Quiche van oesterzwammen en blauwschimmelkaas?

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ronn_20
Berichten: 13
Lid geworden op: 30 mar 2007, 07:11
Locatie: Nijmegen

Quiche van oesterzwammen en blauwschimmelkaas?

Bericht door Ronn_20 » 16 apr 2007, 22:43

Hey hoi,,

Ik wil graag een Quiche maken van oesterzwammen en blauwschimmelkaas


iemand tips hoe ik dit het beste kan doen?? of receptuurtje ofzo:)?

barst maar los allemaal!:D


Greetz Ronn..
Laatst gewijzigd door Ronn_20 op 19 apr 2007, 11:35, 1 keer totaal gewijzigd.
Bijna examen..(H)
Dan op naar nijmegen!:D

paul
Berichten: 32
Lid geworden op: 22 jun 2006, 18:14
Locatie: radewijk

Bericht door paul » 17 apr 2007, 16:28

ik zou als basis een vis bouillon nemen dan 18 gr gelatine op 1 ltr visfond als je ze per stuk maakt, maar als je een terien maakt zou ik 22 gr op 1 ltr nemen dan valt het niet zo snel uitelkaar als je het wilt snijden.
in die fond zou je een garnituur van brunoise gesneden groente met de garnalen kunnen doen en als vinagrettes een lente ui of saffraan ook op bassis van visfond.ik hoop dat je er iets mee kunt su :wink: cces

Visitor
Berichten: 49
Lid geworden op: 03 dec 2006, 10:55
Locatie: Belgium

Bericht door Visitor » 18 apr 2007, 08:11

Aspic maak ik met gelatine vegetale van Sosa. Voor grijze garnalen zou ik starten met een double consommé van garnaal (of schaaldieren). Hierin de garnalen en garnituur doen en in een vormdoen. Als je een vinaigrette maakt, niet te straf gaan, dat zou zonde zijn van de garnalen :)
Eventueel een basisvinaigrette met verse koriander.......

Gebruikersavatar
joost
Berichten: 118
Lid geworden op: 03 jun 2006, 22:14
Locatie: Antwerpen, Belgie
Contacteer:

quiche

Bericht door joost » 19 apr 2007, 13:51

leuke suggesties hierboven, maar geen quiche.
Voor het deeg een warm water deeg zetten (receptuur van gistdeeg, maar geen gist toevoegen.
Vorm beboteren en bloemen.
Deeg half uur laten rusten. Uitrollen en in de vorm leggen. Sierrandje draaien
Blind afbakken
oesterzwammen aanzetten met lenteuitje, knoflook en matignon.
liaison toevoegen.
op het warme deeg scheppen.
plakken/brokkels blauwe kaas (soort naar smaak) erop.
afbakken tot gaar.
succes,
Joost

Visitor
Berichten: 49
Lid geworden op: 03 dec 2006, 10:55
Locatie: Belgium

Bericht door Visitor » 19 apr 2007, 23:48

leuke suggesties hierboven, maar geen quiche
:lol: Z'n eerste vraag was een ander..... :lol:

Joline
Berichten: 81
Lid geworden op: 22 mar 2007, 15:20
Locatie: den haag

Bericht door Joline » 22 apr 2007, 21:14

klinkt goed.. alleen denk dat ik persoonlijk gemengde paddestoelen zou nemen.. meer smaak..
en kaas door de liaison mengen ipv er bovenop..

Gebruikersavatar
joost
Berichten: 118
Lid geworden op: 03 jun 2006, 22:14
Locatie: Antwerpen, Belgie
Contacteer:

quiche

Bericht door joost » 22 apr 2007, 22:18

Ik ook hoor, sowieso geen kweekpaddestoelen. Maar goed, dat was de vraagstelling niet.
Deze vraag werd gesteld voor een examen, en daarom beter de kaas op de quiche.
grtz,
Joost

Gebruikersavatar
Ronn_20
Berichten: 13
Lid geworden op: 30 mar 2007, 07:11
Locatie: Nijmegen

Re: quiche

Bericht door Ronn_20 » 22 apr 2007, 22:20

[hehe klopt;)

al weer vrij??


niet eens online?/

greetz Ronn..
Bijna examen..(H)
Dan op naar nijmegen!:D

Plaats reactie