creme van ganzelever

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
wim.dj
Berichten: 5
Lid geworden op: 01 aug 2007, 14:36
Locatie: Bertem

creme van ganzelever

Bericht door wim.dj » 16 nov 2008, 21:54

heb al tientallen recepten geprobeerd voor een lekkere zahte ganzelever creme. Heb thermo maar wil liefst geen room toevoegen, heb al met toevoeging van bouillons geprobeerd maar toch blijft de smak iets te straf. Kan iemand mij helpen?
:(

curt
Berichten: 3
Lid geworden op: 21 okt 2008, 08:40

Re: creme van ganzelever

Bericht door curt » 17 nov 2008, 21:46

gewoon 500 gram lever langzaam garen in 300 gram gevogelte bouillon( ongeveer 50 graden ), gladdraaien, zeven en opsmaakbrengen met truffeljus, peper en zout ( op ijswater op laten stijven )

Gebruikersavatar
JeroenTrimbos
Berichten: 352
Lid geworden op: 31 mei 2008, 11:34
Locatie: Valkenburg aan de Geul
Contacteer:

Re: creme van ganzelever

Bericht door JeroenTrimbos » 20 nov 2008, 22:48

300 gram lever
200 gram vocht (creatief zijn)
10 gr geweekte gelatine

60 graden stufe 3 in de thermomix
je kunt er ook wat speculaaskruiden aan toevoegen voor zoet
beetje cognac, kikkoman peper en zout voor hartig

Creme kun je goed bewaren in een spuitzak!
Practice what you preach

Gebruikersavatar
Pinxo
Berichten: 435
Lid geworden op: 27 jan 2008, 11:58
Locatie: noord-Brabant

Re: creme van ganzelever

Bericht door Pinxo » 21 nov 2008, 10:35

Scheutje calvados er door, haalt net het "zalvige" er af en geeft net genoeg bite om de lever tot zijn recht te laten komen.
De verhouding moet je zelf even bepalen, ik doe het altijd op smaak (alles trouwens :wink: )

elamphen
Berichten: 32
Lid geworden op: 25 nov 2008, 00:16
Locatie: Veenendaal
Contacteer:

Re: creme van ganzelever

Bericht door elamphen » 26 nov 2008, 23:50

Heb op t werk een heel mooi receptje liggen, hebje nou niets aan moet je zeggen.
Wel met room...
Je smelt de lever in de room. mooi glad maken en even zeven, daarna garen met eidooier en op smaak brengen, in de kidde met 2 patronen, super in combi met oesters :D
Kom nog even terug op het recept, ergens t weekend denk ik.
het wordt vanzelf 12 uur

Arnoud

Re: creme van ganzelever

Bericht door Arnoud » 28 nov 2008, 22:12

Mijn recept ooit voor amuse is 150gr ganzenlever, 0,5dl creme fraiche en 2 eetlepels runderfond. Hij is dan makkelijk spuitbaar met de spuitzak en een rozet op een amuselepel met pp 1tl rinse appelstroop, 1tl calvados en een paar blokjes granny smitth in brunoise geeft een lekkere amuse.

Succes ermee.

elamphen
Berichten: 32
Lid geworden op: 25 nov 2008, 00:16
Locatie: Veenendaal
Contacteer:

Re: creme van ganzelever

Bericht door elamphen » 29 nov 2008, 01:29

Belofte maakt schuld :wink:
170 gr lever
50 ml noily prat
1 el sjalotedix
300 ml melk
150 gr eidooier
p+z na smaak

Doe alle ingredienten in een pan behalve de eidooier, laat de lever smelten en staaf het evt even.
Zeven zodat de klontjes eruit zijn en gaar de melk net als bij ijs.
Laat hem afkoelen en doe hem in een kidde met 2 patronen erin.
het wordt vanzelf 12 uur

Plaats reactie