Wat geen we doen met de kerst? Post hier je menu
Wat geen we doen met de kerst? Post hier je menu
Wat is jullie kerstmenu?? hoeveel gangen, wat is de prijs, enz.
Post het hier.
Die van ons is:
Kerstmenu 2009
1e en 2e kerstdag
Ontvangst vanaf 18.30 / Diner aanvang 19.15
Kerst Amuse
***
Terrine van Hollandse duinfazant, Zeeuws spek en ganzenlever met vijgen salade en brioche met zuidvruchten
***
In Amchoorboter gebakken grietfilet met Lardo di Collonata, dungesneden
coquille st. Jacques en gekonfijte zuurkool
***
Op lage temperatuur bereidde kalfssukade met knolselderij en geroosterde langoustine
***
Gebraden filet van het Balmoral hert met gekarameliseerde appel, pied de moutons
en creme van ramenas. Wildjus met laurier
***
Taartje van Pure chocolade en saffraan met bramen coulis en sorbet van
verveine thee en honing
***
Menuprijs € 69,50
Post het hier.
Die van ons is:
Kerstmenu 2009
1e en 2e kerstdag
Ontvangst vanaf 18.30 / Diner aanvang 19.15
Kerst Amuse
***
Terrine van Hollandse duinfazant, Zeeuws spek en ganzenlever met vijgen salade en brioche met zuidvruchten
***
In Amchoorboter gebakken grietfilet met Lardo di Collonata, dungesneden
coquille st. Jacques en gekonfijte zuurkool
***
Op lage temperatuur bereidde kalfssukade met knolselderij en geroosterde langoustine
***
Gebraden filet van het Balmoral hert met gekarameliseerde appel, pied de moutons
en creme van ramenas. Wildjus met laurier
***
Taartje van Pure chocolade en saffraan met bramen coulis en sorbet van
verveine thee en honing
***
Menuprijs € 69,50
Wie nimmer dwaalt, wordt nooit verstandig.
- berexstone
- Berichten: 673
- Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07
Re: Wat geen we doen met de kerst? Post hier je menu
In de keuken samen met een nichtje :
MENU 1e KERSTDAG :
AVANT GOUT : Mini tartes tomates et fromage --- Keftas d'agneau aux herbes --- Sablés au parmesan
VOORGERECHT : Petites verrines de moules
HOOFDGERECHT : Ris de veau aux cèpes et girolles
NAGERECHT : Tartes au citron et brochettes de fruits
MENU 2e KERSTDAG :
AVANT GOUT : L'escalope de foie gras aux marrons glacés
VOORGERECHT : Huîtres Gillardeau, granité de concombre à l'eau de mer
wijn : Saint-Véran , domaine de la Soufrandière
TUSSENGERECHT : Carpaccio de saint-jacques, pommes vertes et radis rose
wijn : Champagne Naturessence, domaine Lahaye
HOOFDGERECHT : Loup piqué aux châtaignes, crème de potimarron et citron à la marocaine
wijn : Palette blanc, château Simone
NAGERECHT : Crème de safran, émulsion d'amande et sorbet à l'orange
wijn : Château Climens (barsac)
Prijzen menu : gratis, wijn inbegrepen, 16 personen uitgenodigd
MENU 1e KERSTDAG :
AVANT GOUT : Mini tartes tomates et fromage --- Keftas d'agneau aux herbes --- Sablés au parmesan
VOORGERECHT : Petites verrines de moules
HOOFDGERECHT : Ris de veau aux cèpes et girolles
NAGERECHT : Tartes au citron et brochettes de fruits
MENU 2e KERSTDAG :
AVANT GOUT : L'escalope de foie gras aux marrons glacés
VOORGERECHT : Huîtres Gillardeau, granité de concombre à l'eau de mer
wijn : Saint-Véran , domaine de la Soufrandière
TUSSENGERECHT : Carpaccio de saint-jacques, pommes vertes et radis rose
wijn : Champagne Naturessence, domaine Lahaye
HOOFDGERECHT : Loup piqué aux châtaignes, crème de potimarron et citron à la marocaine
wijn : Palette blanc, château Simone
NAGERECHT : Crème de safran, émulsion d'amande et sorbet à l'orange
wijn : Château Climens (barsac)
Prijzen menu : gratis, wijn inbegrepen, 16 personen uitgenodigd
- JeroenTrimbos
- Berichten: 352
- Lid geworden op: 31 mei 2008, 11:34
- Locatie: Valkenburg aan de Geul
- Contacteer:
Re: Wat geen we doen met de kerst? Post hier je menu
KERSTMENU RESTAURANT JÉRÔME
Champagne met kleine mondvermaakjes
Kabeljauw geplet en gegaard op bord
met coquille en broodsoldaatjes
Osciëtra kaviaar, crème van Yuzu
Sauvignon Sirch 2007 DOC Friuli
Langoustines en ganzenlever met Le Puy linzen
cantharellen, citroen, krokante Parmezaanse kaas
schuimige saus van knolselderij
Viognier Mc Manis 2008 Californie, USA
Hertenrug onder een crumble van pistache en spek
zalf en chips van pastinaak, saus van rode port en pruimen
Valpolicella Ripasso Tallia 2007 DOC, Veneto
Vacherin Mont d’Or met wintertruffel
gekonfijte sinaasappel met witlof
Pedro Ximenez Sherry, Hidalgo
Dessert 3x mini
Juracon Moelleux Domaine Larredya
Koffieservice
De prijs van het all-in kerstmenu ) is € 100
(glas champagne, 5 gangen menu, begeleidende wijnen en koffieservice)
Kiest u alleen voor het 5 gangen menu is de prijs € 70
Wij serveren het kerstmenu op de avonden van
24 – 25 – 26 december
Aankomst gewenst tussen 18:00 en 19:00
Lunch eventueel op aanvraag
info@restaurantjerome.nl – 0031 43 601 3242
Champagne met kleine mondvermaakjes
Kabeljauw geplet en gegaard op bord
met coquille en broodsoldaatjes
Osciëtra kaviaar, crème van Yuzu
Sauvignon Sirch 2007 DOC Friuli
Langoustines en ganzenlever met Le Puy linzen
cantharellen, citroen, krokante Parmezaanse kaas
schuimige saus van knolselderij
Viognier Mc Manis 2008 Californie, USA
Hertenrug onder een crumble van pistache en spek
zalf en chips van pastinaak, saus van rode port en pruimen
Valpolicella Ripasso Tallia 2007 DOC, Veneto
Vacherin Mont d’Or met wintertruffel
gekonfijte sinaasappel met witlof
Pedro Ximenez Sherry, Hidalgo
Dessert 3x mini
Juracon Moelleux Domaine Larredya
Koffieservice
De prijs van het all-in kerstmenu ) is € 100
(glas champagne, 5 gangen menu, begeleidende wijnen en koffieservice)
Kiest u alleen voor het 5 gangen menu is de prijs € 70
Wij serveren het kerstmenu op de avonden van
24 – 25 – 26 december
Aankomst gewenst tussen 18:00 en 19:00
Lunch eventueel op aanvraag
info@restaurantjerome.nl – 0031 43 601 3242
Practice what you preach
Re: Wat geen we doen met de kerst? Post hier je menu
De Parel van Vreeswijk Kest Menu
Kerst Menu 2009
Diverse soorten Sushi en Sashimi
***
Licht gerookte Alaska Zalm, gemarineerd in citrus met gefrituurde Fine des Claire oester,
geschaafde venkel met dragon en dressing van witte chocolade met roze peper
***
Coquille Saint Jacques van de grill, met een crème van pastinaak,
krokante spinazie en rinse appelstroopsaus
***
Lauwwarme halve kreeft met klassieke risotto en gereduceerde bouillabaisse
***
Rosé Spoom met perzik likeur
***
Op de huid gebakken IJsselmeer Snoekbaars met gekonfijte Livar varkenswang, diverse paddenstoelen met getomateerde aardappelmousseline en eigen jus
***
Selectie van nationale en internationale kazen
***
Taartje uit de oven van pure chocolade met wolk van sinaasappel en pistacheroomijs
Menu: €69,50
Wijnarrangement: €6,50 p.gl.
Kerst Menu 2009
Diverse soorten Sushi en Sashimi
***
Licht gerookte Alaska Zalm, gemarineerd in citrus met gefrituurde Fine des Claire oester,
geschaafde venkel met dragon en dressing van witte chocolade met roze peper
***
Coquille Saint Jacques van de grill, met een crème van pastinaak,
krokante spinazie en rinse appelstroopsaus
***
Lauwwarme halve kreeft met klassieke risotto en gereduceerde bouillabaisse
***
Rosé Spoom met perzik likeur
***
Op de huid gebakken IJsselmeer Snoekbaars met gekonfijte Livar varkenswang, diverse paddenstoelen met getomateerde aardappelmousseline en eigen jus
***
Selectie van nationale en internationale kazen
***
Taartje uit de oven van pure chocolade met wolk van sinaasappel en pistacheroomijs
Menu: €69,50
Wijnarrangement: €6,50 p.gl.
- berexstone
- Berichten: 673
- Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07
Re: Wat geen we doen met de kerst? Post hier je menu
Wel niet mijn kerst-menu (dat staat hier boven ergens) maar mischien leuk om het menu van Paul Bocuse te bekijken. In 2010 heeft dit behoorlijk klassieke restaurant al 45 jaar driesterren.
Menu de Noël
- Salade de homard américain à la française (kreeft natuurlijk, maar hoe en wat ?)
- Escalope de foie gras de canard poêlée au verjus
- Rouget barbet en écailles de pommes de terre croustillantes
of
- Noix de coquilles Saint-Jacques poêlées au au beurre blanc
- Granité des Vignerons du Beaujolais
- Côte de veau rôtie en cocotte et rognon garniture bourgeoise
of
- Pigeon en feuilleté au chou nouveau
of
- Ris de veau aux écrevisses
of
- Lièvre à la Royale, poêlée de châtaignes et purée de céleri
- Sélection de fromages frais et affinés << Mère Richard >>
- Délices et gourmandises
- Petits fours et chocolats
165 €
Menu de Noël
- Salade de homard américain à la française (kreeft natuurlijk, maar hoe en wat ?)
- Escalope de foie gras de canard poêlée au verjus
- Rouget barbet en écailles de pommes de terre croustillantes
of
- Noix de coquilles Saint-Jacques poêlées au au beurre blanc
- Granité des Vignerons du Beaujolais
- Côte de veau rôtie en cocotte et rognon garniture bourgeoise
of
- Pigeon en feuilleté au chou nouveau
of
- Ris de veau aux écrevisses
of
- Lièvre à la Royale, poêlée de châtaignes et purée de céleri
- Sélection de fromages frais et affinés << Mère Richard >>
- Délices et gourmandises
- Petits fours et chocolats
165 €
Re: Wat geen we doen met de kerst? Post hier je menu
Kerstmis & Nieuwjaar
25|26|27 december 2009
1|2|3 januari 2010
champagne en Haspengouwse mondvermaakjes
***
Krokante toast van boekweit met witlof en tijmhoning |kort gebakken eendenlever, warme geitenkaas
***
Geglaceerde mosseltjes en huisgerookte zalm en "Grevenbroecker"
***
Gesmoorde varkenswangentjes met jonagold|ribstuk van speenvarken|witte pens en jus van dennenappeljenever
"eerste prijs Culinair Haspengouw 2009"
***
Rivierpaling in Achelse blonde met gestoofde prei, met truffel gerisoleerde aardappelbrunoise
***
Kort gebakken zeekreeft in venkelboter, smeuïge knolselder, zeekraal en tomaat
***
Luchtige mousse van reinette, praliné en gepocheerde jonagold
***
koffie en huisbereide versnaperingen
prijs menu:
zes gerechten: 70 euro|all-in: 105 euro
vijf gerechten: 60 euro|all-in: 95 euro
vier gerechten: 50 euro |all-in: 85 euro
25|26|27 december 2009
1|2|3 januari 2010
champagne en Haspengouwse mondvermaakjes
***
Krokante toast van boekweit met witlof en tijmhoning |kort gebakken eendenlever, warme geitenkaas
***
Geglaceerde mosseltjes en huisgerookte zalm en "Grevenbroecker"
***
Gesmoorde varkenswangentjes met jonagold|ribstuk van speenvarken|witte pens en jus van dennenappeljenever
"eerste prijs Culinair Haspengouw 2009"
***
Rivierpaling in Achelse blonde met gestoofde prei, met truffel gerisoleerde aardappelbrunoise
***
Kort gebakken zeekreeft in venkelboter, smeuïge knolselder, zeekraal en tomaat
***
Luchtige mousse van reinette, praliné en gepocheerde jonagold
***
koffie en huisbereide versnaperingen
prijs menu:
zes gerechten: 70 euro|all-in: 105 euro
vijf gerechten: 60 euro|all-in: 95 euro
vier gerechten: 50 euro |all-in: 85 euro
Re: Wat geen we doen met de kerst? Post hier je menu
Kerstmenu Restaurant de Gevangenpoort
website
Maas-Rijn-IJssel rund en eendelever
Maas-rijn-ijssel rund als tartaar, eendelever bereid als kleine
terrine, saus van appelstroop en aceto balsamico.
Kreeft en Gamba
Open ravioli van kreeft en gamba,
zalf van spinazie, saus van saffraan en Pernod.
Zalm
Gegrilde zalm,
Saus van kokos en kaffir, zoetzuur ingelegde wortel.
Kalf
Gebraden kalfshaas,
Mousseline van linzen, geglaceerde melouses, koolraap gegratineerd
met truffelbrood, crème saus van truffel.
Kaas
Diverse soorten harde en zachte kaas met kletsenbrood en noten in honing
(optioneel: € 9,50 extra)
Chocolade en vijgen
Vijgen warm uit de oven, diverse chocolade bereidingen,
Sorbet van chocolade.
Lunch 4 gangen: € 48,50
(zonder de zalm)
Diner 5 gangen: € 56,50
website
Maas-Rijn-IJssel rund en eendelever
Maas-rijn-ijssel rund als tartaar, eendelever bereid als kleine
terrine, saus van appelstroop en aceto balsamico.
Kreeft en Gamba
Open ravioli van kreeft en gamba,
zalf van spinazie, saus van saffraan en Pernod.
Zalm
Gegrilde zalm,
Saus van kokos en kaffir, zoetzuur ingelegde wortel.
Kalf
Gebraden kalfshaas,
Mousseline van linzen, geglaceerde melouses, koolraap gegratineerd
met truffelbrood, crème saus van truffel.
Kaas
Diverse soorten harde en zachte kaas met kletsenbrood en noten in honing
(optioneel: € 9,50 extra)
Chocolade en vijgen
Vijgen warm uit de oven, diverse chocolade bereidingen,
Sorbet van chocolade.
Lunch 4 gangen: € 48,50
(zonder de zalm)
Diner 5 gangen: € 56,50
Re: Wat geen we doen met de kerst? Post hier je menu
1e K-dag (tot nu toe 20 pax gereserveerd)
amuse: pata negra ham en koolsla
1e garnaal met granny smit en waterkers
2e rilette van eend met krokantje van rozemarijn , kweepeer en balsamico
3e gepocheerde zeewolf op risotto met saffraanschuim
4e hazerugfilet met wildgarnituur
5e grand dessert
2e K-dag
gewoon a la carte draaien en al twee maanden vol gereserveerd zijn!!!
onze ervaring leert dat men helemaal niet op een bijzonder menu zit te wachten waar je je toe verplicht, gewoon a la carte in een goed restaurant vind men veel fijner, dus volgend jaar weg met het kerstmenu, leuke specials buiten de kaart om en gewoon doorademen
fijne dagen allemaal
amuse: pata negra ham en koolsla
1e garnaal met granny smit en waterkers
2e rilette van eend met krokantje van rozemarijn , kweepeer en balsamico
3e gepocheerde zeewolf op risotto met saffraanschuim
4e hazerugfilet met wildgarnituur
5e grand dessert
2e K-dag
gewoon a la carte draaien en al twee maanden vol gereserveerd zijn!!!
onze ervaring leert dat men helemaal niet op een bijzonder menu zit te wachten waar je je toe verplicht, gewoon a la carte in een goed restaurant vind men veel fijner, dus volgend jaar weg met het kerstmenu, leuke specials buiten de kaart om en gewoon doorademen
fijne dagen allemaal