Vis en fruit

Vrijheid van creative mening!
Plaats reactie
tremolo
Berichten: 10
Lid geworden op: 12 feb 2010, 12:31

Vis en fruit

Bericht door tremolo » 29 jun 2010, 14:26

in sommige landsstreken stopt het niet met een blikabrikoos-met-tonijnsalade, neen, men gaat voor het volle pond en presenteert een stuk op vel gebakken vis met een schijf meloen of een aardbei.
In principe moet de bijlage de smaak ondersteunen of even neutraliseren ... maar de achterliggende gedachte ontgaat me meestal volledig.

Nochtans zijn er perfecte combinaties zoals
- de fenomenale ki-huitre van Blumenthal, ( kiwi-oester )
- Oostendse, of minder chauvinistisch : Noordzeegarnalen met avocado,
en in iets mindere mate
- stevig gerookte zalm met ananas-carpaccio ( in de lengte gesneden )

Iemand een andere, eveneens smakelijke en beproefde suggestie ?

T

Gebruikersavatar
JeroenTrimbos
Berichten: 352
Lid geworden op: 31 mei 2008, 11:34
Locatie: Valkenburg aan de Geul
Contacteer:

Re: Vis en fruit

Bericht door JeroenTrimbos » 01 jul 2010, 21:11

Watermeloen wordt vaak met tonijn gecombineerd tegenwoordig.

Ik heb zelf eens een gerecht gemaakt van zeetong, crostino, perzik, ganzenlever en rode port reductie.
Moeilijk gerecht, de smaken kloppen wel maar die rijpe perziken zijn zo moeilijk te krijgen.
Practice what you preach

dalanaustet
Berichten: 103
Lid geworden op: 01 okt 2007, 20:51
Locatie: utsira - noorwegen
Contacteer:

Re: Vis en fruit

Bericht door dalanaustet » 05 jul 2010, 09:43

witvis (kabeljauw-schelvis-koolvis) druiven (groen) - ui - olijven - knoflook - verse kruiden - tomaat

Plaats reactie