Sosa Albumina / Pro Espuma

is het de Moleculaire Gastronomie, of is het iets anders? praat hier over de trends; Koken met Roner, thermomix of Pacojet
Plaats reactie
Kook Junk
Berichten: 21
Lid geworden op: 29 aug 2007, 10:19
Locatie: Abcoude

Sosa Albumina / Pro Espuma

Bericht door Kook Junk » 29 aug 2007, 11:47

Heeft iemand ervaring met deze poeders van Sosa, zou graag die ervaring willen delen, recepten en / of gebruik.
Mag ook via de mail hoor want ik begrijp dat niet alles voor iedereen is :D

anne
Berichten: 5
Lid geworden op: 10 aug 2006, 14:54
Locatie: Drachten
Contacteer:

Re: Sosa Albumina / Pro Espuma

Bericht door anne » 03 sep 2007, 16:11

Kook Junkie schreef:Heeft iemand ervaring met deze poeders van Sosa, zou graag die ervaring willen delen, recepten en / of gebruik.
Mag ook via de mail hoor want ik begrijp dat niet alles voor iedereen is :D
http://www.nova-kuirejo.de/pageID_4317515.html
Alles is wel in het duits maar dat is niet zo moeilijk..
Ik zelf kan er goed mee overweg, het werkt makkelijker dan dat van elbulli .. is mijn mening
:) :)

Visitor
Berichten: 49
Lid geworden op: 03 dec 2006, 10:55
Locatie: Belgium

Bericht door Visitor » 05 sep 2007, 09:05

Pro espuma gebruik ik niet, vermits we Pro crema hebben staan en dat stabiliseert even goed. Albumina.... ik vermoed dat je daarmee Ovoneve bedoelt? Enfin, ik gebruik redelijk wat produkten van sosa. Dus als je ervaringen wil wisselen, mail je maar.... :D

Jarno
Berichten: 4
Lid geworden op: 29 sep 2007, 19:01

pro espuma

Bericht door Jarno » 28 dec 2007, 12:52

Sosa pro espuma is ideaal om de naam zegt het al espuma's te maken.
100 gram pro espuma op een liter vocht, in de kidde en 2 patronen erop.

kunt feitelijk alles opspuiten.
zelf kook ik bijvoorbeeld melk met vadouvan of ras el hanout en daar maak ik dan een espuma van met sosa.
de echte kok zoekt zijn uitdaging in de versheid van produkten

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 28 dec 2007, 12:59

hoe is de structuur van die espuma's?
en de stabiliteit?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Escouzy
Berichten: 44
Lid geworden op: 17 dec 2007, 12:49
Locatie: Booischot
Contacteer:

Re: Sosa Albumina / Pro Espuma

Bericht door Escouzy » 08 jul 2008, 06:27

Heb info en recepten op mijn blog staan van zowel texturas als Sosa.

http://www.passion4food.info
Komen regelmatig recepten bij dus af en toe eens komen kijken.

Groeten,

John
Nieuwe kooktecnieken , thermomix en pacojet toepassingen

Plaats reactie