Erik van Loo opent Superior Queens seizoen

De allerlekkerste asperges zijn er weer! Superior Queens zijn dit jaar niet alleen voor chef-koks verkrijgbaar maar ook voor de foodie die graag zelf in de keuken staat.

Superior Queens asperge

De feestelijke opening heeft plaats gevonden op het dakterras van vers collectief Fresh Food Friends in de Markthal in Rotterdam. Dit collectief bestaat uit groente- en fruitleverancier Rungis, slager Nice to Meat, Schmidt Zeevis en poelier Rob Treuren. Chef-kok en eigenaar van FFF, Pascal Martens, laat proeven van aspergebereidingen die op het dakterras worden geserveerd.

Superior Queens asperge

Bij de Fresh Food Friends in de Rotterdamse Markthal zijn niet zomaar asperges te vinden. Het zijn de meest lekkere, namelijk de Superior Queens. Een asperge die al jaren op de menukaart prijkt van bijvoorbeeld restaurant Parkheuvel, HMB, Delicees en Bord'Eau. Dit jaar is deze top asperge voor het eerst ook voor de consument verkrijgbaar.

SVH Meesterkok Erik van Loo en teler Trudy Teeuwen laten je tijdens de feestelijke opening zien wat de mogelijkheden zijn met de Superior Queens. Ook kan er volop geproefd worden. Erik van Loo zet je graag op het verkeerde been met zijn asperge speciaal, uit een bakje waar je normaal gesproken een frikandel in verwacht.

Superior Queens asperge

De Superior Queen is een biologisch geteelde asperge. Dat houdt in dat er tijdens de teelt geen gebruik gemaakt wordt van kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Dat is niet alleen gezonder voor je, de asperges krijgen op deze manier ook de tijd om op hun natuurlijk tempo te groeien en dat proef je! De zachte, maar volle aspergesmaak bezorgen je een ware ‘smaakbeleving’.

Superior Queens asperge

De asperges worden geteeld door de familie Teeuwen van Teboza in Limburg. “Het is de bodem van Limburg die mede de smaak van de asperge bepaalt,” vertelt Trudy Teeuwen – van Teboza. “De wat zanderige grond met basismineralen van een overstromende en meanderende Maasrivier is bij uitstek geschikt voor de Superior Queens. De boden is licht genoeg voor de asperge om te groeien en voedzaam genoeg om stevig en extra smaakvol te kunnen zijn.”

Superior Queens asperge

Superior Queens zijn exclusief verkrijgbaar bij Rungis, de groente en fruit specialist voor de horeca. Consumenten vinden de Superior Queens uitsluitend bij Fresh Food Friends in de Rotterdamse Markthal.


Lees meer in Kokswereld Magazine


Ontvang jij de gratis Kokswereld nieuwsbrief al? Schrijf je snel in!

Naam

E-mail

Gastronomie
Tools
Restaurantgidsen
Kokswereld partners

Debic
room voor dé professional

Afzuigkanaal reiniging
Gewoon Sgoon ontzorgt

Rungis
enthousiast over groenten

BIOdisposables.shop
duurzame disposables

Gastvrij Rotterdam
20 t/m 22 september 2021

Werken in de horeca
top vacatures in de horeca