Flyshoot visserij

Flyshoot visserij bootEén van de meest duurzame manieren van vissen is flyshooten. De flyshootvismethode is in opkomst in Nederland. Flyshoot-vissers houden zich aan de seizoenen. Met hun duurzame vistechniek brengen ze een mooi stukje vis aan wal. Kwaliteitsvis waar we met z’n allen als traditioneel visland trots op kunnen zijn.

Voor de kok is het belangrijkste voordeel van deze techniek dat de vis niet beschadigt, zelfs de natuurlijke slijmlaag blijft intact. De flyshoot-visserij is een seizoensvisserij met als belangrijkste doelsoorten rode mul, rode poon, inktvis, zeebaars, makreel, schol en schar.

Flyshoot visserij netDe flyshoot-techniek voldoet aan de richtlijnen van ‘People,
Planet, Profit’:
• Laag brandstofverbruik.
• Vrijwel geen verstoring van het bodemleven.
• Vrijwel geen ondermaatse vis en andere ongewenste bijvangsten.
• Vis van uitstekende kwaliteit. Grote, sterke en onbeschadigde vis!
• Goede verzorging en sortering van de vis aan boord. Dit betekent een mooie productkwaliteit en
betere houdbaarheid.

Flyshoot visserij nettenEen flyshooter vist achter het schip met lijnen, ofwel zegentouwen, met daaraan een net. Tijdens het vissen worden de zegentouwen met het net naar het schip gehaald. De zegentouwen rollen over de bodem en veroorzaken stofwolken die de vissen opschrikken en ervoor zorgen dat ze voor de touwen blijven uitzwemmen. De sterke en grote vissen blijven voor de zegentouwen uitzwemmen en worden bij het naderen van het schip en het halen samengedreven naar de netopening.

Flyshoot visserij vangstFlyshooten is alleen effectief bij voldoende daglicht. Bij voldoende daglicht kunnen de vissen de zegentouwen zien. Flyshooters vissen dus alleen overdag. De flyshoot-visserij gaat het beste in vlakke, zanderige zeegebieden zonder obstakels. Daarom wordt er veel gevist in Het Kanaal en in bepaalde delen van de Noordzee.

Ontvang jij de gratis Kokswereld nieuwsbrief al? Schrijf je snel in!

Naam

E-mail

Gastronomie
Tools
Restaurantgidsen
Kokswereld partners

Debic
room voor dé professional

Afzuigkanaal reiniging
Gewoon Sgoon ontzorgt

Rungis
enthousiast over groenten

BIOdisposables.shop
duurzame disposables

Gastvrij Rotterdam
20 t/m 22 september 2021

Werken in de horeca
top vacatures in de horeca