Bijenkorf haalt foie gras uit het schap

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Tim
Berichten: 344
Lid geworden op: 24 apr 2006, 22:06

Bijenkorf haalt foie gras uit het schap

Bericht door Tim » 24 dec 2006, 01:32

De Bijenkorf heeft de verkoop van foie gras (ganzen- of eendenleverpaté) deze week gestaakt na een brief van de Stichting Wakker Dier. Dat hebben Wakker Dier en het warenhuis vrijdag meegedeeld. In de brief deed de stichting uit de doeken hoe de eenden en ganzen voor de productie van foie gras onder dwang worden gevoederd.

Een woordvoerder van De Bijenkorf zegt Wakker Dier erkentelijk te zijn voor de waarschuwing: ,,Wij zijn het met ze eens dat de productiemethoden van foie gras beslist dieronvriendelijk zijn. De Bijenkorf is alert op verantwoorde produktie van onze artikelen, maar we verkopen inmiddels 40.000 producten. Dan glipt er wel eens wat tussendoor'', aldus de woordvoerder.

Uit onderzoek van de Stichting Wakker Dier blijkt dat consumenten deze paté de 'het meest foute kerstgerecht' vinden.

Meerdere bedrijven (waaronder restaurants en supermarkten) beloten eerder al het gerecht niet meer aan te bieden. De productie van foie gras is in Nederland verboden.

Aldus dit bericht.

Luitjes....hard werken met de kerstdagen, wou tussendoor nog wel ff wat posten. fijne dagen!!!

Tim
a state of mind, a passion, an addiction, an abusive drive to reach perfection knowing that it is impossible to obtain in this lifetime...Guillaume St. Cin

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 24 dec 2006, 04:12

tja triest kip van de AH is al helemaal slecht behandeld

Plaats reactie