Bericht
door culinairezaken » 13 sep 2009, 08:58
hallo allemaal,
het zijn inderdaad erg mooie barbecues. twee weekeinden geleden ben ik door een vriend van mij gevraagd om mee te helpen op het Belgisch kampioenschap barbecueën. daar stonden met vier "eitjes". ze werken echt super! ik ben er zelf niet echt mee in de weer geweest, ben geen pitmaster...
we hebben de volgende gerechten volledig op de eitjes gemaakt:
1: Smoked Eel pie : Gerookte paling in een stoofschotel, afgedekt met
bladerdeeg.
2: Kipsaté met pindasaus, kroepoek ajam, pittige kiplollie met santen,
tafelzuur
3: Kielbasa met Wostyn mosterd, gerookte varkenslende met mosterd en
honing, Gegrilde karbonade met palmbiersaus.
4: Chipotle flavoured hamburger met een pruimenchutney, Gegrilde lende
met kersen/rodenbachsaus, gerookt rundvlees gemarineerd in rodenbach.
5: Ananas gemarineerd in steranijs en vanille, gegrild en overgoten met
siroop, Baked Kahuna: ananasschijf met vanille-ijs en meringue.
leuk weetje, het enige electrische was de koeling. de worsten gemaakt met de porkert, onze broodnodige koffie gemalen met een porkert en gezet met een percolator op houtskool.
Als het er uitziet als een eend, klinkt als een eend en beweegt als een eend, dan moet het waarschijnlijk iets langer op de grill.