Cas Spijkers Academie

Vind of schrijf hier je infomatie over de verschillende cursussen en scholen.
Plaats reactie
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Cas Spijkers Academie

Bericht door Leo » 14 jan 2009, 16:28

C.S.A.
Lees ook: https://www.kokswereld.nl/wegvankoknaartopkok/

Afbeelding
De speciale opleiding van Cas Spijkers, waarbij kooktalenten worden klaargestoomd voor het koksvak, gaat uitbereiden. Spijkers voert verregaande gesprekken met scholen in Amsterdam en Enschede om daar de Cas Spijkers Academie te voeren.

Dat laat de kookgrootmeester weten op de Horecava, de grootste horecavakbeurs van Nederland gehouden in Amsterdam.

‘We zijn in gesprek met ROC’s in Enschede en in Amsterdam om daar de speciale opleiding van de grond te krijgen. Binnen een half jaar moeten de zaken rond zijn’, aldus Spijkers, die via het ROC in Nijmegen de Cas Spijkers Academie aanbiedt.

Als het rond komt, biedt de speciale opleiding van Spijkers per ROC ruimte voor minimaal 24 leerlingen. Spijkers zelf is nauw betrokken bij de opleiding en spreekt alle leerlingen minimaal een keer per maand.

De voormalige topkok zegt dat vooral warenkennis een belangrijk onderdeel is waar horecaleerlingen te weinig van weten. Daarnaast is het vinden van geschikte leraren voor de Cas Spijkers Academie een lastige klus.
bron: zibb.nl
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Esther
Berichten: 74
Lid geworden op: 11 jan 2009, 19:25
Locatie: Westerwolde

Re: Cas Spijkers Academie

Bericht door Esther » 16 jan 2009, 20:01

Toch mooi dat de nestor van de nederlandse gastronomie dit doet!

Tartello

Re: Cas Spijkers Academie

Bericht door Tartello » 03 feb 2009, 21:28

Na de opleiding bassiskok zou ik ook heel graag naar deze opleiding gaan. Is toch wel iets waarmee je dingen kunt bereiken en op hoog nivo kunt koken.

Fritschij
Berichten: 10
Lid geworden op: 05 feb 2009, 13:38

Re: Cas Spijkers Academie

Bericht door Fritschij » 12 mar 2009, 13:35

Ik heb ook eens even op z'n site gekeken
Ik wil deze opleiding heel graag doen maar ik vraag me toch een paar dingen af:
Is het een diploma met een grote naam er op of met grote inhoud???
Is het enorm duur?
En wanneer hoopt hij in amsterdam en enschede te starten?

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Cas Spijkers Academie

Bericht door Leo » 12 mar 2009, 14:00

Het zal wel aan de prijs zijn. Maar goed, met wat belasting voordeel valt dat dan ook weer mee.
Ik hoop en weet eigenlijk wel zeker, dat de inhoud top is.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Fritschij
Berichten: 10
Lid geworden op: 05 feb 2009, 13:38

Re: Cas Spijkers Academie

Bericht door Fritschij » 12 mar 2009, 14:06

Ok dan
dan moet ik er nog maar is goed over nadenken
Ik hoor net dat het rond de 2000 euro per jaar is zonder boeken.
Eerst dit jaar ff afmaken volgend jaar lekker bij delicees werken :D
en dan maar is goed kijken wat het beste voor me is :)

Rene Bruins
Berichten: 16
Lid geworden op: 04 jun 2008, 21:18
Locatie: Assen

Re: Cas Spijkers Academie

Bericht door Rene Bruins » 24 jun 2009, 22:15

beetje late reactie...maar misschien en beetje opheldering.. Ik studeer dit jaar af op de Cas Spijkers Academie en ja het papiertje draagt natuurlijk de naam Cas Spijkers Academie, de volgende diploma´s en certificaten kun je er halen
Sociale hygiene
leermeester
zelfstandigwerkend kok niv 3
allround-kok,voorheen specialisatie niv 4
wijnbrevet sven 1 en 2
kok leidinggevend niv 4
horeca ondernemer manager niv 4

en misschienvanaf volgend jaar,mits er genoeg belangstelling voor is keuken management.

volgens mij heb ik zo alles genoemd, kosten voor allround opleiding zijn rond de 2500 euro´s
Grenzen bestaan niet, alleen de randen van het bord..

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Cas Spijkers Academie

Bericht door Leo » 24 jun 2009, 22:25

"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Plaats reactie