SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder
SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder
Zee smaken van sosa!
Ik heb ze nog niet gezien in NL , maar lijkt me wel erg leuk en biedt weer nieuwe mogelijkheden.
* Zeewater poeder
* extract van mossel vocht
* Gevriesdroogde oester vlees poeder
* Gevriesdroogde mosselvlees poeder
Ik heb ze nog niet gezien in NL , maar lijkt me wel erg leuk en biedt weer nieuwe mogelijkheden.
* Zeewater poeder
* extract van mossel vocht
* Gevriesdroogde oester vlees poeder
* Gevriesdroogde mosselvlees poeder
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder
Lijkt me wel een vet product is het gewoon de krijge bij de groothandel?
Winners Never Quit, Quitters Never Win!
Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder
Bij de hanos nog niet gezien, maar mischien elders wel? Volgens mij is het in NL nog niet verkrijgbaar
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
- Cees Timmerman
- Berichten: 933
- Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
- Locatie: Dordrecht
- Contacteer:
Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder
Komt er aan, bij Cnudde
Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder
Van teveel Sosa schijn je een beetje door te draaien heb ik gehoord..
Dit gaat mij te ver.
Dit gaat mij te ver.
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW
Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder
opzich ben ik wel benieuwd naar de smaakjes...
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder
As. Maandag op de hanos groningen opendag is er ook een sosa stand aanwezig met een breed assortiment. Of ze veel in huis hebben en kunnen verkopen .. dat weet ik niet.
Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder
Pluter schreef:Van teveel Sosa schijn je een beetje door te draaien heb ik gehoord..
Dit gaat mij te ver.
Mij ook. En ik vind het maar raar, zeewater poeder??? Wat is dat? Het is niet zout staat erbij. Ik denk dat het een soort vetsin is met jodium

When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder
Mischien gaat het te ver, maar eerst maar eens ff kijken/ruiken/proeven voordat ik het veroordeel.
Ik moet zeggen, SOSA timmert lekker aan de weg met hun producten
van de week binnengekregen gelcreme en elastic....binnenkort ff proberen.
Iemand al de catalogus voor 2009 gedownload? Staat echt een enorm groot assortiment in .
Ik moet zeggen, SOSA timmert lekker aan de weg met hun producten
van de week binnengekregen gelcreme en elastic....binnenkort ff proberen.
Iemand al de catalogus voor 2009 gedownload? Staat echt een enorm groot assortiment in .
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
- Cees Timmerman
- Berichten: 933
- Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
- Locatie: Dordrecht
- Contacteer:
Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder
Elastic is top
Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder
Het enigste wat wij gebruiken is de emulgator van sosa, erg hanig met vinaigrette's die je niet in de schift wil. Met een aantal recepturen krijg je een veel mooie resultaat. Geen uitlopers enz. Sosa heeft veel mooie producten, maar ook erg veel gare producten die ze volgens mij alleen maar maken omdat het kan haha
Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder
Daar heb je natuurlijk gelijk in....Laat het ons weten als je het getest hebt!Cees schreef:Mischien gaat het te ver, maar eerst maar eens ff kijken/ruiken/proeven voordat ik het veroordeel.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder
Enige dingen waar ik op moet letten? en op welke manier pas je het toe?Cees Timmerman schreef:Elastic is top
Ik had gezien als leuk voorbeeld: glas met daarin desert...daarover de elastic gelei gespannen en daar verder op gebouwd...vond het er mooi uitzien! Of het te kanen is dat weet ik nog niet

Hier de link van SOSA catalogus 2009 in pdf formaat.....lastig te vinden als je niet weet welke site het is schijnt!
http://www.sosa.cat/catalogues/Sosa09english.pdf
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder
jeroenbr schreef:As. Maandag op de hanos groningen opendag is er ook een sosa stand aanwezig met een breed assortiment. Of ze veel in huis hebben en kunnen verkopen .. dat weet ik niet.
Laat even weten als je wilt

Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder
Mossel en Oester poeder was aanwezig, als poeder niet te haggelen. Ook ruikt het smerig. Maar verwerkt in een sferificatie smaakte het net als een oester. En zo at je het ook ...Cees schreef:jeroenbr schreef:As. Maandag op de hanos groningen opendag is er ook een sosa stand aanwezig met een breed assortiment. Of ze veel in huis hebben en kunnen verkopen .. dat weet ik niet.
Laat even weten als je wilt
Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder
Vandaag ff vluchtig bezig geweest met elastic....moet zeggen het mond gevoel van de gelei is echt goed te noemen! Ik hou niet zo van agar....elastic geeft een heerlijk mondgevoel en is prettig!Cees Timmerman schreef:Elastic is top
Laatst gewijzigd door Cees op 08 mar 2009, 10:24, 1 keer totaal gewijzigd.
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
- Cees Timmerman
- Berichten: 933
- Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
- Locatie: Dordrecht
- Contacteer:
Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder
Ik gebruik het nogal eens om bv bietensap of komkommersap mee te binden, daar kan je dan weer mooie tagliatelle van snijden. Met gel vegetal breken die lange dunne linten makkelijk, maar met elastic heb je daar totaal geen last van.
Het mondgevoel is inderdaad verbazingwekkend, op het oog lijkt het rubber, maar dat is het absoluut niet.
Het mondgevoel is inderdaad verbazingwekkend, op het oog lijkt het rubber, maar dat is het absoluut niet.
Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder
is dit misschien raar wat ik nu zeg maar hebben jullie nog wel tijd om je eigen jus te trekken
of vergeten jullie dat.
ik vind sommige dingen leuk maar je kan er ook een hoop zo door de plee trekken en het kost je ook een hoop euries
laat mij maar een lammetje uitbenen puur genot
en de tijd komt eraan
of vergeten jullie dat.
ik vind sommige dingen leuk maar je kan er ook een hoop zo door de plee trekken en het kost je ook een hoop euries
laat mij maar een lammetje uitbenen puur genot
en de tijd komt eraan
Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder
mooi punt.. Die discussie kan denk ik beter in een ander topic.
Vind die aardbeien op het moment meer storen dan de Sossa of Texturas.
Vind die aardbeien op het moment meer storen dan de Sossa of Texturas.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder
Ja we trekken onze eigen jus gewoon!
Die aardbeien moeten je niet storen...dat waren ook nog eens spaanse....niet mijn ding! De smaak ervan is trouwens wel verbeterd. Het gaat hier puur om een presentatie met elastic...niks meer niks minder.Rommel opgemaakt om te kunnen kijken wat we ermee kunnen.
Vind het ook jammer dat er in een perspectief word gekeken die niet vergelijkbaar is in alle restaurants! Mischien zou je dit forum dan anders moeten gaan noemen. Bijvoorbeeld " michelin koks forum "
Die aardbeien moeten je niet storen...dat waren ook nog eens spaanse....niet mijn ding! De smaak ervan is trouwens wel verbeterd. Het gaat hier puur om een presentatie met elastic...niks meer niks minder.Rommel opgemaakt om te kunnen kijken wat we ermee kunnen.
Vind het ook jammer dat er in een perspectief word gekeken die niet vergelijkbaar is in alle restaurants! Mischien zou je dit forum dan anders moeten gaan noemen. Bijvoorbeeld " michelin koks forum "
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder
spelen mag volgens sommige niet
Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder
Beetje dom eigenlijk is mijn mening. Je zult toch moeten experimenteren voor je iets nieuws wilt maken. Of gebeurdt dat bij jullie niet? Ik weet ook niet wat jij onder spelen verstaat..zou je dat beter kunnen uitleggen?roland schreef:spelen mag volgens sommige niet
Was jij ook niet die gene die dacht dat Dhr, Boer een ster zou verliezen, omdat hij een keer op TV was te zien?
Laatst gewijzigd door Cees op 08 mar 2009, 10:44, 2 keer totaal gewijzigd.
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder
Vind ik ook. Bij deze!Leo schreef:mooi punt.. Die discussie kan denk ik beter in een ander topic.
http://www.koksforum.nl/phpBB2/viewtopi ... =24&t=5647
Ik ben geen principiele tegenstander van sosa/textura's, maar ik heb net effe te vaak koks het kookvocht van hun mosselen zien weggooien om dit soort produkten serieus te nemen.
Bij voorbaat mijn excuses voor het gebrek aan eenduidige communicatie in het nieuwe topic.
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW
Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder
zo ver wil ik zeker niet gaan..Cees schreef:Ja we trekken onze eigen jus gewoon!
Die aardbeien moeten je niet storen...dat waren ook nog eens spaanse....niet mijn ding! De smaak ervan is trouwens wel verbeterd. Het gaat hier puur om een presentatie met elastic...niks meer niks minder.Rommel opgemaakt om te kunnen kijken wat we ermee kunnen.
Vind het ook jammer dat er in een perspectief word gekeken die niet vergelijkbaar is in alle restaurants! Mischien zou je dit forum dan anders moeten gaan noemen. Bijvoorbeeld " michelin koks forum "
Hoe is de smaak met elastic?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder
Ik heb het gisteren (zaterdag) even in mijn handen gehad bij de Hanos maar toen ik de prijs zag heb ik het heeeel snel weer teruggezet: 50€ voor zo'n potje!!
dan koop ik toch liever een truffeltje of een kreeftje

dan koop ik toch liever een truffeltje of een kreeftje
Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder
Die elastic bedoel je?
ja hij is idd wel aan de prijs.
ja hij is idd wel aan de prijs.
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder
waar kan men eigenlijk Gel vegetal verkrijgen?
Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder
Hoe moet je dan dat oesterpoeder verwerken?