Groot bereik, actueel en gemakkelijk
Kokswereld vacaturesKokswereld vacature
19 september Chef-kok
Luif Aete en Drinke in Venlo
17 september Aankomend Sous-chef
Eetcafé de Sjampetter in Deventer
13 september Zelfstandig werkend kok
BOAT&CO in Amsterdam
Plaats jouw vacature
Aceto balsamicoazijn18 september 2019 - van de redactie
Aceto balsamicoazijn
In de heuvelachtige regio Emilia Romagna staan zolders vol met houten vaten. Hier wordt de aceto balsamico gerijpt. Wat zijn de verschillen en waar moet je op letten om de juiste Aceto te kopen?
Lees verder
Trendy Streetfood in handomdraai18 september 2019 - advertorial
Trendy Streetfood in handomdraai
Trendy Streetfood gerechten in een handomdraai? Ontdek onze tortilla’s, kruidenmixen en sauzen voor een snelle Vega Mango Fajita, Pulled Pork Taco of Kimchi Quesadilla.
Lees verder
Harissa: de Noord-Afrikaanse smaaksensatie12 september 2019 - van de redactie
Harissa: Noord-Afrikaanse smaaksensatie
Harissa is kort door de bocht een pasta die wordt gemaakt van de Spaanse rode peper, en dit wordt voornamelijk in landen als Tunesië, Libië en Algerije gegeten. Harissa fleurt met gemak een gerecht op naar een pittige smaaksensatie.
Lees verder
24/7 GROENTEN29 augustus 2019 - advertorial
24/7 GROENTEN
Gasten willen meer groen op het menu en het liefst de hele dag door. Ontbijtsmoothies met spinazie, groenterepen tussendoor en het liefst ook groenten als dessert. Hoe pak je dit aan? Lees nu de tips & tricks.
Lees verder
Hoe bereid je inktvis?29 augustus 2019 - van de redactie
Hoe bereid je inktvis?
Dé inktvis bestaat niet, ‘inktvis’ is een verzamelnaam voor verschillende weekdieren uit dezelfde familie: de koppotigen. Inktvissen kunnen opgedeeld worden in 3 soorten: de pijlinktvis, zeekat en de octopus.
Lees verder
Bezoek Gastvrij Rotterdam19 augustus 2019 - advertorial
Bezoek Gastvrij Rotterdam
De zevende editie van Gastvrij Rotterdam vindt plaats van 23 t/m 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. Bent u een horecaprofessional met liefde voor het vak en passie voor uw gasten? Dan mag u dit gastronomische platform niet missen! Registreer u vandaag nog gratis via deze link.
Bestel jouw gratis kaarten
Wilde eend19 augustus 2019 - van de redactie
Wilde eend
Weet jij het verschil tussen kooi- en schieteend? Deze week is het seizoen van de wilde eend geopend, een oer-Hollandse delicatesse die op jouw menukaart niet mag ontbreken.
Lees verder
Fermenteren: van zuurkool tot kombucha15 augustus 2019 - van de redactie
Fermenteren: van zuurkool tot kombucha
Al lang voordat er voedselhypes en koelkasten bestonden was men bezig met fermenteren. Door gecontroleerde verrotting worden producten niet alleen langer houdbaar maar ontstaat er een heel eigen smaak.
Lees verder
Colatura di alici: lekkende ansjovis 7 augustus 2019 - van de redactie
Colatura di alici: lekkende ansjovis
In het pittoreske vissersdorpje Cetera dat aan de Zuid-Italiaanse kust ligt, wordt al sinds jaar en dag een echte keukeschat gemaakt: colatura di alici. Letterlijk vertaald: lekkende ansjovis. Deze Europese vissaus maakt met een paar drupjes van een simpele pasta een smaakbom.
Lees verder
De 30 beste telers op één plek 4 augustus 2019 - van de redactie
De 30 beste telers op één plek
Je moet van goeden huize komen om ruim 300 doorgewinterde chefs en ondernemers te laten watertanden. De 30-jarige groente- en fruit specialist Rungis kreeg het maandag 3 juni voor elkaar op landgoed Vollenhoven in De Bilt.
Lees verder
Roy Eijkelkamp & Robin van de Bunt18 juli 2019 - van de redactie
Roy Eijkelkamp & Robin van de Bunt
Op jonge leeftijd de keuken van een sterrenrestaurant overnemen en die sterren behouden. Dat flikten Roy Eijkelkamp en Robin van de Bunt. Een interview over hun weg naar de eigen sterren.
Lees verder
Azijn: hoe zuur wil je het hebben?12 juli 2019 - van de redactie
Azijn: hoe zuur wil je het hebben?
Deze smaakmaker gaat in sauzen, dressings en marinades, maar we gebruiken azijn ook als schoonmaakmiddel op stoeptegels. Wat is azijn eigenlijk? Wat zijn de verschillen en hoe wordt het gemaakt?
Lees verder
Eperheide lamsvlees8 juli 2019 - van de redactie
Eperheide lamsvlees
In het zuidelijkste stukje van Limburg trekt herder Ger Lardinois met zijn kudde Mergelland schapen over de Eperheide. Dankzij de bloemrijke voeding op het kalkgraslandschap wordt het vlees uitzonderlijk vol van smaak.
Lees verder
Is jackfruit het nieuwe superfood?2 juli 2019 - van de redactie
Is jackfruit het nieuwe superfood?
Hoewel we een klein beetje de kriebels krijgen komt jackfruit toch wel aardig in de buurt van een super food. Als in: een bijzonder etenswaar dat je zowel als groente, vleesvervanger en fruit kan eten bedoelen we dan.
Lees verder
 

 

Ontvang jij de gratis Kokswereld nieuwsbrief al? Schrijf je snel in!

Naam

E-mail

Gastronomie
Tools
Restaurantgidsen
Kokswereld partners

Nice to Meat
meat is art

Santa Maria
inspired by street food

CHEF®
making more possible

Rungis
enthousiast over groenten

Sauzen van Cíest «a
plantaardig & allergeenvrij

Debic
room voor dé professional

Passie4Hospitality
onze passie is uw kracht

BIOdisposables.shop
duurzame disposables

Cooking & Consultancy
uw partner voor topkoks

Vier het Seizoen
inspiratie voor chef-koks

Schmidt Zeevis Rotterdam
alleen de beste vis

Gastvrij Rotterdam
23 t/m 25 september 2019

Werken in de horeca
top vacatures in de horeca