wilde duiven

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Gert
Berichten: 98
Lid geworden op: 12 jul 2007, 20:58
Locatie: wageningen
Contacteer:

wilde duiven

Bericht door Gert » 06 okt 2007, 19:42

'k Heb net van een jager 3 mooie, nog warme duiven gekregen
ga ze nu plukken en verder verwerken

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Duif klaarmaken

Bericht door Leo » 07 okt 2007, 09:47

Ga je lever/maag/hart ook gebruiken?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gert
Berichten: 98
Lid geworden op: 12 jul 2007, 20:58
Locatie: wageningen
Contacteer:

Bericht door Gert » 08 okt 2007, 13:26

Ik heb er nog wel aan gedacht om de lever te gebruiken maar ik dacht dat je dat bij wild niet kon doen. Omdat de lever afvalstoffen zuivert ofzo.
Maar had het wel gekund?

Ik heb ze geplukt, de borstjes en de boutjes eraf gesneden. Ook heb ik de karkassen waar de borstjes op zaten er uit gehaald. Wil ik binnenkort een fond van trekken.
Gisteren heb ik 2 borstjes gebakken, gewoon heel simpel met wat peper uit de molen en wat zout. Was erg lekker.
De rest van de borstjes en boutjes heb ik ingevroren daar wil ik binnenkort iets lekkers van maken, hebben jullie nog leuke, lekkere ideetjes?

cookie
Berichten: 92
Lid geworden op: 10 jul 2007, 00:47
Locatie: Belgium
Contacteer:

Bericht door cookie » 08 okt 2007, 15:35

aspic!!!!!!!

samen met wat spek,foi en brunoise groentjes aanfruiten
room toevoegen
blender
door tamis wrijven,half opgeklopte room & gelatine er onder

EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEERG lekker!!!!

als je interesse hebt zet k t recept wel even op pm als je wil
Had deze vorige maand op m'n menu staan en kreeg echt heel lovende reacties 8)

cookie
Berichten: 92
Lid geworden op: 10 jul 2007, 00:47
Locatie: Belgium
Contacteer:

Bericht door cookie » 08 okt 2007, 15:36

ohja,verlede week heb ik fond gemaakt van duif en dan ook ineens maar een concomé,was zo fijn aan het koken en voor ik t besefte was het 3u snachts
OOPS :lol:

Gert
Berichten: 98
Lid geworden op: 12 jul 2007, 20:58
Locatie: wageningen
Contacteer:

Bericht door Gert » 08 okt 2007, 18:52

dankje cookie

klinkt erg lekker!

wil je het recept sturen?

cookie
Berichten: 92
Lid geworden op: 10 jul 2007, 00:47
Locatie: Belgium
Contacteer:

Bericht door cookie » 08 okt 2007, 22:24

zal het je morgen in pm of mail zetten,kom net uit m'n keuken en ga me even in men luie zetel gooien,tis nu weekend voor mij :lol:

Gert
Berichten: 98
Lid geworden op: 12 jul 2007, 20:58
Locatie: wageningen
Contacteer:

Bericht door Gert » 09 okt 2007, 12:20

prima!
geniet van je weekend :D

Gert
Berichten: 98
Lid geworden op: 12 jul 2007, 20:58
Locatie: wageningen
Contacteer:

Bericht door Gert » 19 okt 2007, 16:13

ik heb aankomende week herfstvakantie. Heerlijk geen school.....en lekker veel koken :D

nu heb ik van die 3 duiven nog wat karkassen, aantal boutjes en filetjes in de vriezer liggen.

Nu was ik een beetje aan 't denken wat ik er voor lekkers mee zou maken.
Zou het lekker zijn om van die filetjes een soort filet americain te maken?
Of een lekker soepje/ragoutje van die karkassen en boutjes?

Hebben jullie misschien tips of lekkere ideetjes?

Plaats reactie