Pagina 1 van 1

Recepten / Calculatie / Marge software

Geplaatst: 26 jan 2013, 00:04
door jpbkok
Hallo allemaal,

Ik ontwikkel software voor het MKB en nu heb ik het idee om een online Horecamodule te ontwikkelen waar je recepten in kan aanmaken, aan je ingredienten de actuele kostprijzen van leveranciers (Sligro, Hanos, etc) te koppelen zodat je in 1x een complete kostprijscalculatie van je gehele assortiment/menukaart kan doen. Uitgaande van een op te geven marge- of inslagpercentage per bv artikelgroep, komt daar dan de advies verkoopprijs per artikel/gerecht uit.

Het wordt een online, webmodule waar je op moet inloggen.

Is hier behoefte aan ? Wat zou de functionaliteit moeten zijn ? Wat zou je ervoor willen betalen, bv als abonnement ? Tips en valkuilen zijn welkom!

Re: Recepten / Calculatie / Marge software

Geplaatst: 26 jan 2013, 23:38
door chef-dave
Ik gebruik een excelsheet waarbij ik hetzelfde resultaat mee behaal. Dus ervoor betalen zou ik zeker niet doen :x

Re: Recepten / Calculatie / Marge software

Geplaatst: 27 jan 2013, 14:02
door lowie
Calculatie in de horeca ??????

Iedereen kijkt naar iedereen zijn prijzen.

Fles wijn 8€ verkoop prijs 35€ moet daar calculatie voor zijn ???

Steak 250g kostprijs 11 € verkoopprijs 22€ +saus 3€ daar heb ik geen calculatie voor nodig !!
 

Re: Recepten / Calculatie / Marge software

Geplaatst: 28 jan 2013, 13:18
door jeroenbr
lowie schreef:Calculatie in de horeca ??????

Iedereen kijkt naar iedereen zijn prijzen.

Fles wijn 8€ verkoop prijs 35€ moet daar calculatie voor zijn ???

Steak 250g kostprijs 11 € verkoopprijs 22€ +saus 3€ daar heb ik geen calculatie voor nodig !!
 
wat is dat nou weer voor onzin hahahahahah

Re: Recepten / Calculatie / Marge software

Geplaatst: 28 jan 2013, 18:54
door chef-dave
jeroenbr schreef:
lowie schreef:Calculatie in de horeca ??????

Iedereen kijkt naar iedereen zijn prijzen.

Fles wijn 8€ verkoop prijs 35€ moet daar calculatie voor zijn ???

Steak 250g kostprijs 11 € verkoopprijs 22€ +saus 3€ daar heb ik geen calculatie voor nodig !!
 
wat is dat nou weer voor onzin hahahahahah
Lol. Mee eens, sorry Lowietje, maar vele zaken die zo handelen gaan overkop, foodcost calculatie is en blijft nodig als je als chef echt de touwtjes in handen wil hebben