Pagina 1 van 1

thermomix

Geplaatst: 03 feb 2010, 16:22
door kruimeltje
Ik weet niet of dit de goede topic is
Maar als je nu geen thermomix heb maar toch het recept wil uit voeren hoe zou je het dan doen
pan /bak verwarmen en ondertussen blijven roeren? schat ik in

Re: thermomix

Geplaatst: 03 feb 2010, 16:39
door Xavier
Waarom zou je perse een thermomix moeten nodig hebben?

Wat wil je precies klaar maken dan?

We hebben toch jaaaaaaaren zonder thermomix kunnen koken...

Re: thermomix

Geplaatst: 04 feb 2010, 09:09
door kruimeltje
Spongecake van amandelen

100 g amandelschaafsel
Zaadjes van 1/2 vanillestok
10 g amaretto
5 g amandelolie
125 g eiwit
85 g eierdooier
75 g S1
25 g bloem

Het amandelschaafsel in een pan of onder de salamander kleuren tot goud-gele kleur.
In thermomix doen tesamen met de suiker en de zaadjes van halve vanillestok.
Mixen stand 8 / 30 seconden.
De rest van de benodigdheden aan toevoegen en mixen stand 8 / 15 seconden.
Door fijne zeef steken en in thermowhip gieten.2 gaspatronen opdraaien.
In plastiekbekertje 1 cm beslag spuiten en gedurene 30 tot 50 seconden (hangt af van wattage) in microgolf garen.
Cake is goed als bovenkant droog is.
De plastiekbeker dadelijk omgekeerd op een bord zetten zodat de damp in de cake kan trekken.
Beker een keer doorprikken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dit is het recept
Ik zie ook Thermowhip staan daar zal wel een kidde mee bedoeld zijn

Re: thermomix

Geplaatst: 04 feb 2010, 09:23
door Xavier
Je kan je amandelen toch cutteren met een gewone cutter/keukenrobot
je gaat wellicht langer moeten mixen dan 30 sec :)

yep thermowhip = kidde

Re: thermomix

Geplaatst: 04 feb 2010, 12:29
door kruimeltje
Hartelijk dank voor je reactie
menzegt wel eens Wat je het eerste in je gedachten komt moet je doen :-))))

Re: thermomix

Geplaatst: 05 feb 2010, 09:41
door kruimeltje
Alles goed gelukt @xavier en waarom het beslag nu in de kidde moet begrijp ik niet het gaat ook zo wel + dat je niet hoef te zeven

Re: thermomix

Geplaatst: 05 feb 2010, 10:21
door Xavier
kruimeltje schreef:waarom het beslag nu in de kidde
om meer lucht in je beslag te krijgen voor het "spons" fx

Re: thermomix

Geplaatst: 05 feb 2010, 22:01
door kruimeltje
Ik heb bijde geprobeerd en maakt niets uit (met of zonder kidde )
Het belangrijste is Magnetron op 2 minuten zetten op het hoogte punt de magnetron stoppen.
Bij verwarmen kan niet meer ,danwel zonder effect.

Re: thermomix

Geplaatst: 04 aug 2010, 17:51
door truffel
Vraagje kun je in de thermomix ook chocolade temperen :?:

Re: thermomix

Geplaatst: 04 aug 2010, 18:03
door jeroenbr
truffel schreef:Vraagje kun je in de thermomix ook chocolade temperen :?:
probeer het eens ... :roll:

Re: thermomix

Geplaatst: 04 aug 2010, 19:27
door truffel
Dan moet ik er eerst 1kopen.
En dat is ook de bedoeling maar ik zat ook naar een digitale choco machine te kijken maar vond m erg duur,
Dus dacht ik misschien heeft iemand het al in een thermo geprobeerd

Re: thermomix

Geplaatst: 04 aug 2010, 21:22
door Cees Timmerman
Chocolade tempereren gaat niet lukken in de thermomix . Zo'n computer gestuurd tempereer machientje is volgen mij iets goedkoper als een thermomix. De temperatuur regeling van de thermomix is te grof voor tempereren, dat komt erg nauw.
Ik heb ze allebei, dat digitale machientje is perfect.
De thermomix is ook een top apparaat, alleen gewoon een heel andere machine.

Re: thermomix

Geplaatst: 04 aug 2010, 22:11
door truffel
Ok thanks

Re: thermomix

Geplaatst: 05 aug 2010, 21:38
door JeroenTrimbos
Chocolade tempereren gaat fantastisch in de roner trouwens!!

De thermomix is bij mij niet meer weg te denken, scheelt me zoveel handelingen!!
Maar dat moet ook wel als je maar alleen in de keuken staat :roll:

Re: thermomix

Geplaatst: 06 aug 2010, 05:14
door Cees Timmerman
Hoe doe je dat Jeroen, tempereren in de roner

Re: thermomix

Geplaatst: 06 aug 2010, 08:44
door JeroenTrimbos
Je chocolade vacumeren in een zak en dan om het uur de temperatuur veranderen die je nodig hebt.
Geen rotzooi of uitdroging, altijd goed! En je kunt de chocolade erin laten zitten.