pommes souflee

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Dhr. van de kaart
Berichten: 3
Lid geworden op: 05 feb 2006, 15:42
Locatie: Raamsdonksveer
Contacteer:

pommes souflee

Bericht door Dhr. van de kaart » 09 jun 2007, 00:50

Weet iemand het geheim van een perfecte pommes souflle dus inclusief temperaturen, tijden, en diktes van de aardappel ik heb het nu 10 geprobeerd maar het lukt gewoon nie gr. bram
sorry

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 09 jun 2007, 10:04

oh.. in Mc Gee staat het volgens mij...
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Bericht door sjaak » 09 jun 2007, 10:20

3 mm dikke plakjes
eerst 175 graden tot hij begint te kleuren terug koelen
dan 195 graden

ziet er leuk uit maar lekker vind ik ze niet (beetje taaie friet)

Marino
Berichten: 80
Lid geworden op: 05 okt 2006, 16:55
Locatie: Den Bosch

Bericht door Marino » 10 jun 2007, 23:30

Niet de officele maar wel een zeer goede manier.

Snijd aardappel op stand 0 op de snijmachine ( zo dun mogenlijk ) Maak een dikke, niet vloeibare pap van aardappelzetmeel. Pak 1 plakje, smeer er aardappelzetmeel op en leg het volgende plakje er op. Stek uit met een klein ringetje uit een stekerdoosje en druk alle lucht uit de souffe'tje. Dan ' gewoon ' op 180 graden in plantaardige olie frituren en hele de tijd arroseren zodat een mooie gelijkmatige garing ontstaat.

Succes!

Jory
Berichten: 51
Lid geworden op: 01 feb 2007, 13:40
Locatie: Kaatsheuvel
Contacteer:

Bericht door Jory » 12 jun 2007, 23:11

yup dat is em mario.

werkt perfect 8)

Euc-
Berichten: 43
Lid geworden op: 21 jun 2006, 15:52

Bericht door Euc- » 18 jun 2007, 14:42

Marino schreef:Niet de officele maar wel een zeer goede manier.

Snijd aardappel op stand 0 op de snijmachine ( zo dun mogenlijk ) Maak een dikke, niet vloeibare pap van aardappelzetmeel. Pak 1 plakje, smeer er aardappelzetmeel op en leg het volgende plakje er op. Stek uit met een klein ringetje uit een stekerdoosje en druk alle lucht uit de souffe'tje. Dan ' gewoon ' op 180 graden in plantaardige olie frituren en hele de tijd arroseren zodat een mooie gelijkmatige garing ontstaat.

Succes!
Wij doen het net iets anders, wij leggen ze uit, smeren 1 plakje in met aardappelzetmeel (alleen de poeder, heeeel dun uitstrijken met een kwastje) en de andere met eiwit, die plak je op elkaar en dat gaat de frituur in.

Plaats reactie