Experimenten in de keuken

Zetmeel in aardappel

Kruimige of vastkokend
Doel: Aantonen of je kruimige of vastkokende aardappels hebt.

Zetmeelkorrels
Doel: Om de zetmeelkorrels in aardappels zichtbaar te maken

Puree bereidingen
Doel: Het verschil aantonen tussen puree van bloemige en vastkokende aardappel

Lage temperatuur garen

Vlees dichtschroeien?
Doel: Aantonen of het dicht geschroeide vlees de vlees sappen binnen houd

Lage temperatuur?
Doel: Aantonen hoe vlees krimp en zacht wordt tijdens het koken.

Maillard reactie
Doel: To show how sugars change the browning and flavour of meat

Koolstofdioxide en koken

Fruit bruisend maken
Doel: To show that fruit can be fizzed with carbon dioxide

CO2 en pijn
Doel: To show that carbonated drinks activate pain receptors

CO2 maken
Doel: To make carbon dioxide in the kitchen

Rijsmiddelen
Doel: To find the best raising agent, or combination of raising agents, to create light and fluffy American-style pancakes

Stoffen aantonen

Water aantonen

Eiwit aantonen

Rodekoolsap indicator

Echte amandelspijs

Zelf maken van ...

Zelf drop maken

Zelf frisdrank maken

Zelf roomijs maken

Zelf zeep maken

Ontvang jij de gratis Kokswereld nieuwsbrief al? Schrijf je snel in!

Naam

E-mail

Experimenten

Zetmeel in aardappel

Lage temperatuur garen

Koolstofdioxide en koken

Stoffen aantonen

Zelf maken van ...

Gastronomie
Tools
Restaurantgidsen
Kokswereld partners

Nice to Meat
meat is art

Santa Maria
inspired by street food

CHEF®
making more possible

Rungis
enthousiast over groenten

Sauzen van C´est Ça
plantaardig & allergeenvrij

Debic
room voor dé professional

Passie4Hospitality
onze passie is uw kracht

BIOdisposables.shop
duurzame disposables

Cooking & Consultancy
uw partner voor topkoks

Vier het Seizoen
inspiratie voor chef-koks

Schmidt Zeevis Rotterdam
alleen de beste vis

Gastvrij Rotterdam
21 t/m 23 september 2020

Werken in de horeca
top vacatures in de horeca