Pagina 1 van 1

SPONGECAKE texturas/sosa

Geplaatst: 05 aug 2008, 10:10
door steve
Hoi,
kan iemand mij helpen hoe ik die luchtige spongecake met texturas of sosa moet maken. Probeer maar lukt me niet.
Is dat met die surprises?
Dank

Re: SPONGECAKE texturas/sosa

Geplaatst: 24 sep 2008, 16:06
door Lekoksportif
hoi,
ik heb een receptje voor spongecake, zonder toepassing van de sosa of texturas. laat weten als je geinteresseerd bent erin

mvg Davy

Re: SPONGECAKE texturas/sosa

Geplaatst: 26 dec 2008, 21:38
door acidhead
kan er iemand een receptje voor spongecake online ztten aub

Re: SPONGECAKE texturas/sosa

Geplaatst: 27 dec 2008, 23:31
door jeroenbr
Spongecake van amandelen
125 g eiwit
80 g amandel broyage 100 %
80 g suiker
80 g eigeel
20 g bloem
Alles in kenwood mengen tot een glad beslag
2 uur laten rusten
mixen met thermomix
2 maal na elkaar zeven door fijne zeef
in sifon gieten
in een kleine sifon (1/2) 1 bom toevoegen

dit geheel in een kidde, 2 patronen, in een plastig bekertje spuiten. En in de microwave

Re: SPONGECAKE texturas/sosa

Geplaatst: 29 dec 2008, 09:58
door shein
Ik maak hem ongeveer hetzelfde maar zonder eigeel en met geblancheerde pistache noten.
ik gebruik wel geen gewoon eiwit maar ovoneve van Sosa ervoor. Geeft een mooiere kleur.
Wel even de ovoneve met water ruim vantevoren mengen en staan laten 12-24 uur.

Bekertje wel invetten.
Bekertje niet meer dan halfvolspuiten (iets minder zelfs en ca 30-40 seconden op vol vermogen.

Re: SPONGECAKE texturas/sosa

Geplaatst: 02 jan 2009, 17:39
door Lekoksportif
spongecake recept:

410gr eiwit
225gr eigeel
150gr suiker
60gr bloem
smaakstof: vb voor chocolade spongecake: 20gr cacaopoeder
of cepes: 20gr cepes-poeder

alles in thermo-mix laten blenden
afvullen in espumafles
2gasbommetjes opdraaien
in plastic bekertje half vullen
30 seconden in microwave
laten afkoelen
demouleren

Re: SPONGECAKE texturas/sosa

Geplaatst: 12 jun 2009, 17:29
door KNL
waarom moet de pate eigenlijk in de sifon? want een kok die ik ken zei dat het ook perfect zonder sifon ging...?
gaat blijkbaar ook op de BBQ, ga ik deze zomer eens uitproberen

Re: SPONGECAKE texturas/sosa

Geplaatst: 12 jun 2009, 17:49
door Pinxo
In De nieuwe Hanos courant staat een recept voor spongecake van Ferran AdriĆ”

Re: SPONGECAKE texturas/sosa

Geplaatst: 12 jun 2009, 17:58
door jeroenbr
KNL schreef:waarom moet de pate eigenlijk in de sifon? want een kok die ik ken zei dat het ook perfect zonder sifon ging...?
gaat blijkbaar ook op de BBQ, ga ik deze zomer eens uitproberen
Voor de lucht kamers?

Re: SPONGECAKE texturas/sosa

Geplaatst: 12 jun 2009, 18:45
door KNL
jeroenbr schreef:
KNL schreef:waarom moet de pate eigenlijk in de sifon? want een kok die ik ken zei dat het ook perfect zonder sifon ging...?
gaat blijkbaar ook op de BBQ, ga ik deze zomer eens uitproberen
Voor de lucht kamers?
maar als je de eiwitten opklopt..dan heb je toch hetzelfde effect? niet?

Re: SPONGECAKE texturas/sosa

Geplaatst: 20 jan 2010, 18:14
door de witte
KNL schreef:waarom moet de pate eigenlijk in de sifon? want een kok die ik ken zei dat het ook perfect zonder sifon ging...?
gaat blijkbaar ook op de BBQ, ga ik deze zomer eens uitproberen

Bij ons in de keuken doen we dit ook in een sifon omdat dit de luchtige structuur van een spons aan de cake geeft.