Beste koks herkenbaar aan bankrekening

Hier vindt je het laatste nieuws en gekke dingen die nu in de Horeca gebeuren.
Plaats reactie
Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Beste koks herkenbaar aan bankrekening

Bericht door Webmaster » 14 mei 2007, 10:36

De top vijftig van beste restaurants ter wereld zou niet tot stand moeten komen door beoordelingen van culinair journalisten, maar hoeveel geld ze verdienen met hun restaurant. ‘De beste koks zijn herkenbaar aan hun bankrekening’, vond voormalig sterrenchef Albert Roux tijdens het debat in hotel The Grand in Amsterdam.

Albert Roux oogstte met zijn opmerking bijval van de andere chefs. In het kader van de culinaire manifestatie ‘Stars, Food & Art’ discussieerden een achttal Franse en Nederlandse sterrenkoks over de hedendaagse gastronomie onder leiding van culinair journalisten Alain Caron en Nicolas Rabaudy.

Idols-verkiezing
Toen Rabaudy stelde dat de ranglijst van 50 beste topkoks belangrijk is, kreeg hij tegengas van de aanwezige Franse chefs. ‘Het lijkt wel een idols-verkiezing van popsterren’, vond de Franse twee sterrenkok Michel Sarran.

Angelsaksische jury
De sterrenkok vroeg zich hardop af waarom journalisten de ranglijst moet samenstellen. ‘Wie zegt dat dit de beste restaurants ter wereld zijn? Hoe zit het met de Boliviaanse en Zuid-Ameikaanse chefs? Zijn die ook bezocht?’. Zijn Franse collega’s vielen hem bij. De Franse culinair journalist Nicolas de Rabaudy erkende dat de jury van de lijst Angelsaksisch is.

Bron: http://www.zibb.nl/horeca/
Kokforum.nl : de website voor koks

Marino
Berichten: 80
Lid geworden op: 05 okt 2006, 16:55
Locatie: Den Bosch

Bericht door Marino » 28 mei 2007, 22:27

Nou..de best koks zijn herkenbaar aan hun bankrekening.. lijkt me niet echt. Dus dan is Jamie de beste kok van de wereld? Of zijn er koks met een dikkere bankrekening dan Jamie?

ijsbeertje
Berichten: 66
Lid geworden op: 23 mei 2007, 19:09
Locatie: Rotterdam

Bericht door ijsbeertje » 29 mei 2007, 08:01

ben er wel mee eens.

de beste chefs ken je herkennen aan hun bankrekening.
het lig er ook wel aan in wat voor sector je sta.
er staan ook hele goeie chefs in de catering. en die zijn minder of helemaal niet bekent.

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 29 mei 2007, 08:25

Marino schreef:Nou..de best koks zijn herkenbaar aan hun bankrekening.. lijkt me niet echt. Dus dan is Jamie de beste kok van de wereld? Of zijn er koks met een dikkere bankrekening dan Jamie?
dacht dat Ramsay het nog beter deed.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

grootje
Berichten: 23
Lid geworden op: 20 mei 2007, 16:54
Locatie: ouderkerk a/d amstel

Bericht door grootje » 31 mei 2007, 23:45

Daar heb je helemaal gelijk in Ramsay is de rijkste engelse kok en daarna onze good old Marco Pierre White. Maar is het niet zo dat de meeste goede koks slechte ondernemers zijn? Waarom hebben de meeste topzaken een geld schieter achter de hand?

Plaats reactie