nieuwe kaart

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
willem
Berichten: 114
Lid geworden op: 22 aug 2004, 10:15
Locatie: Leeuwarden
Contacteer:

nieuwe kaart

Bericht door willem » 07 mei 2007, 14:08

www.hetnonnetje.nl

Voorgerechten

Proeverij van Hollandse asperges en Opperdoezer rondjes
€ 18,00

Zachtgegaarde makreel, ceviche van rauwe makreel met geschaafde radijs en salade van gerookte makreel en zoetzure rettich
€ 19,00

In zeewierbouillon gegaarde kreeft met geroosterde Hollandse asperges, tempura van zeegroenten en coulis van komkommer
€ 26,00

Harderwijker pekingeend met mousse zijn ongemeste lever in gelei van Oloroso-sherry, crème van doperwtjes en boerenbroodcrouton
€ 19,00

Weiderund van de Veluwe op z’n Japans gekruid met wasabi-mayonaise, avocadocrème en tapioca van soja
€ 18,00

Hoofdgerechten

Gegrilde heilbot met fricassee van jonge groentjes, parelgort met Waddenzeekokkels en saus van kropsla
€ 27,00

Op de huid gebakken dorade royale met tartaar van de buik, geplette langoustine, warme mousse van bouillabaisse, saffraanaardappel met rouille en geschaafde venkel
€ 25,00

Gebraden Kampers lamszadel met witte asperges, kroketjes à la flamande, lamsoren, morilles en naturelle lamsjus (per twee personen)
€ 29,00 p.p.

Kalfszwezerik gelakt in jus van kalfsstaart met crunch van gebrande pistache en knoflook, crème van artisjok, ravioli ‘Caprese’ en blanke saus van tomaat

Desserts

Exotische charlotte van kokos en mango met gekonfijte ananas, meringue van passievruchten en sorbet van litchi
€ 12,00

Savarin van sinaasappel met ingemaakte rabarber en verveine-roomijs
€ 12,00

Tartelette van Hollandse aardbeien en boerenkwark met schuim van granaatappel en milkshake van tequila sunrise
€ 12,00

Mousse van hazelnoten met roomijs van gezouten boerenboter en karamel, 12 jaar oude aceto balsamico en koude sabayon van foelie
€ 12,00

Boerenkazen van het seizoen geaffineerd door kaasmeester Michel van Tricht

€ 16,00

LWK
Berichten: 113
Lid geworden op: 22 aug 2006, 11:01
Locatie: Amsterdam

Bericht door LWK » 07 mei 2007, 15:46

Leuk! wat moet ik me voorstellen bij ceviche?

willem
Berichten: 114
Lid geworden op: 22 aug 2004, 10:15
Locatie: Leeuwarden
Contacteer:

Bericht door willem » 07 mei 2007, 16:24

is een bereiding uit peru waarbij vis of vlees wordt gegaard door zuren van limoensap dit kan a la minute op dungesneden vis of twee weken van te voren bij grote stukken vlees over het algemeen opgedient met koriander en rodepeper

Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Wat zegt de Larousse ?

Bericht door Webmaster » 14 mei 2007, 10:45

Volgens de Larousse

is dit eeb traditioneel gerecht uit de Peruaanse keuken, bestaande uit rauwe vis die gemarineerd wordt in citroensap. Deze wordt opgediend met limoenen, in ringen gesneden rauwe ui, tomaten en stukjes maiskolf die van te voren zijn gekookt.
Kokforum.nl : de website voor koks

Plaats reactie