Wat is beter gietijzer of rvs

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Tjeerd
Berichten: 2
Lid geworden op: 04 apr 2011, 13:42

Wat is beter gietijzer of rvs

Bericht door Tjeerd » 06 apr 2011, 09:57

Wie kan mij helpen?

Ik ga een nieuw fornuis kopen en kan kiezen tussen een rvs bakplaat (frytop) of een gietijzeren bakplaat.

Ik vraag me af wat er beter is, de rvs of de gietijzeren?
Je ziet in Japanse restaurants altijd een rvs bakplaat, heb gietijzer nog nooit eerder gezien.
Alleen nu bij Viking dan.

Is het mogelijk om bij gietijzer ook met rvs spatels te werken?En weet iemand het verschil tussen een frytop en tepanyaki plaat?
Is een frytop rvs en een tepanyaki gietijzer?

Ben benieuwd naar de antwoorden

Groet,

Tjeerd

pollepel
Berichten: 2
Lid geworden op: 19 nov 2010, 12:45

Re: Wat is beter gietijzer of rvs

Bericht door pollepel » 23 apr 2012, 08:04

Innovatie producten R & D
Onze innovaties en productvernieuwingen zijn al meer dan een halve eeuw toonaangevend in Europa. Een reputatie waar we trots op zijn. Met een team van ervaren Technical Engineers zijn we onze producten in ons R & D kenniscentrum dagelijks aan het innoveren en ontwikkelen.
We volgen de trends in de wetgeving rondom hygiëne, milieu en veiligheid zeer nauw om ervoor te zorgen dat we de ondernemer een professionele werkplek bieden die aan alle eisen voldoet. Naadloos voor schoonmaakgemak, energiezuinig en oerdegelijk. Een betrouwbare frituurinstallatie in die we blijven fine-tunen. We kijken graag kritisch naar ons product omdat we weten dat u dat ook doet.

HR friteuse (Hoog Rendement)
Van overheidswege uit worden fabrikanten gestimuleerd om energiezuinige en milieubewuste apparatuur te produceren. QBTEC heeft hieraan al in een zeer vroeg stadium gevolg gegeven.
Mede daardoor maakt QBTEC nu de meest energiezuinige frituurbakwanden ter wereld produceert. Kiremko wilde niet alleen milieuvriendelijke apparatuur produceren, die èn energie èn vet besparen. Nee, Kiremko wilde daarnaast dit voordeel ook nog eens combineren met een zeer hoge bakcapaciteit.
Het geheim van dit hoge bakvermogen en zuinig vetverbruik van vet zijn o.a. het gebruik van de warmtewisselaars in de frituurketels, waardoor het aantal vierkante centimeters verwarmd oppervlakte zeer groot is, waardoor weer een veel lagere ketelwandtemperatuur, waardoor weer langere levensduur van de ketels en langere standtijd van uw vet, omdat u op 160 of 170 graden kunt bakken. U bakt met één HR ketel maar liefst 350 porties frites van 200 gram per uur.
Techniek
Naast de verbrandingstechniek is ook de besturingstechniek verder geoptimaliseerd. De besturingstechniek is voorzien van modulerende branders en de capaciteit kan daarnaast ook handmatig variabel worden ingeregeld, wat met name voor de cafetariahouder die zelf voorbakt heel erg handig is.
Eveneens is de besturing voorzien van turbotoetsen en baktijdenprogramma's. Het slijtvaste glazen bedieningspaneel is speciaal ontwikkeld voor een betere hygiëne en een zeer eenvoudige bediening. Wanneer u dit zelf wilt zien, kom dan naar onze fabriek, waar u naar hartelust kunt proefbakken!

Ecocare
We hebben er allemaal mee te maken en worden er dagelijks mee geconfronteerd: klimaatverandering, energie en milieu. Iedereen kent de spraakmakende documentaire van Al Gore, An Inconvenient Truth, over het opwarmen van de aarde en de rol die wij als mens daarbij innemen. Ook zakelijk gezien is de tijd aangebroken om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Het aantal horecabedrijven dat het Nieuwe Ondernemen heeft ontdekt groeit met de dag, de overheid gaat duurzaam inkopen en de fastservice-ondernemer lijkt er ook rijp voor. Sommige MVO-maatregelen leveren direct winst op! Kiremko biedt 's werelds meest milieubewuste frituurinstallatie aan en voorziet deze van het Eco Care label.

• het laagste energieverbruik, is goed voor milieu en voor uw portemonnee
• de laagste Co2 uitstoot ter wereld
• de uitlaatgassen van de HR oven zijn schoon
• in de Europese regelgeving staat aangegeven dat de uitstoot van Co koolmonoxide) niet hoger mag zijn dan 100ppm
onze ovens hebben een Co uitstoot van nog geen 2ppm.
• vernieuwde afzuigmotor die 30% minder energie verbruikt

Diamond bakplaat
Energiezuinig, supersnel, smaakvol design, intelligent, onze Diamond Bakplaat is de nieuwe generatie bakplaat waarvan iedere ondernemer zal gaan smullen.
Energiezuinig:
• Energiebesparing van 50%
• Supersnel:
binnen 3 minuten op een temperatuur van 200 graden.
• Intelligent:
een groot aantal verschillende zones die ieder separaat aan te sturen zijn.
Door de speciale diamanten toplaag van de bakplaat behoren aanbakken en smaakoverdracht voorgoed tot het verleden. De Diamond Bakplaat wordt naadloos in de frituur- of kookinstallatie geïntegreerd.
voor meer informatie :www.qbtec.nl
http://www.quccino.nl" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.droogershoreca.nl" onclick="window.open(this.href);return false;

pollepel
Berichten: 2
Lid geworden op: 19 nov 2010, 12:45

Re: Wat is beter gietijzer of rvs

Bericht door pollepel » 23 apr 2012, 08:12

http://www.quccino.nl" onclick="window.open(this.href);return false;
voor al je vragen over eventueel nieuw fornuis

Plaats reactie