oudsluis.us kutwereld.nl vlees.us

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
ralph geerts

oudsluis.us kutwereld.nl vlees.us

Bericht door ralph geerts » 23 apr 2007, 22:03

http://www.oudsluis.us/

SUPER TRIEST !!!

dat ze even dood vallen met hun gelul.. beetje de top van de nederlandse gastonomie afkraken. Erg slechte manier om je mening te uite !
Laatst gewijzigd door ralph geerts op 23 apr 2007, 23:02, 2 keer totaal gewijzigd.

Marino
Berichten: 80
Lid geworden op: 05 okt 2006, 16:55
Locatie: Den Bosch

Bericht door Marino » 23 apr 2007, 22:07

Dit gaat wel heel ver.. zelf het mailadres van oud sluis staat op hun site! Volgens mij krijgen ze dagelijk mail van dit soort mensen.

Stakkers..

Marino
Berichten: 80
Lid geworden op: 05 okt 2006, 16:55
Locatie: Den Bosch

Bericht door Marino » 23 apr 2007, 22:14

Citaat :

.... Hij zei dat hij over dat antwoord, zeer begrijpelijk, heel teleurgesteld was en dat hij had besloten om kok Sergio Herman en restaurant Oud Sluis te "straffen" (zoals hij dat noemde). Hij deed dat door van tijd tot tijd restaurant Oud Sluis te bellen en een tafel voor 4 of 6 personen te reserveren op dagen waarop het daar waarschijnlijk erg druk was. Hij hoopte dat Oud Sluis dan volgende reserveringen voor die dag zou moeten afwijzen omdat ze al vol waren. Uiteraard kwam hij dan niet opdagen....

Dat zijn hun dus : mensen die niet komen opdagen...

paulbrussel
Berichten: 147
Lid geworden op: 28 nov 2006, 13:57
Locatie: Brussel

-

Bericht door paulbrussel » 24 apr 2007, 11:04

Inderdaad schandelijk want erg gemakkelijk om op deze manier een hetze te voeren tegen een beperkt aantal topkoks.

LWK
Berichten: 113
Lid geworden op: 22 aug 2006, 11:01
Locatie: Amsterdam

Bericht door LWK » 24 apr 2007, 12:25

Zielig hoor....

Jean Van der Stuyft
Berichten: 65
Lid geworden op: 20 okt 2006, 20:13
Locatie: Oostende België

Bericht door Jean Van der Stuyft » 24 apr 2007, 19:35

Hoe is zoiets in godsnaam mogelijk. Ieder toprestaurant respecteert de mening van een ander, ook van een vegetariër, en dan dergelijke site opzetten. Het is een walgelijk ventje. Op alle zwarte lijsten zetten.

Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Oud Sluis zwaar onder vuur met spooksite

Bericht door Webmaster » 25 apr 2007, 16:33

Op internet is een website opgedoken waarin Nederlands beste restaurant Oud Sluis snoeihard onderuit wordt gehaald. Chef-kok Sergio Herman, goed voor drie Michelinsterren, moet het op de spooksite flink ontgelden. De internetredactie van Misset Horeca achterhaalde de maker van de site.

De bewuste website is www.oudsluis.us. De site verschilt qua webadres nauwelijks van de echte site van Oud Sluis ( www.oudsluis.nl ). De inhoud is echter beduidend anders. Zo wordt op Oudsluis.us het Zeeuwse driesterrenrestaurant en zijn topkok Sergio Herman flink aangepakt.

’Lekkere hapjes’
Op de site Oudsluis.us valt te lezen ‘waarom u nooit bij Oud Sluis moet eten’. De site richt zich ondermeer op de kookwijze van kreeften en productiewijze van ganzenlever, producten die op de menukaart staan van Oud Sluis. ‘Er worden daar aan de lopende band dieren, die meestal al een verschrikkelijk leven achter de rug hebben, op vaak afschuwelijke wijze tot "lekkere hapjes" verwerkt’, zo valt te lezen op Oudsluis.us.

Smaad en laster
Uit onderzoek van de internetredactie van Misset Horeca blijkt dat de site in november 2006 is gelanceerd door F. van Harreveld van Hartool uit Haarlem. ‘Ik ben van mening dat het koken van levende kreeften en het volproppen van ganzen niet moet. Of ik bang ben voor een aanklacht wegens smaad en laster? Nee hoor, er staat niets wat niet waar is’, aldus Van Harreveld in een reactie.

Andere topkoks
Van Harreveld zegt geen contact te hebben gehad met Sergio Herman over de site. Op de website worden ook namen van andere topkoks genoemd zoals Jonnie Boer (De Librije), Hans van Wolde (Beluga), Erik van Loo (Parkheuvel), Lucas Rive (De Bokkedoorns) en Joop Braakhekke (Le Garage). Van Harreveld zegt voorlopig niet van plan te zijn voor deze bedrijven websites te maken.

Sergio Herman is op de hoogte van de site maar wil inhoudelijk niet veel kwijt, behalve dat hij het ziekelijk vindt dat de mensen achter www.oudsluis.us reserveren en niet komen opdagen. ‘Ik respecteer iedere mening, maar ik vind dit ziekelijk’, aldus Herman.

Oproep
Moeten websites, zoals in het voorbeeld van Oud Sluis waarin dergelijke zaken kunnen worden geroepen, worden aangepakt? Zo ja, hoe?

Bron: http://www.zibb.nl/horeca/
Kokforum.nl : de website voor koks

Joline
Berichten: 81
Lid geworden op: 22 mar 2007, 15:20
Locatie: den haag

Bericht door Joline » 25 apr 2007, 20:24

ik vind het echt wel triest.. maar kan ook echt niet geloven dat topkoks ganzenlevers zouden gebruiken die uit dat soort industrie komen, omdat je vaak hoort dat die hun vlees van een kleinere leverancier halen, of zie ik dat verkeerd??

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 26 apr 2007, 08:24

voor wie bij hem op de koffie wilt ?

Wilhelminastraat 39
2011 VK HAARLEM
tel. 023-5325544
fax 023-5340752

zijn ip : 85.158.203.25 - 208.109.78.142 - 63.241.136.202 ( voor evt hack ;) )

Bon Chef
Berichten: 125
Lid geworden op: 16 nov 2006, 02:00

Bericht door Bon Chef » 26 apr 2007, 08:55

Lekker dichtbij :D

Oscar
Berichten: 25
Lid geworden op: 07 mar 2007, 02:46
Locatie: vlissingen
Contacteer:

Bericht door Oscar » 26 apr 2007, 10:10

hoe triest ik "stichting wakker dier" en die sh*t ook vind, beste voor iedereen is gewoon om er absoluut geen aandacht aan te geven...


"nu"hebben ze dus wel de aandacht die ze willen...


tja blijft moeilijk om te negeren..

Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 516
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Bericht door Pluter » 26 apr 2007, 11:13

Even je mes door een kreeft heentrekken voordat je hem in de pan gooit valt misschien nog wat voor te zeggen...

Maar ja...Sta je als kok, in het topsegment wat deze mijnheer aanvalt, 14 uur per dag te zweten om met veel liefde, respect en aandacht een stukkie zorgvuldig geselecteerd, gemasseerd, gevoerd, gescharreld vlees oid te bereiden...Een product waar vervolgens door mensen (weer) veel geld voor wordt betaald om aandachtig en exclusief van te genieten....

Komt er zo'n..........!!!!???

Pffffffffffff....Laat maar.

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

smaad

Bericht door Maurits » 26 apr 2007, 11:38

Dit is inderdaad schandelijk! In reactie op dit stukje uit Terry's tekst:

"Uit onderzoek van de internetredactie van Misset Horeca blijkt dat de site in november 2006 is gelanceerd door F. van Harreveld van Hartool uit Haarlem. ‘Ik ben van mening dat het koken van levende kreeften en het volproppen van ganzen niet moet. Of ik bang ben voor een aanklacht wegens smaad en laster? Nee hoor, er staat niets wat niet waar is’, aldus Van Harreveld in een reactie. "

Die kerel Harreveld heeft niet veel verstand van strafrecht, want smaad gaat juist over feiten (i.t.t. laster)! Ik denk dat deze gast zich zeker schuldig maakt aan smaad (zie artikel 261 uit het Wetboek van Strafrecht http://wetten.overheid.nl/cgi-bin/sessi ... script=yes).

Oud Sluis moet hier dan natuurlijk zelf werk van maken.

Groeten,
Maurits
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

paulbrussel
Berichten: 147
Lid geworden op: 28 nov 2006, 13:57
Locatie: Brussel

-

Bericht door paulbrussel » 26 apr 2007, 13:00

Het enige wat er volgens mij inderdaad te doen valt is als degenen die hier worden genoemd een proces wegens laster en smaad beginnen.

sebas
Berichten: 3
Lid geworden op: 27 apr 2007, 00:45
Locatie: nijmegen

Bericht door sebas » 27 apr 2007, 11:43

jammer dat er geen aandacht is voor het voedsel waar heel nederland mee op de bank zit, KFC en goedkoop gehakt uit de AH.
met een kreeft of ganzenlever wordt nog met respect mee omgesprongen.

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Bericht door Maurits » 27 apr 2007, 16:01

Ik vind het niet okee dat die man van die site een specifiek restaurant verbaal aftuigt, maar hij heeft natuurlijk wel gelijk dat foie gras in de meerderheid van de gevallen zeer dieronvriendelijk gemaakt wordt. Maar helaas is het een echte zwart-wit denker met persoonlijke frustraties; als hij nou zich zou specialiseren in diervriendelijkere vetmestmethoden (ja dat kan echt, tenminste volgens een rapport van de EU) zodat wij er wel lekker van kunnen blijven genieten!

Groeten
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 29 apr 2007, 10:03

Ik geloof dat een hoop levers al "diervriendelijk" zijn. Ga morgen een weekje naar hongarije en daar bij een producent van ganzelevers kijken. Ben benieuwt hoe het er in het echt uit ziet?

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Bericht door Maurits » 29 apr 2007, 16:59

Leuk, ik (en anderen ook, neem ik aan) zou het leuk vinden wat te horen over je ervaringen als je terugkomt.

Groeten
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Joline
Berichten: 81
Lid geworden op: 22 mar 2007, 15:20
Locatie: den haag

Bericht door Joline » 29 apr 2007, 22:41

inderdaad ook wel benieuwd ja!

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 06 mei 2007, 08:54

Massale steun voor Oud Sluis

Horecaondernemers staan pal achter restaurant Oud Sluis betreffende de spooksite www.oudsluis.us, waarop Oud Sluis het mikpunt is van een dierenactivist. De maker van de site moet het flink ontgelden.


Naar aanleiding van het bericht over Oudsluis.us ontving de redactie tientallen e-mails op een oproep. Reagerende horecaondernemers vinden het onbegrijpelijk dat het lanceren van een dergelijke website zo maar kan. Ze keuren de inhoud van de website, waarop topkok Sergio Herman op de korrel wordt genomen, pertinent af.
’Zwaar beboeten’
De reacties variëren van zakelijk tot emotioneel. Een voorbeeld: ‘Van mij mogen ze deze man zeer zwaar beboeten en zou hij smartengeld moeten betalen aan Oud Sluis voor alle valse reserveringen.’ Of: ‘ik denk dat de maker van de site zeker kan worden aangepakt voor laster en smaad, want de horeca is niet schuldig aan misstanden in de vleesverwerkende industrie en werkt deze ook niet in de hand’.

Een ander: ‘Natuurlijk moeten dit soort websites - èn de maker(s) ervan - worden aangepakt. Het feit dat je het ergens niet mee eens bent, betekent niet dat alles geoorloofd is. Dit soort praktijken tast de wortels aan van de democratie en van de keuzevrijheid’.

’Nu aanpakken’
Nog een reactie: ‘Niet wachten tot dit verder escaleert. Nu keihard aanpakken. Belangenverenigingen, vakbonden, productschappen (misschien zelfs de politiek) samen een standpunt innemen en keihard terugslaan via de gerechtelijke weg. Elke keer wanneer dit de kop opsteekt, aan deze trieste lui een duidelijk signaal geven. Als deze onverlaten een luisterend oor krijgen, kunnen we met onze branche zeer moeilijke tijden tegemoet zien.’.

Bron : ZiBB.nL

Plaats reactie