Sosa

Plaats hier je foto's vanaf uw homepage, of link ze af een andere site.
Plaats reactie
Wiljan
Berichten: 181
Lid geworden op: 02 mar 2006, 15:23
Contacteer:

Sosa

Bericht door Wiljan » 21 aug 2006, 23:08

Werkt er iemand al met de nieuwe produkten van Sosa??
Zij hebben o.a. een eiwit poeder die alles luchtig maakt.
Met dit poeder kun je van tomatensap een merengue maken, voeg hier gelatine aan toe en stort het op een plaat dan heb je marshmellow van tomaat.
Dit is de site:
http://www.sosa-sl.net/angles.html

Groeten
Wiljan
Je bent een rund als je met Carpaccio stunt

willem
Berichten: 114
Lid geworden op: 22 aug 2004, 10:15
Locatie: Leeuwarden
Contacteer:

Bericht door willem » 21 aug 2006, 23:38

werken er niet mee,heb jij een idee hoe je dit kan verkrijgen op de nederlandse markt?lijkt me interresant spul.

Wiljan
Berichten: 181
Lid geworden op: 02 mar 2006, 15:23
Contacteer:

Bericht door Wiljan » 21 aug 2006, 23:49

Het schijnt dat alleen sergio er mee bezig is.
Cnudde is er mee bezig.
Je bent een rund als je met Carpaccio stunt

willem
Berichten: 114
Lid geworden op: 22 aug 2004, 10:15
Locatie: Leeuwarden
Contacteer:

Bericht door willem » 21 aug 2006, 23:51

typisch dat hij zulke dingen alwel heb,helaas doen wij niks met cnudde laat ff weten zodra je t binnen bereik heb zou graag willen weten wat je ermee kan?

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 22 aug 2006, 10:51

ken wel zo iets denk ik...Patiwit
deden we eiwit vervangen door dit spul. poeder oplossen met water en opkloppen..
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 28 sep 2006, 09:56

http://www.moleculargastronomy.be" onclick="window.open(this.href);return false;

hier kwam ik op terecht na het lezen van het Cnudde magazine.
idd met sosa
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 28 sep 2006, 14:12

bij ons ook een paar van de zwarte emers gezien.

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 28 sep 2006, 17:05

ik zag dat we ook 'n nieuwe gebruiker hebben en ik gok dat die er meer over kan vertellen.
8)
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 16 okt 2006, 09:30

jammer dat hij niet veel zegt

heb hier die brochure van heel die lijn in pdf ziet er best wel heftig uit

eazy
Berichten: 14
Lid geworden op: 05 mei 2006, 13:22
Locatie: zeeland

sosa producten

Bericht door eazy » 07 mar 2007, 17:47

wij hebben het wel op de zaak :D
prachtig spul om mee te werken ,veel beter dan die texturas lijn.
niet meer van die bij smaken,
die lopende eitjes die je met de texturas kan maken ,kan je dus ook met de sosa lijn.
alleen de gelei laag blijft langer heel en altijd een dun laagje
Ook heb je een poeder van eiwit waar bepaalde stoffen zijn uitgehaaldt,maar vraag me niet welke :-p
je kan er bijna elke vloo\eibare stof mee opkloppen en blijft lang goed stevig staan.
bestellen in Nerderland kan ook alleen maar via Cnudde geloof ik...
en d's dus maar beperkt.wat ik dus jammer vind voor koks die die goed kunnen koken maar niet bekend genoeg zijn voor cnudde om te leveren(het blijven belgen nattuurlijk)
je kan geloof ik wel vrij blijvend een soort van demo dag laten doen met een medewerker van cnudde op het bedrijf ,staat op de web site van cnudde.
met name machines zo als paco jet en thermo mix e.n.d.


greetZzz eazy

Visitor
Berichten: 49
Lid geworden op: 03 dec 2006, 10:55
Locatie: Belgium

Bericht door Visitor » 07 mar 2007, 20:21

Ik vermoed dat je Ovoneve bedoelt? Dit zijn eiwitalbumines.
Werkt perfect met vruchtenpuree's en dergelijke. Je kan er ook een beestig melkschuim mee kloppen.

angelo autiero
Berichten: 5
Lid geworden op: 09 mar 2007, 23:10
Locatie: goirle
Contacteer:

pro crema

Bericht door angelo autiero » 11 mar 2007, 23:54

heeft er al iemand iets met pro crema gemaakt???

Bon Chef
Berichten: 125
Lid geworden op: 16 nov 2006, 02:00

Bericht door Bon Chef » 12 mar 2007, 12:06

Waar bestellen jullie sosa produkten
Is alles wat op de site staat van Sosa verkrijgbaar in NL

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 12 mar 2007, 12:10

Cnudde volgens mij.....

die zullen toch wel alles hebben.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Visitor
Berichten: 49
Lid geworden op: 03 dec 2006, 10:55
Locatie: Belgium

Bericht door Visitor » 12 mar 2007, 19:32

Procrema stabiliseert lucht. Op eender welke manier je die erin steekt. (Sifon, pacojet,....) Kan niet warm gebruikt worden! Ook niet verwarmen tijdens de bereiding, door warmte verliest het z'n werking. Verhouding: 10% :)

eazy
Berichten: 14
Lid geworden op: 05 mei 2006, 13:22
Locatie: zeeland

Bericht door eazy » 21 mar 2007, 20:12

Als het goed is kan je nu ook vertaalde recepten vinden van de Sosa producten op de site van Cnudde..

http://www.cnudde.com/schuim-witte-koffie.pdf
http://www.cnudde.com/mayonnaise-zonder-eiren.pdf
http://www.cnudde.com/marshmallow-aarbei.pdf
dit is echter geen toppertje,moet je nog wel wat mee exprimenteren voordat je een goed eindresultaat hebt!

grtZzz Eazy

Plaats reactie