restaurant halvemaan

Goede of slechte ervaringen met eten in restaurants? Vertel het hier. Niet eens met een recensie? Ook dan horen we je commentaar graag.
Plaats reactie
Marielle
Berichten: 437
Lid geworden op: 09 aug 2006, 22:31
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

restaurant halvemaan

Bericht door Marielle » 20 aug 2006, 21:43

Heb paar keer gegeten in restaurant halvemaan.(john halvemaan)
t is van me oom,heb er ook keer weekje in de keuken mee gekeken..echt super leuk daar.Hebben jullie er wel is gegeten en wat vonden jullie ervan?

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 12 sep 2006, 14:55

ben er nog nooit geweest.
kom niet zovaak meer in Amsterdam...
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Wiljan
Berichten: 181
Lid geworden op: 02 mar 2006, 15:23
Contacteer:

Bericht door Wiljan » 12 sep 2006, 15:22

Volgens mij werkt er een oud leerling van mij (Patrick daar)
Ik wil er nog wel eens eten John is wel de gronlegger voor innovatieve en creative keuken in NL.
Je bent een rund als je met Carpaccio stunt

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 12 sep 2006, 16:25

Wiljan schreef:Volgens mij werkt er een oud leerling van mij (Patrick daar)
Ik wil er nog wel eens eten John is wel de gronlegger voor innovatieve en creative keuken in NL.

ik heb nog nooit gegeten lijkt me wel een leuke tent. keuken is net zoiets als prei ( mr van bockhoven ) aan de kaart te zien.

Wiljan
Berichten: 181
Lid geworden op: 02 mar 2006, 15:23
Contacteer:

Bericht door Wiljan » 12 sep 2006, 16:37

Ik ben altijd wel een fan van hem geweest ik wou er vroeger ook werken als leerling maar hij was al voorzien (in januari al , zo ging dat vroeger :( )
Het is een oude rot in het vak
Je bent een rund als je met Carpaccio stunt

Koeno
Berichten: 72
Lid geworden op: 30 mei 2007, 00:13
Locatie: Venray

Bericht door Koeno » 04 jun 2007, 11:47

Ik heb er een foto van gezien, da is toch die die aan het meer ligt ? zit er wel schitterend uit :O
Veni, vedi, ik werd chef

Marielle
Berichten: 437
Lid geworden op: 09 aug 2006, 22:31
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Marielle » 04 jun 2007, 12:00

ja klopt. t is er ook heerlijk.vooral met mooi weer,lekker aan het water eten.super :D

chef peter
Berichten: 418
Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45

halve maan

Bericht door chef peter » 22 jun 2007, 17:55

Ik ben misschien wel 15 jaar geleden bij hem geweest, het was een van de grote culinaire helden.
Het restaurant was nog maar net open, was erg leuk.

Marielle
Berichten: 437
Lid geworden op: 09 aug 2006, 22:31
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Marielle » 22 jun 2007, 22:49

Ik was als ukkie van 4 erbij toen de eerst paal de grond inging,leuk om te zien hoe het van niets naar dit is geworden.
As donderdag ga ik dagje meé'helpen' in de keuken. hoop weer veel bij te leren.

chef peter
Berichten: 418
Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45

Bericht door chef peter » 23 jun 2007, 07:34

marielle schreef:Ik was als ukkie van 4 erbij toen de eerst paal de grond inging,leuk om te zien hoe het van niets naar dit is geworden.
As donderdag ga ik dagje meé'helpen' in de keuken. hoop weer veel bij te leren.
Super, een oom die een oude held van mij is, echt heel leuk, daar kun je wat van leren.

chef peter
Berichten: 418
Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45

Bericht door chef peter » 26 jul 2007, 15:23

Wiljan schreef:Volgens mij werkt er een oud leerling van mij (Patrick daar)
Ik wil er nog wel eens eten John is wel de gronlegger voor innovatieve en creative keuken in NL.
Samen met Wulf Engel, Jon Sisterman, de Fagel broers en Cas spijkers toch zeker.

Bon Chef
Berichten: 125
Lid geworden op: 16 nov 2006, 02:00

Bericht door Bon Chef » 28 jul 2007, 00:25

Wat jij wilt!

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 05 aug 2007, 21:43

haha

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Halvemaan

Bericht door Leo » 02 okt 2007, 07:51

Heb er pas gegeten!

Volledig menu gegeten. Lekker, mooie bijpassende wijnen erbij.
Highlights --> Steenschol, oester, ganzelever en uiteraard de broodpudding.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Marielle
Berichten: 437
Lid geworden op: 09 aug 2006, 22:31
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: restaurant halvemaan

Bericht door Marielle » 24 jun 2008, 19:17

laats weer lekker gegeten hier.

leo en ik hadden 5 gangen op. het voorgerecht was van witte asperges dun gesneden met kreeft,oester en tuinbonen

we hadden wortel salade met coquilles
lamslees met een mousseline van pompoen en een mouseline van aubergine.
oester met brandade
dessert was witlof met citrus en pure chocola
bread en butter pudding

het is nu denk 2 weken geleden dus vandaar dat ik niet alles meer precies weet.,maar was weer lekker in iedergeval!

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: restaurant halvemaan

Bericht door Leo » 24 jun 2008, 22:24

ja..witlof was / vond ik erg lekker bij dat dessert...

net jam gemaakt van witlof met veel suiker...
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
JeroenTrimbos
Berichten: 352
Lid geworden op: 31 mei 2008, 11:34
Locatie: Valkenburg aan de Geul
Contacteer:

Re: restaurant halvemaan

Bericht door JeroenTrimbos » 26 jun 2008, 08:27

Goeie herinneringen aan mijn stage in Amsterdam :D

Bij Halvemaan had ik Avocado ijs bij mijn dessert, super lekker!!!
En de zwezerik met hollandaise en salamibrunoise.

Ik weet het nog heel goed, was inspirerend!
Practice what you preach

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: restaurant halvemaan

Bericht door Leo » 26 jun 2008, 13:42

hierbij de foto's

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Chefsonline
Berichten: 39
Lid geworden op: 28 mar 2008, 15:42
Locatie: Kessel
Contacteer:

Re: restaurant halvemaan

Bericht door Chefsonline » 19 jul 2008, 08:11

Marielle schreef:laats weer lekker gegeten hier.

leo en ik hadden 5 gangen op. het voorgerecht was van witte asperges dun gesneden met kreeft,oester en tuinbonen
dat us deze dus:

http://www.chefsonline.tv/chefs/detail/ ... %20oesters

:D
en iedereen kookt mee...

Marielle
Berichten: 437
Lid geworden op: 09 aug 2006, 22:31
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: restaurant halvemaan

Bericht door Marielle » 19 jul 2008, 08:14

ja ik had t filmpje gezien.... leuk, heerlijk voorgerecht ook! alleen foutje met de snijplank :roll:

Chefsonline
Berichten: 39
Lid geworden op: 28 mar 2008, 15:42
Locatie: Kessel
Contacteer:

Re: restaurant halvemaan

Bericht door Chefsonline » 19 jul 2008, 18:02

Marielle schreef:ja ik had t filmpje gezien.... leuk, heerlijk voorgerecht ook! alleen foutje met de snijplank :roll:
welk foutje?
en iedereen kookt mee...

Marielle
Berichten: 437
Lid geworden op: 09 aug 2006, 22:31
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: restaurant halvemaan

Bericht door Marielle » 20 jul 2008, 09:38

dat hij eerst zijn asperges snijd op de werkbank en als i dan een snijplank pakt ze groenten tot ze vis aan op dezelfde snijplank doet... :o

Chefsonline
Berichten: 39
Lid geworden op: 28 mar 2008, 15:42
Locatie: Kessel
Contacteer:

Re: restaurant halvemaan

Bericht door Chefsonline » 23 jul 2008, 20:29

Marielle schreef:dat hij eerst zijn asperges snijd op de werkbank en als i dan een snijplank pakt ze groenten tot ze vis aan op dezelfde snijplank doet... :o
uuh, ik zie het probleem niet zo, praktisch gezien dan.... de basilicum wordt rauw gesneden en rauw verwerkt in het gerecht. Daarna wordt de kreeft en de oester op diezelfde plank gesneden en verdwijnen deze allebei in de pan. Daarna wordt het gerecht opgemaakt vanuit de pannen... Als ie nou eerst de rauw oester op het bord had gesneden en daarna de basilicum, dan zou je wel gelijk hebben, maar ik denk dat er in dit geval niets aan de hand is... de kleuren van de planken zijn, voor zover ik weet, niet wettelijk vastgelegd maar dienen als handigheid, toch? :wink:
en iedereen kookt mee...

Marielle
Berichten: 437
Lid geworden op: 09 aug 2006, 22:31
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: restaurant halvemaan

Bericht door Marielle » 23 jul 2008, 22:48

maar snijden opje werkbank is niet zo als het hoort natuurlijk... denk dat de messen er ook niet blij mee zijn.
maar weet hoe streng hij is op die dingen,daarom verbaasde het mij om dat te zien op het filmpje.
verder niets aan de hand hoor! :D

Chefsonline
Berichten: 39
Lid geworden op: 28 mar 2008, 15:42
Locatie: Kessel
Contacteer:

Re: restaurant halvemaan

Bericht door Chefsonline » 24 jul 2008, 15:02

Marielle schreef:maar snijden opje werkbank is niet zo als het hoort natuurlijk... denk dat de messen er ook niet blij mee zijn.
maar weet hoe streng hij is op die dingen,daarom verbaasde het mij om dat te zien op het filmpje.
verder niets aan de hand hoor! :D
stuur em maar een mailtje waarin je je verontwaardiging uitdrukt, stelt John vast op prijs en het emailadres heb je ook zeker al, anders kun je die van mij krijgen :wink:
en iedereen kookt mee...

Marielle
Berichten: 437
Lid geworden op: 09 aug 2006, 22:31
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: restaurant halvemaan

Bericht door Marielle » 24 jul 2008, 22:37

haha beter van niet,straks krijg ik nog familie ruzie :lol: :P

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: restaurant halvemaan

Bericht door Leo » 24 jul 2008, 23:16

vraag me af..of een kleur idd uitmaakt. Als je kipje maar niet als amuse wordt geserveerd.

Het verschil tussen snijden op een snijplank / werkbank is wel wat belangrijker..denk ik.
Ik vond het hapje wel heerlijk, heb het zelf op. Toch leuk om te zien hoe het gemaakt wordt.
je ziet andere dingen, die niet waren opgevallen tijdens het eten.

Chefonline! You go Girl!
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Marielle
Berichten: 437
Lid geworden op: 09 aug 2006, 22:31
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: restaurant halvemaan

Bericht door Marielle » 07 okt 2008, 22:04

vandaag geluncht 4 gangen

amuse was biet met mieriskwortel creme fraiche
en een lams kroketje met pimentmayonaise

als voorgerecht octopus,grapefruit,gedroogde tomaat,advocado

tussen:
gebakken couquille met hacee jus en appel gelei

piece: kreeft,kip, schorsenier als een soort kroketje

dessert: bramen met pistasch nootje,advocadomousse en kweepeer

erg lekker gegeten!

Gebruikersavatar
chef-dave
Berichten: 354
Lid geworden op: 12 sep 2008, 08:49
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: restaurant halvemaan

Bericht door chef-dave » 07 okt 2008, 22:11

Leo schreef:vraag me af..of een kleur idd uitmaakt.
Maakt inderdaad niet uit, de kleuren zijn er om ons te helpen en niet verplicht om zo te gebruiken
Het gras is steeds groener aan de andere zijde. Helaas is het dan ook meestal kunstgras!
Dave

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: restaurant halvemaan

Bericht door jeroenbr » 13 okt 2008, 13:24

Marielle schreef:maar snijden opje werkbank is niet zo als het hoort natuurlijk... denk dat de messen er ook niet blij mee zijn.
maar weet hoe streng hij is op die dingen,daarom verbaasde het mij om dat te zien op het filmpje.
verder niets aan de hand hoor! :D
Als je goed kijkt zit er ook een lekkere hoek uit in dat mes :P

Plaats reactie