Koningin van de groente

Verkiezing Nederlandse Aspergewijn 2017

De Verenigde Vinologen Nederland (VVN) organiseert voor de tweede keer de verkiezing van de Nederlandse Aspergewijn, dit jaar voor de eerste keer in samenwerking met het Nederlands Asperge centrum. De verkiezing zal plaatsvinden door leden van de Verenigde Vinologen Nederland bij asperge-restaurant De Hamert in Wellerlooi op 19 februari 2017 waarbij in 3 gangen steeds 10 wijnen blind per gang geproefd zullen worden.

Bottarga


Landelijke aanpak
De leden van de Verenigde Vinologen Nederland zijn van mening dat er vaak wijnen als aspergewijn worden geschonken, die niet geheel passen bij de koningin der groente. Voorts is de verkiezing van een aspergewijn vaak een regionale aangelegenheid, doch om dit te doorbreken is er nu een landelijke verkiezing. In totaal zullen een dertigtal wijnen genomineerd worden.

Winnaar op opening van het Aspergeseizoen
De winnende wijn zal ook worden geschonken tijdens de opening van het Aspergeseizoen op 11 april 2017 in het Amstel Hotel en zal veel publiciteit krijgen in de media. Verder zal ook de consument betrokken worden bij de verkiezing van de Nederlandse Asperge wijn middels het raden van de winnende wijn uit de verkiezing. Hieraan is de prijs verbonden van een doos van de winnende wijn. De wedstrijd zal gespeeld worden op diverse Social Media kanalen die door het Nederlandse Aspergecentrum worden bediend. Ook voor u koks een ideaal moment om deze koningin volop in de aandacht te zetten.

Bottarga

Proeverij
De verkiezing vindt plaats tijdens een wijn-spijsproeverij door vinologen een van drie aspergegerechtjes, waarbij de dertig genomineerde wijnen blind geproefd zullen worden. Er zal bijzondere aandacht zijn voor de ultieme wijn-spijscombinatie, als voorwaarde geldt dat er interactie plaatsvindt tussen de beide smaakprofielen (dus zowel van de wijn als van spijs).

De combinatie die hierbij in totaal het hoogst scoort zal veel publiciteit krijgen (persberichten en websitevermeldingen) en de best bijpassende wijn zal de titel Nederlandse Aspergewijn 2017 behalen.

Bottarga
Asperge-restaurant De Hamert in Wellerlooi (Noord-Limburg)

Verkiezing op 19 februari 2017
De verkiezing zal plaatsvinden door leden van de Verenigde Vinologen Nederland bij asperge-restaurant Hostellerie De Hamert in Wellerlooi (Noord-Limburg) op 19 februari 2017, waarbij in 3 gangen steeds 10 wijnen per gang blindgeproefd zullen worden. De beoordeling zal direct door de vinologen verricht worden, waarná aansluitend de verwerking van de proefresultaten zal plaatsvinden. Om 17.00 uur zal de Nederlandse Aspergewijn 2017 bekend gemaakt worden.

Informatie
Voor informatie kunt u contact opnemen met Hans Schers, Registervinoloog van de Wijnacademie.

0031-773069508
www.karakterwijn.nl
www.vinologen.net


Lees meer in Kokswereld Magazine


Ontvang jij de gratis Kokswereld nieuwsbrief al? Schrijf je snel in!

Naam

E-mail

Gastronomie
Tools
Restaurantgidsen
Kokswereld partners

Cooking & Consultancy
uw partner voor topkoks!

BIOdisposables.shop
duurzame disposables

Hellmann's Hotspot
ga voor méér gasten

Hollandia
samen grenzen verleggen

Vier het Seizoen
inspiratie voor chef-koks

Schmidt Zeevis Rotterdam
alleen de beste vis

Gastvrij Rotterdam
17 t/m 19 september 2018

Unilever Food Solutions
opsmaak magazine

Nice to Meat
meat is art

Nestlé Professional
making more possible

Rungis
enthousiast over groenten

Werken in de horeca
top vacatures in de horeca