Alliance Gastronomique

Alliance Gastronomique is het langst bestaande culinaire samenwerkingsverband in Europa met rond de 40 restaurants in Nederland en België. Doel is altijd geweest, en altijd gebleven, het op een voortreffelijke manier gasten culinair verwennen.

Alliance Gastronomique

De Alliance Gastronomique Néerlandaise werd in 1967 opgericht door negentien Nederlandse restaurants. Ondernemers als Jaap Klosse van De Echoput en Alfons Stevens van Prinses Juliana in Valkenburg hebben aan de wieg gestaan.

Alliance anno nu
Alliance Gastronomique heeft zicht doorontwikkeld tot een moderne restaurantvereniging met de oude waarde welke in deze tijd belangrijker lijken dan ooit en welke de moderne gast aanspreken. Vaandeldragers als De Librije in Zwolle, Restaurant Fred in Rotterdam, Ciel Bleu Amsterdam, De Bokkedoorns in Overveen, De Treeswijkhoeve in Waalre en 't Nonnetje in Harderwijk bewijzen dat samen met hun collega’s iedere dag.

Alliance Gastronomique

Eigen opleiding
Alliance Gastronomique is recent gestart met een opleiding exclusief voor medewerkers van de leden van de Alliance. Het draait om verleiden, proeven en combineren. Deelnemers leren van SVH Meesters alle geheimen van de perfecte culinaire beleving, zowel in het restaurant als in de keuken. De opleiding wordt afgerond met een officieel SVH-examen, waarna hij of zij het diploma SVH Gastronomie behalen.

Lees ook op www.alliance.nl


Lees meer in Kokswereld Magazine


Ontvang jij de gratis Kokswereld nieuwsbrief al? Schrijf je snel in!

Naam

E-mail

Gastronomie
Tools
Restaurantgidsen
Kokswereld partners

Nice to Meat
meat is art

Santa Maria
inspired by street food

CHEF®
making more possible

Rungis
enthousiast over groenten

Sauzen van C’est Ça
plantaardig & allergeenvrij

Debic
room voor dé professional

Passie4Hospitality
onze passie is uw kracht

BIOdisposables.shop
duurzame disposables

Cooking & Consultancy
uw partner voor topkoks

Vier het Seizoen
inspiratie voor chef-koks

Schmidt Zeevis Rotterdam
alleen de beste vis

Gastvrij Rotterdam
23 t/m 25 september 2019

Werken in de horeca
top vacatures in de horeca