Vegatrische gerechten
Vegatrische gerechten
Post hier je vegatarische gerechten.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
vruchten taboulé
Steeds moeilijk om niet in herhaling te vallen qua desserten voor veganisten, ftruitsla en nogeens fruitsla .hieronder een zeer lekker en fris veganistisch dessert, in combinatie met een soya sorbet zeer lekker.
Taboulé van vruchten:
1/2 papaya
3 sinaasappelen à vif
1 grapefruit
1 kiwi
2 mango
100 gr rijst (taboulé)
25 gr suiker
100 ml sinaassap
bereiding :
de taboulé rijst met de suiker en het sap mengen en laten weken in frigo.
Al het fruit fijnsnijden in brunoise en onder de rijst mengen.
Maak hier van mooie quenelle en presenteer met een coullie en sorbet.
Taboulé van vruchten:
1/2 papaya
3 sinaasappelen à vif
1 grapefruit
1 kiwi
2 mango
100 gr rijst (taboulé)
25 gr suiker
100 ml sinaassap
bereiding :
de taboulé rijst met de suiker en het sap mengen en laten weken in frigo.
Al het fruit fijnsnijden in brunoise en onder de rijst mengen.
Maak hier van mooie quenelle en presenteer met een coullie en sorbet.
Het gras is steeds groener aan de andere zijde. Helaas is het dan ook meestal kunstgras!
Dave
Dave
Roquefort – vegetarisch room saus
Roquefort – vegetarisch room saus
400 gr. Sjalot
2 Blaadjes laurier
4 gr. Zout
2 dl. Witte wijn
2 ltr. Fumet des legumes
1 ½ ltr. Room
160 gr. Roquefort
Bereiding
De sjalot met de laurier en zout in olie aanzweten zonder te kleuren, dan de wijn erop en deze “mirroir” laten inkoken. De fumet en room erbij en reduceren en tot de juiste dikte laten inkoken. De saus blenderen met de roquefort, dan passeren door een fijne zeef.
Let op dat de saus wat verder inkookt, want de kaas maakt de saus dunner
400 gr. Sjalot
2 Blaadjes laurier
4 gr. Zout
2 dl. Witte wijn
2 ltr. Fumet des legumes
1 ½ ltr. Room
160 gr. Roquefort
Bereiding
De sjalot met de laurier en zout in olie aanzweten zonder te kleuren, dan de wijn erop en deze “mirroir” laten inkoken. De fumet en room erbij en reduceren en tot de juiste dikte laten inkoken. De saus blenderen met de roquefort, dan passeren door een fijne zeef.
Let op dat de saus wat verder inkookt, want de kaas maakt de saus dunner
Kokforum.nl : de website voor koks
Tomaten – vegetarisch saus
Tomaten – vegetarisch saus
4 kg. Vlees tomaten
2 blaadjes laurier
5 takjes tijm
4 dl. Room
1 tak rozemarijn
1 blik gepelde tomaat
10 gr. Basilicum
4 tenen knoflook
250 gr. Sjalot
16 gr. Gedroogde tomaat
1 ½ ltr. Fumet des legumes
150 gr. Crème fraiche
Peper en zout
Bereiding
De sjalot, laurier, tijm, knoflook en rozemarijn aanzweten in olie, dan de gedroogde tomaat erbij..de vlees tomaten in quartiers snijden en mee aanzweten, als deze vocht gaan verliezen kan de room, crème fraiche en fumet des legumes erbij. Dit samen garen en in koken tot de juiste dikte en de basilicum toevoegen. Dan blenderen, op smaak brengen en passeren door een fijne zeef.
4 kg. Vlees tomaten
2 blaadjes laurier
5 takjes tijm
4 dl. Room
1 tak rozemarijn
1 blik gepelde tomaat
10 gr. Basilicum
4 tenen knoflook
250 gr. Sjalot
16 gr. Gedroogde tomaat
1 ½ ltr. Fumet des legumes
150 gr. Crème fraiche
Peper en zout
Bereiding
De sjalot, laurier, tijm, knoflook en rozemarijn aanzweten in olie, dan de gedroogde tomaat erbij..de vlees tomaten in quartiers snijden en mee aanzweten, als deze vocht gaan verliezen kan de room, crème fraiche en fumet des legumes erbij. Dit samen garen en in koken tot de juiste dikte en de basilicum toevoegen. Dan blenderen, op smaak brengen en passeren door een fijne zeef.
Kokforum.nl : de website voor koks
Gnocchis Pomme de Terre
Gnocchis Pomme de Terre
1 kg. Aardappel (bintjes)
200 gr. Gezeefde bloem
25 gr. Zout
20 gr. Piment (rood)
20 gr. Citroen marnine
1 eetl. Olijfolie
1 Ei
Bereiding
Aardappel goed gaar koken dan door de tamis wrijven dan eerst het ei vermengen dan de olie dan de bloem en als laatste de smaakstoffen en de piment Spuit ze dan op, op vetvrij papier in dunne banen en doe ze in de vriezer en vries ze aan en snij dan 1cm blokjes schuin weg en pocheer ze.
1 kg. Aardappel (bintjes)
200 gr. Gezeefde bloem
25 gr. Zout
20 gr. Piment (rood)
20 gr. Citroen marnine
1 eetl. Olijfolie
1 Ei
Bereiding
Aardappel goed gaar koken dan door de tamis wrijven dan eerst het ei vermengen dan de olie dan de bloem en als laatste de smaakstoffen en de piment Spuit ze dan op, op vetvrij papier in dunne banen en doe ze in de vriezer en vries ze aan en snij dan 1cm blokjes schuin weg en pocheer ze.
Kokforum.nl : de website voor koks
Kruidengnocchis
Kruidengnocchis
recept is voor 85 stuks
50 gram Boter
250 gramGezeefde bloem
½ ltr. Melk
6 eieren
100 gram Parmaanzanse Kaas
Nootmuskaat
Chlorophyll
Bereiding
Boter met melk opzetten (als soezenbeslag), tegen de kook aanlaten komen, dan bloem vermengen met de warme melk, goed garen, dan in een andere pan doen om af te laten koelen en dan de eieren 1 voor 1 vermengen. en op smaak brengen met peper en zout, nootmuskaat, parmaanzaanse kaas en als laatste chlorophyll toevoegen. Spuit ze dan in dunne banen op vetvrij papier en doe ze in de vriezer en snij daarvan later stukjes van 1 cm.
Om de gnocchis te garen zet je een pan op met groenten bouillon en dan pocheer je ze (pan afdekken met plastic) en van het vuur afhalen !!!
recept is voor 85 stuks
50 gram Boter
250 gramGezeefde bloem
½ ltr. Melk
6 eieren
100 gram Parmaanzanse Kaas
Nootmuskaat
Chlorophyll
Bereiding
Boter met melk opzetten (als soezenbeslag), tegen de kook aanlaten komen, dan bloem vermengen met de warme melk, goed garen, dan in een andere pan doen om af te laten koelen en dan de eieren 1 voor 1 vermengen. en op smaak brengen met peper en zout, nootmuskaat, parmaanzaanse kaas en als laatste chlorophyll toevoegen. Spuit ze dan in dunne banen op vetvrij papier en doe ze in de vriezer en snij daarvan later stukjes van 1 cm.
Om de gnocchis te garen zet je een pan op met groenten bouillon en dan pocheer je ze (pan afdekken met plastic) en van het vuur afhalen !!!
Kokforum.nl : de website voor koks
Re: Vegatrische gerechten
Weet je, iedere keer als ik een vega dingetje maak denk ik tijdens de doorgifte altijd: Nu nog een paar spekjes en dan is t helemaal af 

-
- Berichten: 3
- Lid geworden op: 23 nov 2009, 23:17
Re: Vegatrische gerechten
Snijboon met een creme van doperwten en tuinboontjes en beurre noisette gekruid met nootmuskaat.
Voor 1 persoon:
3 snijbonen.
Verse nootmuskaat.
Beurre noisette.
Zeezout.
400 g doperwten.
Room.
Suiker.
Zeezout.
Geklaarde boter.
Dubbel gedopte tuinbonen.
Beurre noisette.
Zeezout.
Vers bonenkruid.
Snij de snijbonen aan 1 kant in en klap open, blancheer kort en besprenkel met de beurre noisette, verse gemalen zeezout uit de molen en gerapste nootmuskaat en laat op kamertemperatuur marineren.
Glaceer de doperwten in de geklaarde boter en breng op smaak met zout en suiker.
Blus af met een beetje room en gaar even door.
Je moet wel een beetje room over houden om de creme af te maken niet dat alles verdampt.
Draai fijn in een keukenmachine en voeg een klein beetje geklaarde boter toe.
Stoof de gedopte tijnbonen op in beurre noisette breng op smaak met de zeezouten op het laatste moment voor het serveren vers bonenkruid toevoegen.
Spuit met de creme een lange baan op het bord leg hier een snijboon op die is gestoomd voor het opwarmen en spuit hier weer wat creme op herhaal dit tot je een mooi torentje hebt.
doe de tuinboontjes op bord en versier het bord met de creme en beurre noisette.
Voor 1 persoon:
3 snijbonen.
Verse nootmuskaat.
Beurre noisette.
Zeezout.
400 g doperwten.
Room.
Suiker.
Zeezout.
Geklaarde boter.
Dubbel gedopte tuinbonen.
Beurre noisette.
Zeezout.
Vers bonenkruid.
Snij de snijbonen aan 1 kant in en klap open, blancheer kort en besprenkel met de beurre noisette, verse gemalen zeezout uit de molen en gerapste nootmuskaat en laat op kamertemperatuur marineren.
Glaceer de doperwten in de geklaarde boter en breng op smaak met zout en suiker.
Blus af met een beetje room en gaar even door.
Je moet wel een beetje room over houden om de creme af te maken niet dat alles verdampt.
Draai fijn in een keukenmachine en voeg een klein beetje geklaarde boter toe.
Stoof de gedopte tijnbonen op in beurre noisette breng op smaak met de zeezouten op het laatste moment voor het serveren vers bonenkruid toevoegen.
Spuit met de creme een lange baan op het bord leg hier een snijboon op die is gestoomd voor het opwarmen en spuit hier weer wat creme op herhaal dit tot je een mooi torentje hebt.
doe de tuinboontjes op bord en versier het bord met de creme en beurre noisette.
-
- Berichten: 76
- Lid geworden op: 12 mei 2009, 18:47
Re: Vegatrische gerechten
soep van Knolselderij en Zwarte knoflook
knolselderij, zwarte knoflook, ui, melk, room,
kook de knolselderij en de zwarte knoflook in de room en melk tot deze gaar is, blender het geheel, slap eventueel wat af met melk en breng op smaak
zo makkelijk maar ontzettend lekker
knolselderij, zwarte knoflook, ui, melk, room,
kook de knolselderij en de zwarte knoflook in de room en melk tot deze gaar is, blender het geheel, slap eventueel wat af met melk en breng op smaak
zo makkelijk maar ontzettend lekker
''Trots om een voedsel bereidende, roerende, lepelzwaaiende, perfect op smaak gebrachte kok te zijn''