eerst het bovenste at en toen het onderste
- aan het eind konden we de keuken bezoeken met een hele uitgebreide gepassioneerde uitleg van de chef de partie en de sommelier. Ook nog even kunnen kletsen met Jonnie (relaxte man is dat overigens).
- het menu (incl. de afwijkingen die we hadden gevraagd) kregen we uitgeprint mee
- het wijnarrangement is politie-proof. De alcoholcontrole leidde niet tot een positieve test (geen rechten aan te ontlenen)
Qua gerechten:
aperitief van het huis (ingemaakte bramen),7-8 mondvermaakjes (paksoi mango, picallily in hol ei, bros-krokante kaas met mosterd, aubergine compote met kuit, etc). 8* mini: oester/leverer/oloroso room, houtduif, langoustine (in mooie gevulde rolletjes, allemaal even groot), kikkerhammetjes, zeetong+koksschuim, gelakte hartzwezerik+koffie, wang-kin-tong van kabeljouw, ree+biet+pistache, drie keer roodbonte, tamme duif, dadel+munster+steranijs, banaaan+chocolade+nootmuskaat, passie+koffie+lychee sorbet
Afsluitende diverse friandises uit te kiezen.
Helemaal top dus!
Een dag niet gekookt is een dag niet geleefd.
Tom
Tom
- Cees Timmerman
- Berichten: 933
- Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
- Locatie: Dordrecht
- Contacteer:
Re: Restaurant de Librije
Tís al weer even geleden maar 30 april gedineerd bij de Librije. Het was weer helemaal top. De sommelier, die lange met geschoren schedel, is een van de beste en aardigste bedieningspersonen die ik ooit heb meegemaakt, wat een topper.
Over de amuses: die combo augurk/pinda blijft hemels.Bij de cruditeiten vond ik de kroepoek van boleten memorabel.
In het acht gangen menu:rug, wang, kin en tong van kabeljauw met droge worst bouillon en knolselder. Wat een mooi gerecht, verrassend gepresenteerd, subliem. Een geweldig ding in de Librije is dat je het hele gebeuren meemaakt zonder haperingen, alles klopt, wat een geoliede machine. Zeer veel respect voor de familie Boer dat ze dit zo perfect inelkaar gezet hebben.
Over de amuses: die combo augurk/pinda blijft hemels.Bij de cruditeiten vond ik de kroepoek van boleten memorabel.
In het acht gangen menu:rug, wang, kin en tong van kabeljauw met droge worst bouillon en knolselder. Wat een mooi gerecht, verrassend gepresenteerd, subliem. Een geweldig ding in de Librije is dat je het hele gebeuren meemaakt zonder haperingen, alles klopt, wat een geoliede machine. Zeer veel respect voor de familie Boer dat ze dit zo perfect inelkaar gezet hebben.
- JeroenTrimbos
- Berichten: 352
- Lid geworden op: 31 mei 2008, 11:34
- Locatie: Valkenburg aan de Geul
- Contacteer:
Re: Restaurant de Librije
Heb er ook geweldig gegeten, toen ik nog in een Alliance Gastronomique restaurant werkte, dat is leuk voor 70 euro 10 gangen + wijnarrangement...idd die pinda met augurk is lekker en dat kaas gerecht, volgens mij epoisses met aardappelvocht en dadel, HEERLIJK. En die makreel met wortel en gember, heerlijk fris.
De bediening is ook echt mega, wat een kennis hebben die mensen, respect
De bediening is ook echt mega, wat een kennis hebben die mensen, respect

Practice what you preach
Re: Restaurant de Librije
vandaag voor de 2e keer bij de Librije gegeten.
2x met de actie culinair uit je dak
De sfeer,het eten en de bediening was echt top! super middag gehad!
we werden ontvangen op het terras met champagne en amuse's
'' krokante goudse (dit was een krokant blokje kaas in biscuit idee heel leuk
gember crispy
krokante varkenshuid met abrikoosmosterd
asperge met brandnetels
aubergine met tongkuit
hierna gingen we aan tafel en kregen we onze laatste amuse gaspacho van hollandse kersen met zolderspek en paprika
Toen begon het diner met bijpassend wijn arragement
sint jacopsmossel, snijboon, pata negra en tomaat
hollandse mul met citroengras en warme salade van schaal en schelpdiertjes
komkommer, mierikswortel en '' belperk nolle''
weide lam met pandan limoenblaadjes en doperwten
dessert met rabarber aardbei en verveine
daarna nog koffie garnituur met allerlei lekkers
foto;s volgen nog wel!
Morgen ga ik bij de bokkedoorns eten,dus daar komt ook nog wel een stukje over
2x met de actie culinair uit je dak
De sfeer,het eten en de bediening was echt top! super middag gehad!
we werden ontvangen op het terras met champagne en amuse's
'' krokante goudse (dit was een krokant blokje kaas in biscuit idee heel leuk
gember crispy
krokante varkenshuid met abrikoosmosterd
asperge met brandnetels
aubergine met tongkuit
hierna gingen we aan tafel en kregen we onze laatste amuse gaspacho van hollandse kersen met zolderspek en paprika
Toen begon het diner met bijpassend wijn arragement
sint jacopsmossel, snijboon, pata negra en tomaat
hollandse mul met citroengras en warme salade van schaal en schelpdiertjes
komkommer, mierikswortel en '' belperk nolle''
weide lam met pandan limoenblaadjes en doperwten
dessert met rabarber aardbei en verveine
daarna nog koffie garnituur met allerlei lekkers
foto;s volgen nog wel!
Morgen ga ik bij de bokkedoorns eten,dus daar komt ook nog wel een stukje over

Re: Restaurant de Librije
Hierbij de beloofde foto's






















"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: Restaurant de Librije
Die gerechten zien er echt ge-wel-dig uit !!
wouw, daar is een hoop werk ingezet =)
wouw, daar is een hoop werk ingezet =)
-
- Berichten: 11
- Lid geworden op: 11 dec 2010, 12:43
Re: Restaurant de Librije
tompie,
koksschuim?
koksschuim?

Re: Restaurant de Librije
mooi ziet het eruit......eigenlijk kunstwerkjes op zich.....
kleurijk en echt super om te zien.......
lijkt me mooi om daar eens te eten.
kleurijk en echt super om te zien.......
lijkt me mooi om daar eens te eten.