NIeuw El Bulli product in texturas lijn

is het de Moleculaire Gastronomie, of is het iets anders? praat hier over de trends; Koken met Roner, thermomix of Pacojet
Plaats reactie
Tompie
Berichten: 134
Lid geworden op: 02 okt 2006, 12:24
Locatie: Amersfoort

NIeuw El Bulli product in texturas lijn

Bericht door Tompie » 01 apr 2007, 17:01

Hebben jullie al gehoord van het product Salto. Schijnt een nieuw product te zijn in de El Bulli lijn. Schijn je hele mooie kristalstructuren mee te kunnen maken.

Lijkt me wel heftig!

Groet

Tom
Een dag niet gekookt is een dag niet geleefd.

Tom

Emiel
Berichten: 293
Lid geworden op: 18 okt 2006, 22:14
Locatie: Weelde

Bericht door Emiel » 01 apr 2007, 17:35

Nog nooit van gehoord, wat is je bron? Ergens opgevangen of gevonden op het net?

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 01 apr 2007, 23:12

bedoel je niet malto ? wat volgens mij voor het verdikken van olie is :S

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 01 apr 2007, 23:24

sorry ik zat er helmaal naast met me olie verdikend het is idd een kristal struktuur waar aan je vocht of olie kan toevoegen waarna je krokantjes krijgt. als iemand iets meer kan vertellen over de preciese werking.. dank u

Tompie
Berichten: 134
Lid geworden op: 02 okt 2006, 12:24
Locatie: Amersfoort

Bericht door Tompie » 02 apr 2007, 06:43

Emiel schreef:Nog nooit van gehoord, wat is je bron? Ergens opgevangen of gevonden op het net?
Het stond gisteren ergens op het net, maar ik zie dat het er vandaag er niet meer op staat

:wink:
Een dag niet gekookt is een dag niet geleefd.

Tom

Tompie
Berichten: 134
Lid geworden op: 02 okt 2006, 12:24
Locatie: Amersfoort

Bericht door Tompie » 02 apr 2007, 10:10

Overigens stond in dat bericht ook iets van het product Lumino. Schijnt in de mond een bijzonder lichtgevend effect te geven.

Lijkt me een product wat we nodig hebben in the "The Art of Creative Cooking" serie.

Helaas, ook dat bericht staat er sinds gisteren niet meer op.

:wink:
Een dag niet gekookt is een dag niet geleefd.

Tom

Gebruikersavatar
limo factory
Berichten: 195
Lid geworden op: 22 aug 2004, 10:40
Locatie: Streefkerk
Contacteer:

Bericht door limo factory » 18 apr 2007, 11:27

Malto..... poeder waarmee je olie tot poeder kunt draaien...
2/3 vetstof 1/3 malto in thermoblender en klaar.

Vraag me niet naar de werking..... maar het lukt wel.

Poeder van olijfolie, sesamolie, witte chocolade..... Leuke gimmik.

Groetjes Erik

wim
Berichten: 14
Lid geworden op: 10 sep 2006, 11:57

Bericht door wim » 18 apr 2007, 11:50

Ik kreeg vorige week een mailtje van La Buena Terra dat er een nieuwe cursus komt over textura's. Waarschijnlijk over de nieuwe, maar dat stond er niet bij.
Prijs is €50.- . De oude en de nieuwe cursus is € 85.-
Is wel in Brussel maar de moeite waard.
Het verschil in grammen in de verschillende recepten wordt dan ook wat duidelijker.

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 19 apr 2007, 00:02

Tompie schreef:Overigens stond in dat bericht ook iets van het product Lumino. Schijnt in de mond een bijzonder lichtgevend effect te geven.

Lijkt me een product wat we nodig hebben in the "The Art of Creative Cooking" serie.

Helaas, ook dat bericht staat er sinds gisteren niet meer op.

:wink:
wintergroen olie... blz 684 mcgee

Plaats reactie