Suikerstroop Brixwaarde

Vrijheid van creative mening!
Plaats reactie
Pieter D.
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 dec 2013, 20:52

Suikerstroop Brixwaarde

Bericht door Pieter D. » 18 dec 2013, 21:44

Beste forumleden,
Sinds kort ben ik een gelukkige hobbykok die een refractometer cadeau kreeg. Nu volg ik een recept uit een boek van JP Wybauw (chocolade) om suikerstroop te maken, 1000 gr suiker en 600 gr water koken naar 36° Brix. Echter wanneer de stroop kookt en ik de waarde controleer op de refractometer dan geeft die altijd meer dan 60° Brix aan.
Wat doe ik dan verkeerd?
Groeten,
Pieter D.

IvoHeinrichs
Berichten: 3
Lid geworden op: 14 apr 2014, 21:09

Re: Suikerstroop Brixwaarde

Bericht door IvoHeinrichs » 14 apr 2014, 21:22

je laat hem waarschijnlijk te hard koken.

laat de stroop heel rustig inkoken zo laag mogelijk.
check check check steeds weer want je kan ook gewoon dat je hem te lang laat opstaan.

hoop dat ik helpfull was gr ief

Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 516
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Re: Suikerstroop Brixwaarde

Bericht door Pluter » 15 apr 2014, 21:41

Je neemt ons toch niet in het ootje hè Pieter!? Doe anders 's 360 gram suiker ipv 600 en alleen oplossen, niet inkoken...
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW

Plaats reactie