Koken en chemie dossiers

Over eten en koken - Harold MCGee Geen kookboek, maar een naslagwerk over voedsel en voedselbereiding. Geschreven vanuit een scheikundige en historische achtergrond. Hierin vind je wanneer bepaalde gewassen in Europa zijn geïntroduceerd en waarom eiwit van koken wit wordt.

Heston Blumenthal - Op zoek naar de perfectie onderzoekt de oorsprong van elk gerecht, hoe en waar de beste ingrediënten te vinden zijn, en natuurlijk alle verschillende manieren om ze tot in de perfectie te bereiden. Daarbij geeft hij allerlei culinaire tips van onschatbere waarde.

Peter Barham een fysicadocent van de Bristol University en auteur van het boek
'The Science of Cooking', bekijk zijn voordracht op video over umami, aroma & meer.

Feiten en fabels over o.a. olie en margarine, groente en fruit, vis, functionele voeding, gezond bewaren en bereiden.

E-nummer lijst E-nummers zijn verschillende soorten stoffen, die niet onder één noemer te brengen zijn. Zo hebben enkele vitamines, kleurstoffen uit bieten en worteltjes, maar ook stoffen als bijenwas en lecithine een E-nummer. Smaakstoffen hebben geen E-nummer.

Nieuwslicht Wetenschappelijk koken in televisieprogramma VARA Nieuwslicht, hier vindt u de gemaakte recepturen met chemische onderbouwing.

Het ei van Hervé This Het koken van eieren, ach, we kijken er niet zo naar om.
Anders zou het zijn wanneer de eieren van een kip net zo duur zouden zijn dan die van een steur. We zouden dan moeite doen om de werkelijke perfectie te bereiken.

Gearomatiseerde rook De rookpijp maakt het mogelijk om houtzaagsel te laten verbranden met als doel producten te aromatiseren.

Ontvang jij de gratis Kokswereld nieuwsbrief al? Schrijf je snel in!

Naam

E-mail

Gastronomie
Tools
Restaurantgidsen
Kokswereld partners

Debic
room voor dé professional

Afzuigkanaal reiniging
Gewoon Sgoon ontzorgt

Rungis
enthousiast over groenten

BIOdisposables.shop
duurzame disposables

Gastvrij Rotterdam
20 t/m 22 september 2021

Werken in de horeca
top vacatures in de horeca