Chinese knoedels van bordkarton

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Chinese knoedels van bordkarton

Bericht door Webmaster » 13 jul 2007, 09:43

Ze zaten vol vezels, maar dat was ook het enige positieve dat gezegd kon worden van de knoedels gevuld met bordkarton die een Chinese straatverkoper aan de man bracht in Peking.

De man scheurde stukjes karton af en doopte ze in een chemisch goedje, zo was vrijdag te zien op de Chinese televisie die met een geheime camera opnames had gemaakt. Hij versterkte het zogenaamde vlees met wat vettig varkensvlees.

De verkoper vertelde de incognito verslaggevers dat de meeste klanten niets vreemds merkten als ze de deegballetjes verorberden. Hij voegde eraan toe dat hij ze zelf nog nooit had gegeten.

Het is het zoveelste schandaal over de Chinese voedselindustrie in korte tijd. De laatste tijd kwamen onder meer giftige vissen, met virussen besmette varkens en een tandpasta die chemicaliën bleek te bevatten in het nieuws. Eerder deze week werd de directeur van de keuringsdienst van waren geëxecuteerd vanwege corruptie.

Bron: EVMI
Kokforum.nl : de website voor koks

Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Chinese repo broodjes karton was nep

Bericht door Webmaster » 20 jul 2007, 09:18

Afbeelding

Een Chinese tv-journalist is opgepakt omdat hij een nepreportage heeft gemaakt over een straatventer die gestoomde broodjes karton als broodjes varkensvlees zou verkopen.

Het verhaal bleek echter in scène gezet door de journalist om hogere kijkcijfers te genereren voor zijn werkgever Peking TV, berichtte de China Daily donderdag.

De zender heeft zijn excuses aangeboden voor het niet controleren van de echtheid van de reportage. Peking TV gaat zijn uiterste best doen om de ethiek van de werknemers te verbeteren.

Autoriteiten hebben inmiddels alle venters die gestoomde broodjes verkopen gecontroleerd, maar ze konden geen broodjes gevuld met karton vinden.

China heeft de laatste tijd te kampen met schandalen over bedorven voedsel en medicijnen.

Bron: EVMI
Kokforum.nl : de website voor koks

Anne Zantinge
Berichten: 65
Lid geworden op: 28 sep 2006, 13:10
Locatie: Culemborg
Contacteer:

Bericht door Anne Zantinge » 20 jul 2007, 12:38

rare jongens die Chinezen...

Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Een Chinese tv-journalist moet een jaar de cel in

Bericht door Webmaster » 13 aug 2007, 18:32

Een Chinese tv-journalist moet een jaar de cel in. De verslaggever maakte vorige maand een nepreportage over een straatventer die gestoomde broodjes karton als broodjes varkensvlees zou verkopen.

Het verhaal bleek echter in scène gezet door de journalist om hogere kijkcijfers te genereren voor zijn werkgever Peking TV. Dit berichtte het Japanse persbureau Kyodo maandag.


De journalist kreeg ook een boete van ongeveer 130 dollar. De reportage kwam op tv toen veel landen zich zorgen maakten over de kwaliteit van Chinese producten. China heeft de laatste tijd te kampen met schandalen over onder meer bedorven voedsel en medicijnen.

Bron: www.nu.nl
Kokforum.nl : de website voor koks

Plaats reactie