koken op hout

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
hessie
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 mar 2011, 15:01

koken op hout

Bericht door hessie » 16 mar 2011, 15:11

Beste Culli's;
Is er iemand die mij iets meer weet te vertellen over koken met ceder hout. Ik gebruik het wel en gebruik het via de groothandel maar ook haal ik het rechtstreeks bij een fineer handel. Nu is mij laatst verteld dat voor het gebruik van dit hout er een voedsel veiligheids verklaring bij moet zitten omdat je anders aansprakelijk zou kunnen zijn bij eventuele ongelukjes. Denk daarbij aan splinters, lijmresten e.d. Alleen het vermelden bij het product schijnt niet voldoende te zijn, er moet volgens zeggen een schriftelijke verklaring overhandigd worden door de leverancier. Klopt dit verhaal ????

Groet Hessie

Bchef1
Berichten: 209
Lid geworden op: 12 mar 2009, 12:59
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Re: koken op hout

Bericht door Bchef1 » 17 mar 2011, 12:04

Lijkt me dat het vooral gaat om de aanwezigheid van schadelijke chemicalien. Hout van de houthandel is vaak bewerkt of geimpregneerd met middelen om rotting en schimmel tegen te gaan. Deze stoffen wil je dus niet in je eten krijgen.
Het word dan ook sterk afgeraden om zomaar elk hout te gebruiken om te roken. Of hier wettelijke richtlijnen voor zijn weet ik niet.
I love defenseless animals, especially in a good gravy

Plaats reactie