Lecithine

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Arnoud

Lecithine

Bericht door Arnoud » 28 nov 2008, 22:02

Kan iemand mij vertellen hoeveel lecithine je moet gebruiken op een hoeveelheid vloeistof om goed schuim te krijgen? Ik heb poederlecithine gekocht om te proberen maar kan nergens iets vinden over hoeveelheden.

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Lecithine

Bericht door Cees » 28 nov 2008, 23:44

Ligt er een beetje aan wat je wilt opschuimen...zoet of zout? Of pure sap of met vetstof etc?
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

elamphen
Berichten: 32
Lid geworden op: 25 nov 2008, 00:16
Locatie: Veenendaal
Contacteer:

Re: Lecithine

Bericht door elamphen » 29 nov 2008, 01:32

Voor een schuimpje van saus doe ik op ongeveer 200 ml 1 a 2 theelepels lecitine...
Ligt er ook een beetje aan hoeveel boter erin je saus zit...
Gewoon proberen, hij schuimt wel het mooist als je pan niet te heet is, ik zorg altijd dat ik hem helemaal glad gestaafd heb en op smaak etc en zet hem dan gewoon aan de rand van de kachel maar das misschien persoonlijk...
het wordt vanzelf 12 uur

Gebruikersavatar
JeroenTrimbos
Berichten: 352
Lid geworden op: 31 mei 2008, 11:34
Locatie: Valkenburg aan de Geul
Contacteer:

Re: Lecithine

Bericht door JeroenTrimbos » 29 nov 2008, 19:10

Ik doe het altijd op gevoel :D

Zolang je saus niet meer dan 33% vet bevat dan werkt Lecithine.
Ik doe mijn schuimige sauzen trouwens allemaal in de thermomix, 60-70graden
Practice what you preach

Plaats reactie