Truffelsalsa

Vrijheid van creative mening!
Plaats reactie
Gebruikersavatar
limo factory
Berichten: 195
Lid geworden op: 22 aug 2004, 10:40
Locatie: Streefkerk
Contacteer:

Truffelsalsa

Bericht door limo factory » 08 jul 2009, 13:55

Beste Collega's,

Kleine vraag? Hoe maak je tapenade van verse truffel? Zomer truffel is nu natuurlijk op zijn best en niet duur, percentage mooie paddestoelen erbij en het is goedkoper dan uit een potje.......

Maar hoe maak ik dat, rauw draaien, sous vide bereiden, aanzweten?

Iemand een suggestie?

Groeten Erik Hermans, De Limonadefabriek

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Truffelsalsa

Bericht door Cees » 10 jul 2009, 22:08

Sjallot fruiten met beetje knoflook en beetje zwarte olijf...dit laten afkoelen. Nu de sjalot etc met truffel (rauw) in de magimix en fijn draaien, olijfolie toevoegen tot gewenste dikte/substantie.

Kan ook zonder de olijf natuurlijk(die olijf wil de zomertruffel wel aardig overheersen) . Ook word de truffeltapenade vaak gemaakt van champignons met sjallot,zwarte olijf,kapper en dan opdraaien met truffelolie...maar dat is eigenlijk smeerlapperij natuurlijk.

ALs je nog andere lekkere recepten van truffeltapenade tegenkomt...laat het me weten, ik vindt het nogal lekker :)
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Bchef1
Berichten: 209
Lid geworden op: 12 mar 2009, 12:59
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Re: Truffelsalsa

Bericht door Bchef1 » 11 jul 2009, 08:36

opdraaien met gegaard eekhoorntjesbrood en olijfolie. zout toevoegen voor de smaak en houdbaarheid.
Deze prut kan je vervolgens nog op eikenhout laten rijpen. Ja echt, zo werd de salsa bij Jacobus Toet gemaakt. Truffelgehalte 10% ongeveer.
I love defenseless animals, especially in a good gravy

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Truffelsalsa

Bericht door Leo » 11 jul 2009, 15:40

Potje Witte Truffel
Net ff gekeken op een potje.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Cees Timmerman
Berichten: 933
Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Truffelsalsa

Bericht door Cees Timmerman » 28 jul 2009, 08:05

Vond je truffelsalsa zeer geslaagd Erik, ik proefde 'm thuis op de bank nog.

Gebruikersavatar
limo factory
Berichten: 195
Lid geworden op: 22 aug 2004, 10:40
Locatie: Streefkerk
Contacteer:

Re: Truffelsalsa

Bericht door limo factory » 29 jul 2009, 15:30

Bedankt Cees,

Wat ik uiteindelijk gedaan had:

Mooie olijfolie, truffel, kastanje paddestoel, zout, peper, gezouten ansjovis en een beetje aceto in een kookzak gedaan.
30 minuten op 85 graden in de Roner en daarna warm fijn draaien.

Mooi brood Van Menno vers afbakken en smeren maar.............. hmmmm.


Groeten Erik

grootje
Berichten: 23
Lid geworden op: 20 mei 2007, 16:54
Locatie: ouderkerk a/d amstel

Re: Truffelsalsa

Bericht door grootje » 11 sep 2009, 10:31

check de site van het programma van keuringsdienst van waarde. Er gaat een aflevering over truffel salsa. Leuk om te zien!!

Plaats reactie