Sterklas..

Vind of schrijf hier je infomatie over de verschillende cursussen en scholen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Milou
Berichten: 20
Lid geworden op: 16 apr 2009, 21:27
Locatie: Ulft

Sterklas..

Bericht door Milou » 25 nov 2009, 15:16

Beste forummers!

Vanaf September 2010 ga ik de opleiding Sterklas starten.

Ik ben zeer benieuwd naar de ervaringen van andere Sterklassers... :mrgreen:

- Hoe heb jij de gehele opleiding ervaren/ hoe ervaar jij dit?
- Wat zijn jou mooiste ervaringen tot nu toe?
- wat vind jij van de manier van lesgeven?
- Zijn er punten waar ik rekening mee kan/ moet houden?
- Heb jij nog tips/ advies?

Koksgroet,

Milou
Het leven van een kok gaat niet over rozen...

Marielle
Berichten: 437
Lid geworden op: 09 aug 2006, 22:31
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Sterklas..

Bericht door Marielle » 25 nov 2009, 16:36

hai er is hier heel veel te vinden over de sterklas.
kijk ook is op de site: http://www.sterklas.com" onclick="window.open(this.href);return false;

sterklas verhaalhier een heel intervieuw met leo( de maker van dit forum) hij heeft de sterklas met een 10 gehaald.

ook kan je bij onderwerpen zoeken en sterklas intypen,dan kan je er ook een hoop over vinden

Gebruikersavatar
Milou
Berichten: 20
Lid geworden op: 16 apr 2009, 21:27
Locatie: Ulft

Re: Sterklas..

Bericht door Milou » 25 nov 2009, 17:19

Thanks Marielle,

Ik heb die site al bekeken en ook de column gelezen.

Ben alleen juist benieuwd naar de beleving van iemand die de opleiding juist op dit moment volgt :D
Het leven van een kok gaat niet over rozen...

Marielle
Berichten: 437
Lid geworden op: 09 aug 2006, 22:31
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Sterklas..

Bericht door Marielle » 26 nov 2009, 10:11

oh oke! tja die zou ik even niet weten,maar volgens mij zijn er wel een paar die dat doen hier...weet alleen ff niet wie.. s6

Joost K
Berichten: 114
Lid geworden op: 10 jul 2006, 16:07
Locatie: Spijk

Re: Sterklas..

Bericht door Joost K » 04 dec 2009, 20:06

Milou schreef:Beste forummers!

Vanaf September 2010 ga ik de opleiding Sterklas starten.

Ik ben zeer benieuwd naar de ervaringen van andere Sterklassers... :mrgreen:

- Hoe heb jij de gehele opleiding ervaren/ hoe ervaar jij dit?
- Wat zijn jou mooiste ervaringen tot nu toe?
- wat vind jij van de manier van lesgeven?
- Zijn er punten waar ik rekening mee kan/ moet houden?
- Heb jij nog tips/ advies?

Koksgroet,

Milou
ik doe nou de opleiding sterklas.

vind de opleiding in nivo hard achter uit gegaan.
ik zit nou in het 2de jaar. toen ik sterklas wou gaan doen was der
niks te vinden over de opleiding op internet. heb zelf alles moetten uitzoeken
waar het wat hoe ik me moest in schrijven en flink moete lobieén voor de 2
aanbevelings brieven.

als je nou sterklas in typt op google of zo dan heb je alle informatie zo. der worden zelfs opendagen gehoude van kom naar de sterkklas.
het is niet exclusief of speciaal meer.

de toelatingseisen zijn zelfs versoepeld. als je op de rooi panne eindhoven zit
kan je zo doorstromen.

wij starte vorig jaar met een groep van 17 leerlingen(8 2de jaars en 9e eerste jaars).
nog een klein groepje was dat.
nou zijn we met een groep van 24 leerlingen geloof ik.

de lessen zijn heel verschillend. de ene les sta je fanzanten te plukken of een lam uit te benen wat erg leerzaam is.
de andere les moet je een pokke eind rijden door heel nederland om bij een champion fabriek te gaan horen
in wat voor soort vormen ze champions in vriezen. of een les over oesters en dan komt der iemand van prins oesters
en die vertelt alleen maar over de prins oesters uit de oosterschelde en het grevelinge meer. heel vaak alleen maar
promotie praatjes.

afgelopen maandag moesten we bij livar zijn in echt bij een klooster waar die varkens gefokt worden. we moesten der om 10.45 zijn. om 10.45 waren we met 7e leerlingen. om 11.30 kwamen de leeraren maar is aan schijten en nog een stel leerlingen de helft komt meestal niet en de leeraren zijn meestal te laat.

der zijn zelf meesterkoks die al geen les meer willen geven aan de sterklas.

maar je moet der zelf het beste van maken. veel intresse tonen en altijd de beste willen zijn.
dan kan je genoeg leren.

jij begint volgend jaar met patisserie en het jaar daarna doe je koud en warme gastronomie, leermeester, wijnbrevet en zo.
en het derde jaar krijg je alle managment onderdelen en als afsluiting een soort kleine meesterproef als het goed is.


welk bedrijf ga je volgend jaar werken?
Winners Never Quit, Quitters Never Win!

Plaats reactie