Experimenten in de keuken

Zetmeel in aardappel

Kruimige of vastkokend
Doel: Aantonen of je kruimige of vastkokende aardappels hebt.

Zetmeelkorrels
Doel: Om de zetmeelkorrels in aardappels zichtbaar te maken

Puree bereidingen
Doel: Het verschil aantonen tussen puree van bloemige en vastkokende aardappel

Lage temperatuur garen

Vlees dichtschroeien?
Doel: Aantonen of het dicht geschroeide vlees de vlees sappen binnen houd

Lage temperatuur?
Doel: Aantonen hoe vlees krimp en zacht wordt tijdens het koken.

Maillard reactie
Doel: To show how sugars change the browning and flavour of meat

Koolstofdioxide en koken

Fruit bruisend maken
Doel: To show that fruit can be fizzed with carbon dioxide

CO2 en pijn
Doel: To show that carbonated drinks activate pain receptors

CO2 maken
Doel: To make carbon dioxide in the kitchen

Rijsmiddelen
Doel: To find the best raising agent, or combination of raising agents, to create light and fluffy American-style pancakes

Stoffen aantonen

Water aantonen

Eiwit aantonen

Rodekoolsap indicator

Echte amandelspijs

Zelf maken van ...

Zelf drop maken

Zelf frisdrank maken

Zelf roomijs maken

Zelf zeep maken

Ontvang jij de gratis Kokswereld nieuwsbrief al? Schrijf je snel in!

Naam

E-mail