is het de Moleculaire Gastronomie, of is het iets anders? praat hier over de trends; Koken met Roner, thermomix of Pacojet
-
Leo
- Forum Chef
- Berichten: 4321
- Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
- Locatie: Gorinchem
-
Contacteer:
Bericht
door Leo » 05 sep 2007, 17:57
Tegenwoordig kom je het overal tegen.
Na de hype van Ras el Hanout en Vadouvan kom je nu dus over Yuzu tegen.
Wie maakt er al wat mee? Hoe en waar koop je het?

"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
-
Leo
- Forum Chef
- Berichten: 4321
- Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
- Locatie: Gorinchem
-
Contacteer:
Bericht
door Leo » 05 sep 2007, 18:00
kwam dit net tegen op smulweb

"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
-
Kook Junk
- Berichten: 21
- Lid geworden op: 29 aug 2007, 10:19
- Locatie: Abcoude
Bericht
door Kook Junk » 05 sep 2007, 21:32
Vorig jaar werkte ik er meer , wij hadden bevroren zakjes met schilletjes, lieten we invliegen uit Japan via via.
Erg lekker
-
Leo
- Forum Chef
- Berichten: 4321
- Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
- Locatie: Gorinchem
-
Contacteer:
Bericht
door Leo » 05 sep 2007, 22:07
wat deed je er mee dan?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
-
Kook Junk
- Berichten: 21
- Lid geworden op: 29 aug 2007, 10:19
- Locatie: Abcoude
Bericht
door Kook Junk » 06 sep 2007, 07:32
Dun geplette coquilles insmeren met yuzu olie
Het heeft een hele mooie citrus smaak.
-
ralph geerts
Bericht
door ralph geerts » 06 sep 2007, 08:26
sorbet, crustace boullion vinaigrettes of watermeloen
-
limo factory
- Berichten: 195
- Lid geworden op: 22 aug 2004, 10:40
- Locatie: Streefkerk
-
Contacteer:
Bericht
door limo factory » 06 sep 2007, 17:12
Yuzu couli van het merk Sicoly verkrijgbaar bij Cnudde
-
Visitor
- Berichten: 49
- Lid geworden op: 03 dec 2006, 10:55
- Locatie: Belgium
Bericht
door Visitor » 06 sep 2007, 21:56
50/50 met limoen maakte ik er "faux caviar" mee. Maar da's al ff geleden. Naar mijn goesting is het een beetje te bitter, daarom gebruik ik het niet puur. De laatste tijd werk ik er niet meer mee....
-
Maurits
- Berichten: 1376
- Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
- Locatie: Heemskerk
Bericht
door Maurits » 07 sep 2007, 07:32
Hoe verschilt yuzu van andere citrussoorten (behalve dan dat het bitterder is)? En heeft het andere kookeigenschappen?
Anders is het gewoon weer oude wijn in nieuwe flessen.....
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
-
shein
- Berichten: 51
- Lid geworden op: 31 jan 2007, 19:23
- Locatie: Bilzen Belgie
Bericht
door shein » 07 sep 2007, 20:32
Volgende link bij wikepedia is wat meer uitleg.
http://en.wikipedia.org/wiki/Yuzu
Ik heb het zelf nooit gebruikt wel al zitten zoeken.
Ferran Adria gebruikt het ook vaak. Het de zest die men gebruikt. In het boek van El Bulli 2003-2004 sttst een foto van de yuzu, ziet er uit als een pakje japanse producten uit de toko. Ik heb het echter nog niet kunnen vinden. Zou het wel eens willen proberen.
Weet iemand of het op kefir lime lijkt?
"Emancipatie: hij is lekker in bed maar koken kan hij niet."
Kees van Kooten
-
shein
- Berichten: 51
- Lid geworden op: 31 jan 2007, 19:23
- Locatie: Bilzen Belgie
Bericht
door shein » 07 sep 2007, 20:37
"Emancipatie: hij is lekker in bed maar koken kan hij niet."
Kees van Kooten
-
Leo
- Forum Chef
- Berichten: 4321
- Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
- Locatie: Gorinchem
-
Contacteer:
Bericht
door Leo » 07 sep 2007, 23:54
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
-
Kook Junk
- Berichten: 21
- Lid geworden op: 29 aug 2007, 10:19
- Locatie: Abcoude
Bericht
door Kook Junk » 08 sep 2007, 08:54
Dat zakje linksonder hadden we in de vrieze liggen

-
timberland
- Berichten: 30
- Lid geworden op: 26 mar 2007, 22:54
- Locatie: Utrecht
Bericht
door timberland » 18 sep 2007, 13:26
Wij kochten het bij Yama food uit Utrecht de importeur.....we kochten zakjes met schilletjes die hakte we, deden we yuzu sap en cirtoenolie, zodat je een soort dressing krijgt en daar marineerde we blue fin mee en canadeese wilde zalm, we hadden ook couilis ook van Yama en daar maakte we Yuzu roomijs mee en Yuzu saus voor bij de tarbot met scheermes.........en ooit heb ik ze in Bangkok om Night market zien liggen
Hoi
I Prefere the '53 by myself
-
eric reezigt
- Berichten: 2
- Lid geworden op: 16 jun 2007, 00:09
- Locatie: IJsselmuiden
Bericht
door eric reezigt » 21 sep 2007, 00:00
heey
we gebruiken het voor de schuim voor dessert we verwerken het met een kidde
hoe meer liefde in je gerecht hoe meer ze zullen smullen
-
erick.dijk
- Berichten: 12
- Lid geworden op: 03 jul 2007, 09:08
- Locatie: leiderdorp
-
Contacteer:
Bericht
door erick.dijk » 22 sep 2007, 13:23
hoe heb je dat gemaakt dan, welk receptuur bedoel ik?
Erick.
eric reezigt schreef:heey
we gebruiken het voor de schuim voor dessert we verwerken het met een kidde
-
eric reezigt
- Berichten: 2
- Lid geworden op: 16 jun 2007, 00:09
- Locatie: IJsselmuiden
Bericht
door eric reezigt » 23 sep 2007, 00:49
heey
ik weet niet precies ikwerk er net maar als je gewoon het basis receptuur gebruikt voor als je schuim wil maken en dan gewoon yuzu denk ik
gr
hoe meer liefde in je gerecht hoe meer ze zullen smullen
-
Leo
- Forum Chef
- Berichten: 4321
- Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
- Locatie: Gorinchem
-
Contacteer:
Bericht
door Leo » 24 jul 2009, 22:10
Van de week pas voor het eerst, puur yuzu sap geproefd. Schilletje kende ik al een tijdje. Nu ook het sap gekocht.
Kost inverhouding tot de schillen peanuts. Beetje rare kleur, niet helder maar wel heel smaakvol

"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
-
roland
- Berichten: 103
- Lid geworden op: 02 okt 2008, 11:58
Bericht
door roland » 25 jul 2009, 00:16
moet je is caramel maken en dan afblussen met yuzu geweldig
-
Leo
- Forum Chef
- Berichten: 4321
- Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
- Locatie: Gorinchem
-
Contacteer:
Bericht
door Leo » 25 jul 2009, 00:19
klinkt als simpel, maar heel lekker.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
-
Stinl
- Berichten: 37
- Lid geworden op: 25 apr 2009, 16:47
Bericht
door Stinl » 18 aug 2009, 12:08
Ik heb uit de Hanos een glazen buisje met gevriesdroogde yuzu in, hoe moet ik dat oplossen?
Op mijn werk hebben we ook dat smal flesje zoals Leo liet zien, daar voegen we ice tea green bij en wat xantana.
-
Guido
- Berichten: 64
- Lid geworden op: 08 mei 2009, 14:32
- Locatie: Eindhoven
Bericht
door Guido » 20 dec 2009, 21:29
Deze week van de groenteboer verse yuzu kunnen krijgen, maar ben er niet echt enthousiast over.
De prijs was bijna 70 euro per kilo en de vrucht zelf zit bijna helemaal vol met pitten. Het rendement is dus erg laag.
Ik heb van de schil yuzu olie gemaakt en van het beetje vruchtvlees een sorbet ik vond zelf de smaken wel oke, maar proefde weinig tot geen verschil dan wanneer ik het maak met yuzu-sap dus kosten technisch zou ik gewoon voor het yuzu-sap gaan of de gevriesdroogde schillen.
-
Guillaume
- Berichten: 24
- Lid geworden op: 05 jun 2011, 12:03
Bericht
door Guillaume » 03 dec 2012, 19:17
Je kan echt alle kanten uit met Yuzu
Bv heerlijk in een ganache van chocolade om macarons mee te vullen
Yuzusorbet verwerken in een koud voorgerecht
je kan er wat bij je ponzu saus doen...
enz enz...