Groot bereik, actueel en gemakkelijk
Kokswereld vacaturesKokswereld vacature
27 mei 2020 Sous Chef
Parkhotel de Wiemsel in Ootmarsum
22 mei 2020 Zelfstandig werkend kok
Hotel Val Sinestra in Zwitserland
18 mei 2020 Chef-kok
Bernie's Beachclub in Zandvoort
Plaats jouw vacature
Ondernemen in tijden van corona26 mei 2020 - van de redactie
Ondernemen in tijden van corona
Florian van Dillen en Jeroen en Marleen Brouwer over ondernemen in tijden van corona. Wat als je negen dagen na opening van je nieuwe restaurant alweer moet sluiten door de horecalockdown? En hoe vergaat het restaurants die door hotelkamers al eerder open mochten?
Lees verder
Nieuwe kansen: Tex Mex street food26 mei 2020 - advertorial
Nieuwe kansen: Tex Mex street food
Bezorging & take-away zijn ideaal om in de huidige omstandigheden de binding met je gasten te behouden. Ontdek waarom Tex Mex de perfecte toevoeging is voor jouw bezorgmenu.
Lees verder
Sushi: van snack naar chique24 mei 2020 - van de redactie
Sushi: van snack naar chique
Dat Japan op culinair gebied veel te bieden heeft is niets nieuws. Kobe beef, blow fish, en zo gaat het lijstje nog wel even door. Met stip op 1 staat natuurlijk sushi. Kokswereld liep een dag mee met Yosuke Imada van restaurant Kyubey in Japan.
Lees verder
Bloemknoppen met smaak20 mei 2020 - van de redactie
Bloemknoppen met smaak
Vitello tonnato, steak tartaar en in boter gebakken rog vleugel zouden toch echt andere gerechten zijn zonder dit klassieke ingrediënt: kappertjes! Maar wat zijn kappertjes eigenlijk en waar komen ze vandaan?
Lees verder
#KATSUHERO Thuis in de keuken challenge15 mei 2020 - van de redactie
#KATSUHERO challenge
Chefs wordt gevraagd om een creatieve variant te maken van de in Japan enorm bekende Katsu Sando sandwich. Elk jurylid zal op 1 juni zijn favoriete foto of film nomineren als finalist. Word jij dé Katsu Hero en ga je met een OFYR Classic Corten naar huis?
Lees verder
Taggiasche olijf9 mei 2020 - van de redactie
Taggiasche olijf
Los bij de borrel of als trouw onderdeel van antiboise: olijven zijn ziltige smaakbommetjes. De soorten verschillen onderling behoorlijk, qua smaak maar zeker ook in de looks. Leg zo’n frisgroene Bella di Cerignola maar eens naast de donkerpaarse Taggiasche olijf.
Lees verder
Ons hart gaat uit naar jullie!7 mei 2020 - advertorial
Ons hart gaat uit naar jullie!
Teamwork was hét thema van ons 100-jarige bestaan. Een jubileum dat we ons anders hadden voorgesteld. Eén ding is onveranderd: teamwork is relevanter dan ooit. Samen zijn we sterk!
Lees verder
Kokswereld Magazine22 april 2020 - van de redactie
Kokswereld Magazine
De meest bijzondere Kokswereld artikelen hebben we voor je gebundeld. We nemen je mee naar de herkomst van smaakvolle ingrediënten. De visie van topchefs is bepalend als het over ondernemen en opleidingen gaat.
Lees verder
Kan elke rijst risotto worden?19 april 2020 - van de redactie
Kan elke rijst risotto worden?
Voor het maken van de perfecte risotto - lekker romig maar toch stevig - heb je naast een goede bouillon, kwalitatieve garnituren en een beetje liefde óók de perfecte rijstkorrel nodig. Want niet zomaar elke rijst veranderd in dit klassiek Italiaanse gerecht.
Lees verder
Jamón Ibérico de Bellota17 april 2020 - van de redactie
Jamón Ibérico de Bellota
Je hoeft er gelukkig niet voor naar Spanje af te reizen maar mocht het wel zo zijn, dan is Jamón Ibérico de Bellota elke kilometer waard. Wat maakt Jamón Ibérico de Bellota de beste ham ter wereld?
Lees verder
Dijonmosterd12 april 2020 - van de redactie
Dijonmosterd
Dijon is de hoofdstad van de Bourgogne en is naast Crème de Cassis en de indrukwekkende wijngaarden wereldberoemd vanwege zijn mosterd.
Lees verder
Rode Palamós garnaal4 april 2020 - van de redactie
Rode Palamós garnaal
Palamós is een klein vissersplaatsje met een grote reputatie. De kunst van het vissen wordt hier al generaties lang binnen families doorgegeven. De rode Palamós garnaal is met zijn felrode kleur een lust voor het oog en ontzettend lekker. Ze zijn vrij groot en het vlees is stevig en lichtzoet.
Lees verder
Sesam: geroosterd, als olie of pasta1 april 2020 - van de redactie
Sesam: geroosterd, als olie of pasta
In de Oosterse, Aziatische én Afrikaanse keuken is sesam een belangrijk ingrediënt. Ze zijn er in het wit en zwart, en zo’n beetje alle kleurschakeringen daartussen in. Rauw, geroosterd, als olie of pasta, dit kleine zaadje kent een groot scala aan toepassingen!
Lees verder
Matcha: het summum van thee29 maart 2020 - van de redactie
Matcha: het summum van thee
De ene kop thee de andere niet, zo verschillen witte en zwarte thee als dag en nacht. En dan is er dus ook nog matcha, zeg maar het summum van thee. Niet alleen vanwege het uiterlijk, maar juist ook door de intense smaak.
Lees verder
Bloemknoppen met smaak15 maart 2020 - van de redactie
Bloemknoppen met smaak
Vitello tonnato, steak tartaar en in boter gebakken rog vleugel zouden toch echt andere gerechten zijn zonder dit klassieke ingrediënt: kappertjes! Maar wat zijn kappertjes eigenlijk en waar komen ze vandaan?
Lees verder
Parmezaanse kaas13 maart 2020 - van de redactie
Parmezaanse kaas
Uit de culinaire schatkamer van Noord-Italië komt naast de beroemde risottorijst en verfijnde aceto balsamico nóg een bijzonder kroonjuweel: Parmezaanse kaas. Of, zoals ‘ie echt heet: Parmigiano Reggiano.
Lees verder
 

 

Ontvang jij de gratis Kokswereld nieuwsbrief al? Schrijf je snel in!

Naam

E-mail

Gastronomie
Tools
Restaurantgidsen
Kokswereld partners

Nice to Meat
meat is art

Santa Maria
inspired by street food

Speciaalsauzen van Remia
natuurlijk de lekkerste

Rungis
enthousiast over groenten

Debic
room voor dé professional

Passie4Hospitality
onze passie is uw kracht

Like!Mayo voor iedereen
plantaardig & allergeenvrij

BIOdisposables.shop
duurzame dUsposables

Gastvrij Rotterdam
21 t/m 23 september 2020

Sauzen van C´est Ça
plantaardig & allergeenvrij

Spectank
de schoonmaak oplossing

Werken in de horeca
top vacatures in de horeca