Culinaire vertaling naar het Frans, Duits en Engels

Duits Nederlands Frans Engels
Zackenbarsch(e), der tandbaars mérou grouper
zäh taai coriace tough / viscous
zähflüssig slijmerig visqueux viscous
Zander(-),der snoekbaars sandre/sandat/fogas pike-perch
zart mals tendre tender
zart / mürbe mals tendre tender
zart machen mals maken attendrir to tenderize
Zechpreller,der klaploper pique-assiete/resqquilleur sponger
Zentralheizung,die verwarming, centrale - chauffage central central heating
zerbrechlich breekbaar fragile/cassant fragile
zerbröckeln verbrokkelen effriter to crumble
zerkrümeln verkruimelen émietter to crumble
zerlassen smelten faire fondre to melt
zerschneiden snijden, in stukken - découper to cut/to carve/ to slice
Zettel,der blaadje papier bout de paier sheet (of paper)
Ziege(n),die geit chèvre goat
Zigarette,die sigaret cigarettes cigarette
Zigaretten automat,der sigaretten automaat distributeur de cigarettes cigarette vending machine
Zigarre,die sigaar cigares cigar
Zigarren schneider,der sigareknipper coupe-cigare cigar cutter
Zimmer,das kamer chambre room
Zimmereinteilung,die indeling van kamers - allocation of rooms
Zimmermädchen,das kamermeisje femme de chambre chambermaid
Zimmernummer,die kamernummer numéro de chambre room number
Zimmerpreis,der kamerprijs prix de chambre room rate
Zimmer reservierung,die kamerreservering réservation de chambre reservation/ booking
Zimmerservice / Etagenservice,der roomservice service à l'étage room service
Zimt,der kaneel cannelle cinnamon
Zitronat(e),das citroenlimonade citronnade lemonade
Zitrone(n),die citroen citron lemon
Zitronenmelisse,die melisse, citroen - mélisse citronnée/citronelle lemon balm
Zitronenpresse,die citroenpers presse citron lemon squeezer
Zitronenreibe / Zitronenraspel,die citroenrasp râpe à citron lemon grater
Zitronensaft("e),der citroensap jus de citron lemon juice
Zitronenschale(n),die citroenschil zeste de citron lemon zest/peel
Zitronenwasser,das kwast citron pressé lemon squash
Zitrusfrucht("e),die citrusvrucht agrumes citrus fruit
zubereiten klaarmaken préeparer to prepare
zubereiten toebereiden apprêter to prepare
Zubereitungsart / Zubereitungsweise, die bereidingswijze mode de préparation method of preparation
Zucchinni / Zucchetti / Kürbis(se),der courgette courgettes courgette
Zuchtforelle(n),die forel, gekweekte - truite d'élevage farmed trout
Zucker(-),der suiker sucre sugar
Zuckerdose / Zuckerschale,die suikerpot sucrier sugar bowl
Zuckererbse(n),die peulerwten pois princesses sugar pea/ mangetout pea
Zuckererbse(n),die peultje pois mange-tout sugar pea / mangetout pea
Zuckerlöffel,der suikerschepje cuillère à sucre sugar spoon
Zucker thermometer,das suikerthermometer thermomètre pour la cuisson du sucre sugar thermometer
Zuckerware,die suikergoed sucreries confectionery/ sweets/ candy
Zuckerware,die suikerwaar - confectionery/ sweets/ candy
Zuckerzange,die suikerklontjestang pince à sucre sugar tongs
Zum Wohl proost A la vôtre cheers! your health! here's to you!
Zum Wohl! op uw gezondheid A votre santé! cheers!/your health!/here's to you!
Zunge(n),die tong langue tongue
zusammendrücken samendrukken serrer to compress
zusammendrücken samenpersen comprimer to press (together)
Zusatzbett,das bed, extra - lit supplémentaire extra bed
zusätzliche(s) Gedeck,das couvert, extra - couvert supplémentaire additional cover
Zutaten,die ingrediënten ingrédients ingredients
Zwieback(e),der beschuit biscottes rusk
Zwieback(e),der toost, Franse - biscottes French toast
Zwiebel(n),die ui oignons onion
Zwischengericht(e), das tussengerecht entrée in-between course/ entree
Zwischenmahlzeit, die tussendoortje en cas snack/ refreshment/ bite to eat
Zwischenstock,der tussenverdieping entresol entresol/mezzanine

 

Ontvang jij de gratis Kokswereld nieuwsbrief al? Schrijf je snel in!

Naam

E-mail

Nederlands A > Z

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Frans A > Z

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Engels A > Z

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Duits A > Z

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Zoeken

Druk op Ctrl + f om te zoeken naar woorden

Gastronomie
Tools
Restaurantgidsen
Kokswereld partners

BIOdisposables.shop
duurzame disposables

Hellmann's Hotspot
ga voor méér gasten

Hollandia
samen grenzen verleggen

Vier het Seizoen
inspiratie voor chef-koks

Schmidt Zeevis Rotterdam
alleen de beste vis

Gastvrij Rotterdam
17 t/m 19 september 2018

OFYR
the art of outdoor cooking

Unilever Food Solutions
opsmaak magazine

Nice to Meat
meat is art

Nestlť Professional
making more possible

Rungis
enthousiast over groenten

Werken in de horeca
top vacatures in de horeca