net zo stevig als sliptong
net zo stevig als sliptong
Welke andere platvis is qua structuur/stevigheid ongeveer gelijk aan sliptong?
Ik wil van platvisfilet iets maken, maar daarvoor mag het niet te snel afbrokkelen/breken en dergelijke.
Met sliptong gaat dat prima. Ik zit zelf te denken aan schar bijvoorbeeld. Klopt dit, zijn er nog andere mogelijkheden? Schol is volgens mij weer minder stevig.
Bedankt,
Sander.
Ik wil van platvisfilet iets maken, maar daarvoor mag het niet te snel afbrokkelen/breken en dergelijke.
Met sliptong gaat dat prima. Ik zit zelf te denken aan schar bijvoorbeeld. Klopt dit, zijn er nog andere mogelijkheden? Schol is volgens mij weer minder stevig.
Bedankt,
Sander.
Re: net zo stevig als sliptong
Schol is te vlokkerig, schar denk ik ook. Wellicht dat griet wat is.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
- Cees Timmerman
- Berichten: 933
- Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
- Locatie: Dordrecht
- Contacteer:
Re: net zo stevig als sliptong
Schar en tongschar zijn ook minder stevig. Denk aan de duurdere visjes:griet, tarbot, St Pierre ect. Zeeduivel is misschien wel de stevigste.
Re: net zo stevig als sliptong
eerste wat in me opkwam was tarbot, en opzich is heibot ook goed te hanteren
het wordt vanzelf 12 uur
Re: net zo stevig als sliptong
tarbot, of de nieuwe vis : plattejauw
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
Re: net zo stevig als sliptong
Tarbot zit nu in de kuitrperiode, eigenlijk niet verantwoord om nu tarbot op het menu te zetten dus. Vanaf juli/augustus kan het weer.
(geldt uiteraard niet voor kweektarbot)
(geldt uiteraard niet voor kweektarbot)
Re: net zo stevig als sliptong
Geintjuh!!elamphen schreef:??????????of de nieuwe vis : plattejauw


Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook