Groot bereik, actueel en gemakkelijk
Kokswereld vacaturesKokswereld vacature
17 juni Matroos Catering
Ministerie van Defensie
15 juni Zelfstandig werkend kok
Op Hodenpijl in Schipluiden
14 juni Chef-kok
Het Turfschip in Etten-Leur
Plaats jouw vacature
De 30 beste telers op één plek 14 juni 2019 - van de redactie
De 30 beste telers op één plek
Je moet van goeden huize komen om ruim 300 doorgewinterde chefs en ondernemers te laten watertanden. De 30-jarige groente- en fruit specialist Rungis kreeg het maandag 3 juni voor elkaar op landgoed Vollenhoven in De Bilt.
Lees verder
GRATIS garde bij je bestelling12 juni 2019 - advertorial
GRATIS garde bij je bestelling
Probeer nu dé nieuwe standaard in kookroom. Ontvang een gratis garde van de Buyer bij bestelling van slechts één doos Debic Kookroom 20% Original. Bestel en profiteer!
Bestel hier
Sumak: fris dieprood poeder 10 juni 2019 - van de redactie
Sumak: fris dieprood poeder
We noemen Sumak wel een kruid, maar eigenlijk zijn het gedroogde en vermalen steenvruchten. Sumak wordt met trossen tegelijk geoogst, gedroogd en fijngemalen. Als poeder over gegrild vlees te strooien of als marinade of dressing.
Lees verder
Ansjovis 6 juni 2019 - van de redactie
Ansjovis
Dit kleine visje leeft in grote scholen over de hele wereld. Er zijn ongeveer 150 soorten ansjovis en minimaal net zoveel verschillende bereidingswijzen. Van verrassende zoute smaakmaker tot vers van de grill.
Lees verder
Inspiratie Workshop voor chefs!6 juni 2019 - advertorial
Inspiratie Workshop voor chefs!
We nodigen je graag uit voor iets nieuws! Op een prachtige buitenlocatie in Vlaardingen houden we op maandag 24 juni onze eigen Aviko Inspiratie Workshops voor Chefs. Geef je snel op, want het aantal plaatsen is beperkt!
Schrijf je snel in!
Roy Eijkelkamp & Robin van de Bunt6 juni 2019 - van de redactie
Grotgerijpte Zwitserse Emmentaler
Omdat de Emmentaler AOP een rauwmelkse kaas is, is het kaasmakingsproces niet te automatiseren, de samenstelling van de melk is elke dag weer anders. We nemen je mee naar Kaltbach, naar kaasmaker Markus Hodel.
Lees verder
Tips voor snelle vega Streetfood6 juni 2019 - advertorial
Het kan! Snel, verrassend én vega..
Al eens gedacht aan een trendy Vegan Mango Fajita of Jackfruit Tortilla? Doe inspiratie op. Vraag een GRATIS kruidenpakket aan incl. snelle Street Food-recepten mét en zonder vlees.
Lees verder
Roy Eijkelkamp & Robin van de Bunt29 mei 2019 - van de redactie
Roy Eijkelkamp & Robin van de Bunt
Op jonge leeftijd de keuken van een sterrenrestaurant overnemen en die sterren behouden. Dat flikten Roy Eijkelkamp en Robin van de Bunt. Een interview over hun weg naar de eigen sterren.
Lees verder
Wat is tegenwoordig nog origineel?29 mei 2019 - advertorial
Wat is tegenwoordig nog origineel?
!D magazine, het inspiratiemagazine voor chefs is er weer. Deze editie staat in het teken van originaliteit met o.a. eigentijdse vertalingen van klassiekers met technieken van nu.
Vraag gratis aan
Azijn: hoe zuur wil je het hebben?22 mei 2019 - van de redactie
Azijn: hoe zuur wil je het hebben?
Deze smaakmaker gaat in sauzen, dressings en marinades, maar we gebruiken azijn ook als schoonmaakmiddel op stoeptegels. Wat is azijn eigenlijk? Wat zijn de verschillen en hoe wordt het gemaakt?
Lees verder
Met Pépites heb je goud in handen22 mei 2019 - advertorial
Met Pépites heb je goud in handen
Pépites zijn peulvruchten en groenten in een verrassende nieuwe vorm. Met Pépites maak je op een makkelijke manier onderscheidende, volwaardige, vegetarische gerechten. Proberen? Vraag hier je gratis sample aan.
Vraag gratis aan
Eperheide lamsvlees15 mei 2019 - van de redactie
Eperheide lamsvlees
In het zuidelijkste stukje van Limburg trekt herder Ger Lardinois met zijn kudde Mergelland schapen over de Eperheide. Dankzij de bloemrijke voeding op het kalkgraslandschap wordt het vlees uitzonderlijk vol van smaak.
Lees verder
Aan de slag: vega Biet Wellington15 mei 2019 - advertorial
Aan de slag: vega Biet Wellington
Beef Wellington is een ossenhaas gerold in duxelles, verpakt in bladerdeeg. Dit gerecht is nog lekkerder met gepofte biet, vraag de brochure met onder andere dit recept gratis aan.
Vraag gratis aan
Fermenteren: van zuurkool tot kombucha10 mei 2019 - van de redactie
Fermenteren: van zuurkool tot kombucha
Al lang voordat er voedselhypes en koelkasten bestonden was men bezig met fermenteren. Door gecontroleerde verrotting worden producten niet alleen langer houdbaar maar ontstaat er een heel eigen smaak.
Lees verder
De Europese keuken in Japan3 mei 2019 - van de redactie
De Europese keuken in Japan
Opvallend veel restaurants die de Europese keuken vertegenwoordigen staan in de Japanse Michelingids. Tweesterrenchef Dominique Bouchet deelt zijn visie.
Lees verder
Is jackfruit het nieuwe superfood?23 april 2019 - van de redactie
Is jackfruit het nieuwe superfood?
Hoewel we een klein beetje de kriebels krijgen komt jackfruit toch wel aardig in de buurt van een super food. Als in: een bijzonder etenswaar dat je zowel als groente, vleesvervanger en fruit kan eten bedoelen we dan.
Lees verder
Rode Palamós garnaal10 april 2019 - van de redactie
Rode Palamós garnaal
Palamós is een klein vissersplaatsje met een grote reputatie. De rode Palamós garnaal is met zijn felrode kleur een lust voor het oog en ontzettend lekker. Ze zijn vrij groot en het vlees is stevig en lichtzoet.
Lees verder
Succesvol horecaterras op niveau9 april 2019 - van de redactie
Succesvol horecaterras op niveau
Met een horecaterras is geld te verdienen, zeker voor meer laagdrempelige zaken. Maar hoe werkt het als je een restaurant in het betere segment hebt? Drie chef-ondernemers over hun terras.
Lees verder
Themadag Trends, innovatie & technologie6 april 2019 - van de redactie
Themadag Trends, innovatie & technologie
Op donderdag 18 april a.s. organiseert Aeres Hogeschool Wageningen van 13.00-19.00 uur een inspirerend programma met als thema Trends, innovatie & technologie. Ook geïnteresseerden van buiten de hogeschool zijn van harte welkom.
Lees verder
Bonito vlokken: dansende umami22 maart 2019 - van de redactie
Bonito vlokken: dansende umami
Je kan de bonito vlokken direct serveren. Door de warme lucht dansen de flinterdunne schaafsels op het gerecht. Bonito flakes worden ook gebruikt om andere gerechten mee te maken, zoals de Japanse dashi bouillon.
Lees verder
Oosterschelde kreeft10 maart 2019 - van de redactie
Oosterschelde kreeft
's Winters kruipt de kreeft weg in de diepe kuilen van de Oosterschelde. Om in het voorjaar weer tevoorschijn te komen, te verschalen en zich voort te planten. Deze maand gaat het vangstseizoen van de Oosterschelde kreeft van start.
Lees verder
Kan elke rijst risotto worden?6 maart 2019 - van de redactie
Kan elke rijst risotto worden?
Voor het maken van de perfecte risotto - lekker romig maar toch stevig - heb je naast een goede bouillon, kwalitatieve garnituren en een beetje liefde óók de perfecte rijstkorrel nodig. Want niet zomaar elke rijst veranderd in dit klassiek Italiaanse gerecht.
Lees verder
 

 

Ontvang jij de gratis Kokswereld nieuwsbrief al? Schrijf je snel in!

Naam

E-mail

Gastronomie
Tools
Restaurantgidsen
Kokswereld partners

Nice to Meat
meat is art

Santa Maria
inspired by street food

CHEF®
making more possible

Rungis
enthousiast over groenten

Sauzen van Cíest «a
plantaardig & allergeenvrij

Debic
room voor dé professional

Passie4Hospitality
onze passie is uw kracht

BIOdisposables.shop
duurzame disposables

Cooking & Consultancy
uw partner voor topkoks

Vier het Seizoen
inspiratie voor chef-koks

Schmidt Zeevis Rotterdam
alleen de beste vis

Gastvrij Rotterdam
23 t/m 25 september 2019

Werken in de horeca
top vacatures in de horeca