wat vinden jullie een ondergewaardeerd product ?

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
andalucia
Berichten: 23
Lid geworden op: 14 mar 2009, 20:55
Contacteer:

wat vinden jullie een ondergewaardeerd product ?

Bericht door andalucia » 18 mar 2009, 21:32

in navolging van het overgewaardeerd product http://www.koksforum.nl/phpBB2/viewtopi ... =20&t=5036 nu ook de andere kant.....

welk product vinden jullie ondergewaardeerd ?. :?

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: wat vinden jullie een ondergewaardeerd product ?

Bericht door Maurits » 19 mar 2009, 08:55

lavas/maggiplant

ingewanden
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Gebruikersavatar
Pinxo
Berichten: 435
Lid geworden op: 27 jan 2008, 11:58
Locatie: noord-Brabant

Re: wat vinden jullie een ondergewaardeerd product ?

Bericht door Pinxo » 19 mar 2009, 11:20

Technische delen vlees (nek, wangen maar ook bijv. tong)
Hele vissen i.p.v. altijd maar filets
Onze oer-hollandse overheerlijke gerookte paling, altijd aanwezig op oubollige buffetten maar zelden in serieuze restaurants

Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 516
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Re: wat vinden jullie een ondergewaardeerd product ?

Bericht door Pluter » 19 mar 2009, 14:49

Pinxo schreef:Onze oer-hollandse overheerlijke gerookte paling, altijd aanwezig op oubollige buffetten maar zelden in serieuze restaurants
Vind ik wel meevallen. Je ziet hem veel in combi met ganzelever tegenwoordig (Blumenthal in 2004). Een (ongetwijfeld goeie) uitvoering daarvan kan je bijvoorbeeld vinden bij het Nonnetje.

Afbeelding
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: wat vinden jullie een ondergewaardeerd product ?

Bericht door Leo » 19 mar 2009, 15:39

die hebben we ook op de kaart gehad. Top combi!

maar.. mensen zouden wel wat meer met kruiden uit de eigentuin mogen doen.
Vlierbesbloesem ofzo..
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
chef-dave
Berichten: 354
Lid geworden op: 12 sep 2008, 08:49
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: wat vinden jullie een ondergewaardeerd product ?

Bericht door chef-dave » 19 mar 2009, 18:47

wat te denken van onze dagdagelijkse aardappel, kan je letterlijk alle kanten mee uit, maar word gewoontjes beschouwd omdat we hem zo voorradige hebben
Het gras is steeds groener aan de andere zijde. Helaas is het dan ook meestal kunstgras!
Dave

Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 516
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Re: wat vinden jullie een ondergewaardeerd product ?

Bericht door Pluter » 19 mar 2009, 19:20

chef-dave schreef:wat te denken van onze dagdagelijkse aardappel, kan je letterlijk alle kanten mee uit, maar word gewoontjes beschouwd omdat we hem zo voorradige hebben
Dacht ik ook meteen aan. Maar ik denk niet dat je van "ondergewaardeerd" kan spreken over iets wat zoveel gebruikt wordt.
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: wat vinden jullie een ondergewaardeerd product ?

Bericht door jeroenbr » 19 mar 2009, 23:06

Een bombe van gehakt in eigen jus, met gedopte erwten en aan tafel geprakte gekookte aardappelen

Gebruikersavatar
chef-dave
Berichten: 354
Lid geworden op: 12 sep 2008, 08:49
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: wat vinden jullie een ondergewaardeerd product ?

Bericht door chef-dave » 19 mar 2009, 23:14

Pluter schreef:
chef-dave schreef:wat te denken van onze dagdagelijkse aardappel, kan je letterlijk alle kanten mee uit, maar word gewoontjes beschouwd omdat we hem zo voorradige hebben
Dacht ik ook meteen aan. Maar ik denk niet dat je van "ondergewaardeerd" kan spreken over iets wat zoveel gebruikt wordt.
vind ik wel plutter, we hebben allen plongeurs in dienst die je dagelijks ziet zwoegen en dikwijls ondergewaardeerd zijn. Dus denk het ook zo kan zijn met grondstoffen.
Het gras is steeds groener aan de andere zijde. Helaas is het dan ook meestal kunstgras!
Dave

Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 516
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Re: wat vinden jullie een ondergewaardeerd product ?

Bericht door Pluter » 19 mar 2009, 23:53

chef-dave schreef:vind ik wel plutter, we hebben allen plongeurs in dienst die je dagelijks ziet zwoegen en dikwijls ondergewaardeerd zijn. Dus denk het ook zo kan zijn met grondstoffen.
ok, fair enough.

Dan heb ik hier in het kader van mooie ingredienten die nooit echt "credits" krijgen een mooie link!

http://www.lomejordelagastronomia.com/e ... asp?key=99
ui/aardappel/ei/.......en zelfs een funktioneel takje dille!
(oh ja! En water natuurlijk!)
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW

Gebruikersavatar
Pinxo
Berichten: 435
Lid geworden op: 27 jan 2008, 11:58
Locatie: noord-Brabant

Re: wat vinden jullie een ondergewaardeerd product ?

Bericht door Pinxo » 21 mar 2009, 08:56

In de Spaanse keuken is de aardappel altijd al een gewaardeerd ingrediënt geweest, net als in Griekenland

Amazingtruffle
Berichten: 240
Lid geworden op: 30 dec 2008, 00:23
Locatie: Haarlem
Contacteer:

Re: wat vinden jullie een ondergewaardeerd product ?

Bericht door Amazingtruffle » 21 mar 2009, 11:14

Oh???

Misschien vroeger, maar men doet in de griekse keuken niet bijzonder veel met aardappel.
Dan zou ik aubergine opperen als ongewaardeerd product.
Of rucola, die hier gewoon mega scherp is!
“At the end of the day, it’s just food, isn’t it? Just food”.(MPW)

Gebruikersavatar
Cees Timmerman
Berichten: 933
Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: wat vinden jullie een ondergewaardeerd product ?

Bericht door Cees Timmerman » 22 mar 2009, 10:29

Spek, in al zijn verschijningsvormen ( pancetta, lardo ect). Spek is gewoon het lekkerste wat er is. Trouwens,: vet in het algemeen wordt zwaar ondergewaardeerd (meestal niet door koks, maar door gasten). Zonder vet geen smaak.

Gebruikersavatar
chef-dave
Berichten: 354
Lid geworden op: 12 sep 2008, 08:49
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: wat vinden jullie een ondergewaardeerd product ?

Bericht door chef-dave » 22 mar 2009, 17:17

Cees Timmerman schreef:Spek, in al zijn verschijningsvormen ( pancetta, lardo ect). Spek is gewoon het lekkerste wat er is. Trouwens,: vet in het algemeen wordt zwaar ondergewaardeerd (meestal niet door koks, maar door gasten). Zonder vet geen smaak.
Ben ik het volledig mee eens!!! Dus om het helemaal lekker te maken Pomme Bouchon,Mmmmmmmmmmmmm :? :?
Het gras is steeds groener aan de andere zijde. Helaas is het dan ook meestal kunstgras!
Dave

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: wat vinden jullie een ondergewaardeerd product ?

Bericht door Maurits » 23 mar 2009, 08:59

Cees Timmerman schreef:Spek, in al zijn verschijningsvormen ( pancetta, lardo ect). Spek is gewoon het lekkerste wat er is. Trouwens,: vet in het algemeen wordt zwaar ondergewaardeerd (meestal niet door koks, maar door gasten). Zonder vet geen smaak.
Dat vind ik ook, "the fatter the better". Trouwens, Cees, als je echt een vetaanbidder bent, is dit boek ook wel wat voor je http://www.amazon.com/Fat-Appreciation- ... 689&sr=8-1
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: wat vinden jullie een ondergewaardeerd product ?

Bericht door jeroenbr » 23 mar 2009, 18:57

Ik een tijd terug een mooie lende van de blonde aquitaine meegenomen. Waarop mijn moeder vervolgens al het vet wegsneed wat ze maar kon vinden :roll:

willem
Berichten: 114
Lid geworden op: 22 aug 2004, 10:15
Locatie: Leeuwarden
Contacteer:

Re: wat vinden jullie een ondergewaardeerd product ?

Bericht door willem » 24 mar 2009, 01:23

leuk dat er aan t nonnetje gedacht is ,de terrine zelf maakt michel al zeker 8 jaar,we gebruiken ook veel incourante delen als nek,tong,wang,schenkel,staart en vissen als makreel, schar ,poon ,koolvis, schelvis ,octopus ,inktvis etc

KNL
Berichten: 314
Lid geworden op: 11 okt 2008, 12:35
Locatie: Rijkevorsel (België)

Re: wat vinden jullie een ondergewaardeerd product ?

Bericht door KNL » 28 mar 2009, 16:19

lamsnek, kvind het echt wel lekker..

willem
Berichten: 114
Lid geworden op: 22 aug 2004, 10:15
Locatie: Leeuwarden
Contacteer:

Re: wat vinden jullie een ondergewaardeerd product ?

Bericht door willem » 29 mar 2009, 00:17

heb het chef nog even gevraagdt de terrine paling ganzenlever siert zijn menukaart al sinds 1993 ,het gerecht op de foto is al oud de garnituren zijn inmiddels wel anders maar de terrine is altijd t zelfde

Plaats reactie