Lamsrack of Lamscarree

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Jom
Berichten: 161
Lid geworden op: 03 mei 2007, 13:56
Locatie: bloemendaal
Contacteer:

Lamsrack of Lamscarree

Bericht door Jom » 14 jun 2007, 13:02

Wie kan het verschil uitleggen tussen lamsrack en lamscarree?

waar komt het precies vandaan bij het lammetje en wat is het verschil in kwaliteit (en prijs?)
De aanhouder wint

Gebruikersavatar
Tim
Berichten: 344
Lid geworden op: 24 apr 2006, 22:06

Bericht door Tim » 14 jun 2007, 16:16

Hey Jom,
Ben even voor je wezen kijken want ik wist het zelf ook niet 100%.
Waar ik ben gekomen is het volgende.

De lamscarré is een gedeelte van de lamsrug, maar dan zonder het haasje.

Lamsrug

Lamsrug uitgebeend

Ik kan helemaal niets vinden over lamsrack, heb Food erop na geslagen en Larousse.
Persoonlijk denk ik dat het lamsrack een beetje overgenomen is uit het engels "rack of lamb", dit denk ik, omdat het er ook precies hetzelfde uitziet als de lamscarré.
Voor zover ik weet kan de prijs van lamsrack kan verschillen van 18,22 tot 23,50 per kilo.

Misschien heeft iemand anders hier nog wat aan toe te voegen?

groeten Tim
a state of mind, a passion, an addiction, an abusive drive to reach perfection knowing that it is impossible to obtain in this lifetime...Guillaume St. Cin

Linnen broek
Berichten: 34
Lid geworden op: 17 mei 2007, 15:35
Locatie: Den Bosch

Bericht door Linnen broek » 14 jun 2007, 21:19

is er wel verschil? ik kwam een assortimentslijst tegen waar op stond French Racks/Lamscarree. Wat ik er van weet is dat lamsrack bestaat uit de koteletjes met vetdek en dat dit deel uiteraard van de rug (rack) komt.

hoor ook graag hoe het nu werkelijk zit

sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Bericht door sjaak » 14 jun 2007, 23:49

denk dat tim gelijk heeft
rack is altijd een 1/2 rug mischien dat het daar in zit maar ik gok dat het een verbasterd frans is en het ander verbasterd engels

Gebruikersavatar
Tim
Berichten: 344
Lid geworden op: 24 apr 2006, 22:06

Bericht door Tim » 16 jun 2007, 11:15

Ik zat nog eens te denken, en vroeg me af waar die Saratoga Lamsracks vandaan komen, als ik zeg dat ze uit de nek komen, zit ik dan goed?
Saratoga lamsracks zijn zegmaar die kleine stukjes.
a state of mind, a passion, an addiction, an abusive drive to reach perfection knowing that it is impossible to obtain in this lifetime...Guillaume St. Cin

Jom
Berichten: 161
Lid geworden op: 03 mei 2007, 13:56
Locatie: bloemendaal
Contacteer:

Bericht door Jom » 23 jun 2007, 13:46

via via nog even navraag gedaan.
Ik blijf erbij dat het hetzelde is. lamsrack=lamscarree.
Iemand niet mee eens?
De aanhouder wint

paul
Berichten: 32
Lid geworden op: 22 jun 2006, 18:14
Locatie: radewijk

Bericht door paul » 25 jun 2007, 14:34

dit vindt ik een goede vraag, :wink: zou het mischien met de lengte van de ribbetjes te maken hebben, want bij een rack zijn die meestal kleiner dan bij wat ze bij ons een lamskroon noemen. mischien is de kroon dus wel de carree`` :lol:

Linnen broek
Berichten: 34
Lid geworden op: 17 mei 2007, 15:35
Locatie: Den Bosch

Bericht door Linnen broek » 25 jun 2007, 14:54

Jom schreef:via via nog even navraag gedaan.
Ik blijf erbij dat het hetzelde is. lamsrack=lamscarree.
Iemand niet mee eens?
eens :D zie eerdere post

sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Bericht door sjaak » 25 jun 2007, 22:53

gedeeltelijk mee eens
Het verschil tussen de lamsrack en lamscarree is dat de rack 8 ribbeentjes telt en de carree 4 ribbeentjes.
Wat betreft de saratog lamsrack dat zegt mij niets.
Het kan misschien een merknaam zijn of uit een bepaalde streek en/of land.
Met vriendelijke groeten,

Huub Oudshoorn Vleesinformatiepunt

chef peter
Berichten: 418
Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45

Bericht door chef peter » 27 jun 2007, 21:28

lamsrack is lams caree9word in duitsland veel gebruikt), heb je nog frenched en saratoga, verschil filet en ribeyetje, of nekje.
zo heb je nog zoiets, lams chump, is lams rump, precies het zelfde.
heb je nog zadels 1, 4 of 6 ribs, heeft weinig met de ribben van doen.
word er ook nog gesproken over frenchedrack 35/75, dit is een door leverancier verzonen naam, het is namelijk 75mm(lenkte ribjes) en dan het gewicht, bv 401-600 gram.
even over de prijzen, mocht je leverancier 17,00 euro rekenen voor zijn frenched, neemt hij (mits hij een goed inkoper is) 38,24% bruto winstmarge, een oplichter dus.
een normale inkoop prijs voor frenched is vandaag 27.06.2007 euro 10,50 per kg..
Saratoga omstreeks euro 5,90.

Plaats reactie