Michelin New York City 2011

Al het nieuws over de Michelin sterren, Gault Millau, Lekker
Plaats reactie
Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Michelin New York City 2011

Bericht door berexstone » 05 okt 2010, 12:14

Morgen worden alle resultaten van de Michelingids N.Y.C. 2011 bekent gemaakt.
De Bib Gourmands zijn er al. In totaal zijn het er 95, waarvan 21 nieuwe. Om in New York een Bib te krijgen moet men zoals in alle andere landen een favoriet van de Michelin-inspecteur zijn, waarbij uiteraard een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding voorop staat. Een maaltijd moet uit 2 gangen plus een glas wijn bestaan en mag niet meer dan U.S.$ 40 kosten (exclusief tax en service).
De 'oude' en 'nieuwe' bibs zijn te bewonderen op : http://www.facebook.com/MichelinGuides" onclick="window.open(this.href);return false;
Leuk is het enorme aanbod van "wereld" keuken.
Morgen (6-10) de sterren...

Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Re: Michelin New York City 2011

Bericht door berexstone » 06 okt 2010, 15:03

57 restaurants verdienden een ster in de 2011 uitgave. 5 restaurants kregen er drie (ongewijzigd t.o.v. 2010), 10 restaurants twee (maar liefst 4 nieuwe), 42 restaurants hebben er één (6 nieuwe). In totaal staan er 715 restaurants in de gids die 55 verschillende soorten keukens voeren. De Bib Gourmands staan hierboven. In de categorie van de "twee muntjes" eet je voor maksimaal $ 25. Met 17 nieuwe komt het totaal in die categorie op 127 restaurants.
DRIE STERREN :
Daniel
Jean Georges
le Bernardin
Masa
Per Se
TWEE STERREN : (de nieuwkomers)
Chef Table at Brooklyn Fare
Kajitsu
Marea
Soto
EEN STER : (de nieuwkomers)
Aldea
A Voce Madison
The Breslin
Danny Brown Wine Bar & Kitchen
Dovetail
Laut

Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Re: Michelin New York City 2011

Bericht door berexstone » 06 okt 2010, 20:36

"CHEF'S TABLE" at "BROOKLYN FARE" is a Michelin 2 star grocery store...
Het gote nieuws van deze ochtend is dat "Del Posto" z'n tweede ster niet terug heeft gekregen, maar...er is een nog beter verhaal...César Ramirez heeft twee Michelinsterren gekregen, iets waarvan hij zeker weet dat hij ze niet verdient. "Chef's Table at Brooklyn Fare" is een venue met een price-fixe menu in een open keuken bodega in downtown Brooklyn, die zo moeilijk te vinden is dat ze niet eens in de Zagat 2011 guide staan. César Ramirez zegt: "We zijn niet een typisch sterrenrestaurant". Maar Michelin rode gidsen directeur Jean-Luc Naret zegt: "Jullie doen iets anders dan de anderen"...
"Brooklyn Fare" is midden in een kruidenierswinkel gelegen, maar dat is niet het enige...de zaak is 'entirely BYO', oftewel: 'breng je eigen fles(sen) wijn mee'. Tegen het eind van deze maand hoopt Ramirez een alcohol-licentie te krijgen...de wijnkaart zal dan onder supervisie komen van Michele Smith van restaurant "Per Se" (waar Ramirez lang gewerkt heeft). Ramirez besluit het telefoontje met: "We were supposed to open up tonight, but we'll see what happens. We're going to try to have a party"..........................................
p.s. Michelin man Jean-Luc Naret rekent "Chef's Table at Brooklyn Fare" tot de driehonderd beste restaurants ter wereld.

Plaats reactie