Fermenteren

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Jurgen1982
Berichten: 23
Lid geworden op: 28 nov 2010, 16:01

Fermenteren

Bericht door Jurgen1982 » 07 jun 2012, 10:12

Hoi,

Iemand enige ervaring met fermenteren van groenten?
Ik zou graag testen met rode biet, gefermenteerd. Nu lees ik tegenstrijdige tips en recepten...

Over het zoutgehalte zijn de meeste het wel eens, 5% van de totaal massa. Maar de enen mengt het zout met water,
de andere strooit het op het product zelf, en dan een gewicht erop..

Dan nog een andere giet water tot aan de rand, en dan sluiten zodat er geen lucht aan kan, de andere spreekt dit tegen en laat 1 cm
vrij tussen water en deksel...

Iemand die een ervaring wil delen hieromtrent?

Hartelijke dank

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: Fermenteren

Bericht door jeroenbr » 09 jun 2012, 01:08

waarom niet zelf uitproberen?

Soesje66
Berichten: 28
Lid geworden op: 09 mei 2012, 21:31
Locatie: venlo

Re: Fermenteren

Bericht door Soesje66 » 11 jun 2012, 19:54

eigenlijk is het heel simpel.
pik een recept en gebruik het.
bevalt het, prima dan.
bevalt het niet, verander het dan.

voor geen enkele bereiding staat er iets in steen gebeiteld dus ook hier niet, en daarom zijn er voor veel landen / culturen enz dus weer verschillende bereidingswijzen voor iets vergelijkbaars.
ikzelf had ooit hetzelfde probleem met zuurdesem......nu zijn we negen jaar verder en weet ik hoe het werkt in verschillende versies.
dus...gewoon erin duiken en aan de gang ermee.
succes!!!

Plaats reactie