Slagroom
-
- Berichten: 208
- Lid geworden op: 17 sep 2009, 07:18
Slagroom
Ik wil slagroom .die uit de kidde komt, niet zo romig (zwaar) laten smaken.
zou water met xantana er bij mengen, een goed idee zijn?
zou water met xantana er bij mengen, een goed idee zijn?
Re: Slagroom
probeer het eens met een beetje suikerwater...
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: Slagroom
eventjes serieus, wat is je gedachte gang bij het gebruik van xantana ?kruimeltje schreef:Ik wil slagroom .die uit de kidde komt, niet zo romig (zwaar) laten smaken.
zou water met xantana er bij mengen, een goed idee zijn?
Waarom denk je dat slagroom romig en zwaar is?
Zodra je daar achter bent gekomen kan je verder breien ..
-
- Berichten: 208
- Lid geworden op: 17 sep 2009, 07:18
Re: Slagroom
dat zware en romige komt denk ik door vetgehalte.
Ik wil van dat zware af dat je niet in een keer een vol gevoel heb
om een beetje te stabiliseren xantana te gebruiken om dat dat een koud binder is.
Ik wil van dat zware af dat je niet in een keer een vol gevoel heb
om een beetje te stabiliseren xantana te gebruiken om dat dat een koud binder is.
Re: Slagroom
Als je room van 40% zou gebruiken, room van 34% gebruiken. Begin ook niet direct als een gek te schudden als je gas er op zit.
Je kan proberen 1 of een halve patroon minder te gebruiken. Voor room uit de kidde gebruikte ik altijd 1,5 patroon op een grote sifon. Dwz dat ik na het schroeven van de 2de patroon een deel van het gas laat ontsnappen alvorens te schudden.
Je kan proberen 1 of een halve patroon minder te gebruiken. Voor room uit de kidde gebruikte ik altijd 1,5 patroon op een grote sifon. Dwz dat ik na het schroeven van de 2de patroon een deel van het gas laat ontsnappen alvorens te schudden.
Re: Slagroom
maar dat lost toch niet het probleem op? Het vetgehalte?kruimeltje schreef:dat zware en romige komt denk ik door vetgehalte.
Ik wil van dat zware af dat je niet in een keer een vol gevoel heb
om een beetje te stabiliseren xantana te gebruiken om dat dat een koud binder is.
Dus het eerste wat je moet doen is je vet gehalte verlagen, dat kan door slagroom te gebruiken met minder vet. Mocht je al het laagste vet percentage gebruiken kan je water of melk toevoegen. Dat verlaagt je vet percentage nog meer.
Daarbij niet te veel gas op je kidde doen, en vooral niet teveel schudden. 1 of 1,5 gas patronen erop, 1x goed schudden en dan altijd op de kop bewaren. Hoef je ook nooit meer te schudden.