Wat is, doet en kan een Moderator!

Hier kun je informatie, spelregels en algemene voorwaarden vinden, vragen stellen of opmerkingen plaatsen over de website.
Gesloten
Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Wat is, doet en kan een Moderator!

Bericht door Webmaster »

De rol van een Moderator is erg belangrijk voor het voortbestaan en succes van het forum. Er rust de nodige verantwoordelijkheid op de schouders van een Moderator, of hij/zij nu één of meerdere forums modereerd. Een moderator zal een forum begeleiden en ondersteuning geven waar mogelijk.

Wat kan een Moderator doen:
Een verzoek indienen bij een lid om een bericht te bewerken
Een moderator kan de schrijver via een privé bericht vragen zijn of haar bericht te bewerken of te verwijderen als daar aanleiding voor is.

Een bericht aanpassen / bewerken
Een moderator kan een bericht aanpassen als hij /zij vindt dat de inhoud ongeschikt is. In enkele gevallen kan een storende afbeelding in een voor de rest bruikbaar en goed bericht verwijderd worden zodat het bericht kan blijven (be-)staan.

Een bericht / onderwerp verwijderen
Een moderator kan een bericht / onderwerp verwijderen als hij /zij vindt dat de inhoud ongeschikt is of in strijd is met de gebruikersovereenkomst. Als een storend onderwerp alleen het openingsbericht bevat, wordt niet het bericht verwijderd maar alleen het onderwerp.

Een onderwerp verplaatsen naar een ander forum
Forum moderators mogen onderwerpen verplaatsen naar en van forums die zij modereren. Dit zal alleen gebeuren als berichten in een verkeerd forum zijn geplaatst.

Een onderwerp sluiten
Als een onderwerp is gesloten, is verdere discussie niet meer mogelijk, maar de berichten kunnen nog wel gelezen worden. Is de inhoud van een bericht storend dan wordt het onderwerp enkele dagen gesloten, om daarna te worden verwijderd. Een gesloten onderwerp kan in overleg met het Horeca Link Forum team weer opengesteld worden.

Een onderwerp "Sticky" maken
Actuele en belangrijke berichten worden "Sticky" gemaakt.
Hierdoor blijft het onderwerp met al zijn berichten bovenaan het forum staan ook al worden er nieuwe onderwerpen aangemaakt.

Een onderwerp splitsen
Een moderator kan berichten splitsen / opdelen als de reacties niet over het onderwerp gaan.

Een "Mededeling" plaatsen
Actuele en belangrijke berichten kunnen als Mededeling geplaatst worden.
Kokforum.nl : de website voor koks
Gesloten