Eiwitten
Vetten
Koolhydraten
--- Suiker
-------- Monosacchariden
-------- Disacchariden
--- Zetmeel
Vitaminen
Mineralen

Eten om te leven
In de 17e eeuw waren schepen van de VOC soms wel een jaar of langer onderweg. Schippers wisten niet precies waar ze land zouden zien en scheepte daarom voor lange tijd eten in. Aardappels of scheepsbeschuit voor koolhydraten, gedroogd vlees voor eiwitten en boter in vaatjes voor het vet. Vaak brak gedurende de reis de dodelijke ziekte scheurbuik uit door een vitamine te kort bij de bemanning. Pas toen ze genoeg groenten en fruit gingen eten, verminderde het risico op deze gebreksziekte.

Inmiddels zijn er zo'n vijftig voedingsstoffen bekend die ons lichaam nodig heeft om de groei, ontwikkeling, energievoorziening en allerlei regelsystemen in goede banen te leiden. Met een gevarieerd dieet van groenten, fruit, vlees, zuivel en graanproducten krijgen we van alle stoffen voldoende binnen. Van de meeste hebben we niet méér nodig dan enkele milli- of microgrammen per dag. Dat geld echter niet voor de hoofdcomponenten van onze voeding: koolhydraten, eiwitten en vetten.

Ontvang jij de gratis Kokswereld nieuwsbrief al? Schrijf je snel in!

Naam

E-mail

Meer voedingsstoffen
Gastronomie
Tools
Restaurantgidsen
Kokswereld partners

Nice to Meat
meat is art

Santa Maria
inspired by street food

CHEF®
making more possible

Rungis
enthousiast over groenten

Sauzen van Cíest «a
plantaardig & allergeenvrij

Debic
room voor dé professional

Passie4Hospitality
onze passie is uw kracht

BIOdisposables.shop
duurzame disposables

Cooking & Consultancy
uw partner voor topkoks

Vier het Seizoen
inspiratie voor chef-koks

Schmidt Zeevis Rotterdam
alleen de beste vis

Gastvrij Rotterdam
23 t/m 25 september 2019

Werken in de horeca
top vacatures in de horeca