Brood recepten
Brood recepten
Plaast hier de broodrecepten (klein, groot luxe brood recepten maakt niet uit)
Kokforum.nl : de website voor koks
broodjes piccolo's
Piccolo's
2.5 kg bloem (sterke bloem)
1.5 l water
50 gr zout
70 gr gist (levend)
2.5 kg bloem (sterke bloem)
1.5 l water
50 gr zout
70 gr gist (levend)
Het gras is steeds groener aan de andere zijde. Helaas is het dan ook meestal kunstgras!
Dave
Dave
Re: Brood recepten
goed witbrood:
7,2 kilo bloem
100 gr. suiker
3,6 kilo water (lauw)
320 gr gist
400 gr zonnebloemolie
200 gr zout
bloem en suiker mengen (beste in zo'n grote kitchenaid)
dan water en gist mengen en langzaam bij bloem en suiker toevoegen.
dam olie en dan zout erbij. dat moet 1 massa worden.
toen ik het een keer maakte terwijl ik samen met een franse toppatissier (luce Debove, nummer 2 in 2000 en nummer 3 in 2004 in frankrijk) stond als gastchef (4 chefs van hotel du cap ferrat in nice) en gaf me de tip als je meer water nodig heb, dan moet je er ijsklontjes bij doen en als je geen witte stipjes op je eindresultaat wilt moet je zout in een deel van het water laten oplossen.
7,2 kilo bloem
100 gr. suiker
3,6 kilo water (lauw)
320 gr gist
400 gr zonnebloemolie
200 gr zout
bloem en suiker mengen (beste in zo'n grote kitchenaid)
dan water en gist mengen en langzaam bij bloem en suiker toevoegen.
dam olie en dan zout erbij. dat moet 1 massa worden.
toen ik het een keer maakte terwijl ik samen met een franse toppatissier (luce Debove, nummer 2 in 2000 en nummer 3 in 2004 in frankrijk) stond als gastchef (4 chefs van hotel du cap ferrat in nice) en gaf me de tip als je meer water nodig heb, dan moet je er ijsklontjes bij doen en als je geen witte stipjes op je eindresultaat wilt moet je zout in een deel van het water laten oplossen.
Re: Brood recepten
Focaccia
800 gr bloem
5 dl water
1 dl olifolie
15 gr suiker
20 gr gist
15 gr gist(droog)
rozemarijn/tijm naar eigen inzicht
olijfolie en fleur de sel om mee te bestrooien
800 gr bloem
5 dl water
1 dl olifolie
15 gr suiker
20 gr gist
15 gr gist(droog)
rozemarijn/tijm naar eigen inzicht
olijfolie en fleur de sel om mee te bestrooien
Re: Brood recepten
krentenbrood
800 gr bloem
160 gr krentenbroodpoeder(te krijgen bij bijv hanos fo bakkerijgroothandel)
100 gr gist
4 dl water
16 gr zout
800 gr bloem
160 gr krentenbroodpoeder(te krijgen bij bijv hanos fo bakkerijgroothandel)
100 gr gist
4 dl water
16 gr zout
Re: Brood recepten
Tussengerecht - Coquilles Saint-Jacques
Coquilles Saint-Jacques met eekhoorntjesbrood en groene asperges.
Voor de bereidingswijze, zie deze video.
Coquilles Saint-Jacques met eekhoorntjesbrood en groene asperges.
Voor de bereidingswijze, zie deze video.
HorecaVakTV - Educatief portal voor de professionele horeca.
Bekijk gratis kookworkshops, lees het laatste nieuws en reageer op een weblog van collega's.
HorecaVakTV
Bekijk gratis kookworkshops, lees het laatste nieuws en reageer op een weblog van collega's.
HorecaVakTV
Re: Brood recepten

Re: Brood recepten
nou goed..eekhoorntjes BROOD? 

"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: Brood recepten


Het gras is steeds groener aan de andere zijde. Helaas is het dan ook meestal kunstgras!
Dave
Dave
Re: Brood recepten
Waarom gebruik je verse gist EN droge gist?Flo schreef:Focaccia
800 gr bloem
5 dl water
1 dl olifolie
15 gr suiker
20 gr gist
15 gr gist(droog)
rozemarijn/tijm naar eigen inzicht
olijfolie en fleur de sel om mee te bestrooien
-
- Berichten: 45
- Lid geworden op: 11 jan 2009, 00:06
Re: Brood recepten
Kaneelbrood
De naam doet vermoeden dat dit brood zoet is, niets is minder waar.
Dit brood is zeer geschikt voor zowel zoete als hartige doeleinden, de kaneel geeft een heel apart karakter aan het brood in combinatie met bijvoorbeeld gezouten boter.
Voor de zoete variant deed ik vaak een mengsel van gehakte hazelnoten en bruine suiker op het brood nét voordat ik ze de oven in schoot.
Kaneelbrood;
1000 gr. Meergranenmeel
500 gr. Tarwemeel
850 gr. Water
40 gr. Gist
50 gr. Boter
30 gr. Zout
10 gr. Kaneel
NB; Voor het ultieme Bruine effect bij dit brood doe ik ook nog wel eens 10% van het bloemgewicht vervangen door cacaopoeder.
De naam doet vermoeden dat dit brood zoet is, niets is minder waar.
Dit brood is zeer geschikt voor zowel zoete als hartige doeleinden, de kaneel geeft een heel apart karakter aan het brood in combinatie met bijvoorbeeld gezouten boter.
Voor de zoete variant deed ik vaak een mengsel van gehakte hazelnoten en bruine suiker op het brood nét voordat ik ze de oven in schoot.
Kaneelbrood;
1000 gr. Meergranenmeel
500 gr. Tarwemeel
850 gr. Water
40 gr. Gist
50 gr. Boter
30 gr. Zout
10 gr. Kaneel
NB; Voor het ultieme Bruine effect bij dit brood doe ik ook nog wel eens 10% van het bloemgewicht vervangen door cacaopoeder.
Re: broodjes piccolo's
Mij lijkt het verstandig te spreken over; inlandse patentbloem, Amerikaanse patent of Zeeuwse bloem.chef-dave schreef:Piccolo's
2.5 kg bloem (sterke bloem)
1.5 l water
50 gr zout
70 gr gist (levend)
Genoemde bloem is niet overal te koop vandaar dat ieder dit product maar bloem noemt of er een eigen naan aangeeft.
Re: broodjes piccolo's
Een sterke bloem is geen benaming maar daarmee bedoel ik met een hoog eiwit gehalte zodanig er een goede glutenvorming is. In België is het bij wet verplicht om bij bloem een deel Belgische granen te gebruiken, meestal worden die met Canadese granen vermengd om zo tot een betere kwaliteit te komen? De benamingen die jij noemt zijn hier dus niet gekend onder deze naam18021954 schreef:Mij lijkt het verstandig te spreken over; inlandse patentbloem, Amerikaanse patent of Zeeuwse bloem.chef-dave schreef:Piccolo's
2.5 kg bloem (sterke bloem)
1.5 l water
50 gr zout
70 gr gist (levend)
Genoemde bloem is niet overal te koop vandaar dat ieder dit product maar bloem noemt of er een eigen naan aangeeft.
Het gras is steeds groener aan de andere zijde. Helaas is het dan ook meestal kunstgras!
Dave
Dave
Re: Brood recepten
Flo schreef:
Focaccia
800 gr bloem
5 dl water
1 dl olifolie
15 gr suiker
20 gr gist
15 gr gist(droog)
rozemarijn/tijm naar eigen inzicht
olijfolie en fleur de sel om mee te bestrooien
Focaccia
800 gr bloem
5 dl water
1 dl olifolie
15 gr suiker
20 gr gist
15 gr gist(droog)
rozemarijn/tijm naar eigen inzicht
olijfolie en fleur de sel om mee te bestrooien
sorry emiel, het moet zijn 20 gr zout ipv gist. dacht weer sneller dan ik kon typenWaarom gebruik je verse gist EN droge gist?

Re: Brood recepten
Foccacia van ahorn, bacon en quinoa (Grant achatz )
Bacon, Maple, Quinoa Foccacia
250 grams white flour
100 grams graham flour
100 grams quinoa (cooked in simmering water, drained of any excess liquid)
115 grams bacon (small dice bacon, render till slightly crispy, use all of fat, as well as crisped pieces)
50 grams hazlenuts (toasted and slightly broken or whole is fine)
60 grams maple syrup
5 grams fresh yeast
180 grams water
13 grams salt
100 grams levain (optional, if not using a levain, up the yeast to 8 grams)
Standard mixing, usually mix for 6 minutes. Allow to rise. punch down onto a sheet tray coated with olive oil (you can also use bacon fat for this if you have any extra!!!)
Allow to rise a second time. Bake until a dark golden brown. Yes, it is delicious!!!!
Stay on the rise bread-ophiles!!!
Bacon, Maple, Quinoa Foccacia
250 grams white flour
100 grams graham flour
100 grams quinoa (cooked in simmering water, drained of any excess liquid)
115 grams bacon (small dice bacon, render till slightly crispy, use all of fat, as well as crisped pieces)
50 grams hazlenuts (toasted and slightly broken or whole is fine)
60 grams maple syrup
5 grams fresh yeast
180 grams water
13 grams salt
100 grams levain (optional, if not using a levain, up the yeast to 8 grams)
Standard mixing, usually mix for 6 minutes. Allow to rise. punch down onto a sheet tray coated with olive oil (you can also use bacon fat for this if you have any extra!!!)
Allow to rise a second time. Bake until a dark golden brown. Yes, it is delicious!!!!
Stay on the rise bread-ophiles!!!
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
Re: Brood recepten
ben nu druk met maken van brood.
Wel weer een leuke bezigheid.
Ik bewaar steeds een stukje deeg, tot het volgende deeg weer gezet wordt en doe het er bij, zodat een bepaalde cultuur blijft in het brood.
Iemand tips voor goed simpel brood, gewoon wit.
heb nu dan naturel en lijnzaad.
Wel weer een leuke bezigheid.
Ik bewaar steeds een stukje deeg, tot het volgende deeg weer gezet wordt en doe het er bij, zodat een bepaalde cultuur blijft in het brood.
Iemand tips voor goed simpel brood, gewoon wit.
heb nu dan naturel en lijnzaad.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: Brood recepten
Goed rustiek witbrood krijg je als een poolish 24 uur van te voren maakt (al het water met hetzelfde gewicht aan bloem, plus een snufje gist, geen zout). Ik gebruik ook meestal 70% hydratie voor extra luchtig deeg. O ja, Leo, en in de combiesteamer ermee voor een perfecte korst!
Wat ook lekker is, is een handje geweekte fenegriekzaden erdoor doen.
Wat ook lekker is, is een handje geweekte fenegriekzaden erdoor doen.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Re: Brood recepten
"Snel" broodrecept
500 gr. patentbloem
500 gr. yoghurt
zout
Oregano
Kneden tot een deeg, half uurtje laten rijzen en dan bakken op de grill!
Heerlijk met een dip van Griekse yoghurt en tomatentapenade
500 gr. patentbloem
500 gr. yoghurt
zout
Oregano
Kneden tot een deeg, half uurtje laten rijzen en dan bakken op de grill!
Heerlijk met een dip van Griekse yoghurt en tomatentapenade
-
- Berichten: 1
- Lid geworden op: 28 okt 2016, 23:38
Re: Brood recepten
In deze video wordt heel simpel het van origine Libanese brood gemaakt.
de perfecte deeg voor supergoed brood. Echt het delen waard.
https://www.youtube.com/watch?v=_4vf8SS9WBQ
de perfecte deeg voor supergoed brood. Echt het delen waard.
https://www.youtube.com/watch?v=_4vf8SS9WBQ
-
- Berichten: 6
- Lid geworden op: 20 nov 2017, 12:27
- Locatie: nieuwe tonge
- Contacteer:
Re: Brood recepten
Thanks @keyfkitchenkeyfkitchen schreef: ↑28 okt 2016, 23:41In deze video wordt heel simpel het van origine Libanese brood gemaakt.
de perfecte deeg voor supergoed brood. Echt het delen waard.
https://www.youtube.com/watch?v=_4vf8SS9WBQ