Jou top3 van kookboeken

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Tim
Berichten: 344
Lid geworden op: 24 apr 2006, 22:06

Jou top3 van kookboeken

Bericht door Tim » 25 nov 2006, 22:37

Topic spreekt voor zich.

Een top3 van goeie kookboeken hier zou leuk zijn. Ook met daadwerkelijk inhoud. Het liefst in het nederlands want ik kan (nog) geen frans. Engels mag.

mijn top 3
Larousse Gastronomique van Prosper Montagné
Creaties van een meesterchef van Gordon Ramsay
???

Ik zou het zeer op prijs stellen als mensen mij zeer goede leerboeken / naslagwerk kunnen aanraden, waar men wat (of nog steeds) iets aan hebben.
a state of mind, a passion, an addiction, an abusive drive to reach perfection knowing that it is impossible to obtain in this lifetime...Guillaume St. Cin

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 25 nov 2006, 23:11

1 Grand Livre (alain ducasse, wel frans)
2 Parkheuvel
3 Nieuwe Nederlandse Keuken van albert kooy
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

willem
Berichten: 114
Lid geworden op: 22 aug 2004, 10:15
Locatie: Leeuwarden
Contacteer:

Bericht door willem » 26 nov 2006, 01:04

culinairy chronicles ,14 delige serie met de beste chefs van de wereld en een vijftal van hun gerechten.
en marco pierre white met white heat is erg mooi boek niet eens voor de gerechten of recepten maar t boek straalt gewoon iets uit.iets wat alleen koks begrijpen...

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 26 nov 2006, 01:27

white heat heb ik ook

geen mooi boek..maar erg gave foto's..
koken kan verrot zijn
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Bericht door sjaak » 26 nov 2006, 12:46

1 larousse gastronomiqeu ISBN: 9021535998
2 het grote serie van M & P (serie van 9 boeken vol met informatie over)
kaas ISBN:9065904301,
vis ISBN 9065902120,
schaal en schelpdieren ISBN 9065900683,
desserts ISBN 9065900160,
pate ISBN 9065900663,
groente ISBN 9065905413 ,
tropische vruchten ISBN 9065904395
gevogelte ISBN 9065907270
wild ISBN 906590590
3 charmaine solomons encyclopedia of asian food ISBN 1864363789

verder zijn boeken die ik vaak op pak de:
culinaria serie (heel veel info over streekgerechten/produckten)
europa ISBN 389508235
Italie ISBN 3833111380
frankrijk
spanje ISBN 3833111445
griekenland ISBN 3833110554
usa ISBN 3829026234
cariben ISBN 3895089044
zuid oos azie ISBN3895089117

the artistry of a master chef and his proteges
(ducasse ISBN 0471376736 en robuchon ISBN 0442026528 koken een gerecht 5 van hun proteges maken met dezelfde ingredienten een ander gerecht)

en als je harrold mcGee intresant vind is het hoe en waarom van koken van albert coenders een aanrader ISBN 9027432813

Gebruikersavatar
kookspook
Berichten: 56
Lid geworden op: 26 okt 2004, 13:24
Locatie: Rijswijk
Contacteer:

Bericht door kookspook » 27 nov 2006, 02:26

HET ZAL MIJN KLASSIEKE INSLAG WEL ZIJN:

1) Auguste Escoffier
2) Paul Bocuse - La cuisine du marché
3) Michel Guerard - La cuisine gourmande

Die serie van Culinaria vind ik mooi, vooral de foto's.
De kelner is nooit zo snel, of mijn koksmes achterhaald hem wel.

Evert
Berichten: 52
Lid geworden op: 13 mar 2006, 22:07
Locatie: Vlissingen
Contacteer:

Bericht door Evert » 27 nov 2006, 11:38

Mijn top drie is,

1. escoffier
2. grand livre de cuisine
3. de boeken van Myrtle Allen

Wiljan
Berichten: 181
Lid geworden op: 02 mar 2006, 15:23
Contacteer:

Bericht door Wiljan » 27 nov 2006, 12:01

1: Tetsuya

2:Auberge herborist Hanbuckers

3: Spoon cookbook
Je bent een rund als je met Carpaccio stunt

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 27 nov 2006, 12:05

herborist heb ik ook, inspiratie voor presentatie
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Bericht door sjaak » 27 nov 2006, 23:15

tip voor tim ga nu niet als een blinde kopen maar koop 1 boek lees het en ga dan pas weer een nieuwe kopen anders is het zonde van je tijd en geld een boek is pas goed als je het begrijpt.

Gebruikersavatar
Tim
Berichten: 344
Lid geworden op: 24 apr 2006, 22:06

Bericht door Tim » 28 nov 2006, 22:49

sjaak schreef:tip voor tim ga nu niet als een blinde kopen maar koop 1 boek lees het en ga dan pas weer een nieuwe kopen anders is het zonde van je tijd en geld een boek is pas goed als je het begrijpt.
Sjaak,
Echt waar, had het er 5 minuten geleden met mn vader nog over...heel frapant.
Inderdaad niet als een bezetene gaan kopen. Goeie tip zeg!!
Iemand nog leuke boeken?!?!

groeten
a state of mind, a passion, an addiction, an abusive drive to reach perfection knowing that it is impossible to obtain in this lifetime...Guillaume St. Cin

Wiljan
Berichten: 181
Lid geworden op: 02 mar 2006, 15:23
Contacteer:

Bericht door Wiljan » 28 nov 2006, 23:02

Passie voor kaas van Bettie
Je bent een rund als je met Carpaccio stunt

paulbrussel
Berichten: 147
Lid geworden op: 28 nov 2006, 13:57
Locatie: Brussel

-

Bericht door paulbrussel » 29 nov 2006, 13:03

Veel hangt natuurlijk af van je kennis en ervaring.

De Larousse lijkt me een must voor iedere kok.

Een hobbykok bereikt al mooie resultaten met de goede serie Carnet de Cuisine (begonnen met twee delen van Geert Van Hecke van De Karmeliet***).

Natuurlijk zijn de verschillende Grands livres de cuisine van Ducasse heel fraai, maar veel van de receptuur daarin vraagt veel van de kok. (Overigens zijn deze boeken inmiddels allemaal nu ook in 'goedkope' paperbacks verkrijgbaar: circa 75 € in plaats van 200 € per deel.)

In beginsel kun je van alle grote chefs natuurlijk veel leren. Maar het kan er wel van afhangen hoe en door wie het kookboek gemaakt is. (Zo vind ik het boek van Van Wolde van Beluga in dit opzicht waardeloos: volstrekt onduidelijke recepten, of ontbrekende ingrediënten.)

En kijk ook eens bij De Slegte enz. voor mooie kookboeken als die van Ramsay, Nobu, of bijvoorbeeld het oude Scholteshof.

Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Bericht door Webmaster » 29 nov 2006, 13:17

Paul, bedoelt Roger Souvereyns " Scholteshof" Vier seizoenen levenskunst en gastronomie

ISBN 90 209 1833 8 (Voor Belgie)
ISBN 90 209 3395 9 (Voor Nederland)

Dit is zeker een mooi boek heb het toevallig in huis ;)
Kokforum.nl : de website voor koks

Joost K
Berichten: 114
Lid geworden op: 10 jul 2006, 16:07
Locatie: Spijk

Bericht door Joost K » 06 dec 2006, 14:44

Martin's Ziel & Zaligheid schijnt een mooi boek te zijn hoorde ik.
Zo ook weer ff een nieuw boek halen.
Winners Never Quit, Quitters Never Win!

jiri benda
Berichten: 20
Lid geworden op: 10 okt 2006, 13:11
Locatie: renkum

boek top 3

Bericht door jiri benda » 07 dec 2006, 18:59

het nieuwe boek van de Leest is echt een supermooi boek.
Daarnaast is het boek Food ook echt mooi, hierin vind je echt alle producten met de kennis erbij en bovendien mooie foto´s ervan.
lekker koken

richard
Berichten: 24
Lid geworden op: 10 dec 2006, 01:21
Locatie: Gstaad

Bericht door richard » 10 dec 2006, 13:01

1. serie "grand livre de cuisine" ducasse
2. Michel Bras.
3. Flaveur van Phillipe Rochat

Sergio heb ik besteld krijg ik volgende week ben benieuwt!!!

Gebruikersavatar
Tim
Berichten: 344
Lid geworden op: 24 apr 2006, 22:06

Bericht door Tim » 14 dec 2006, 11:21

Nog één boek....en dan heb ik alle boeken van Gordon Ramsay op de plank.
Ik wil graag het boek "Smaak" en het boek "Food" nog hebben.
Nog meer tips jongens?
a state of mind, a passion, an addiction, an abusive drive to reach perfection knowing that it is impossible to obtain in this lifetime...Guillaume St. Cin

Plaats reactie