Bastogne Koeken

Vrijheid van creative mening!
Plaats reactie
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bastogne Koeken

Bericht door Leo » 06 jun 2009, 22:50

ben op zoek naar de beste imitatie bastogne koek.
Afbeelding

vind het koekje erg lekker, maar toch jammer dat er geen roomboter smaak aan zit.

Volgens het etiket:
tarwebloem 45%
suiker
plantaardig vet
kandijsuiker 10%
kandijstroop
eieren
rijsmiddel (natriumwaterstofcarbonaat)
fructose-glucosestroop
gekaramelisserde suiker
glucosestroop
kaneel 0,2%
zout
aroma (vanille)
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Bastogne Koeken

Bericht door Leo » 06 jun 2009, 22:50

Recept

Bastogne koeken

Wat heb je nodig?

• 300 gram zelfrijzend bakmeel
• 175 gram boter
• 75 gram kandijsuiker
• 100 ml kandijstroop
• 3 eieren
• Zout, kaneel en kruidnagel

Meng in een grote kom voorzichtig boter, bakmeel, kandijstroop en eidooiers door
elkaar. Wanneer het deeg een gladde massa vormt, kandijsuiker toevoegen en steviger
kneden. Voeg naar smaak een snufje zout, wat kaneel en de gemalen kruidnagel
toe.

Dek de kom af met een theedoek en plaats deze minstens een uur in de koelkast,
zodat het kan rijzen.

Vet een bakplaat in en vorm hierop platte hoopjes deeg (beetje vormgeven als koeken).
Bak deze koeken ongeveer 20 á 25 minuten op ongeveer 175 C.

(een willekeurig google recept)
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: Bastogne Koeken

Bericht door jeroenbr » 06 jun 2009, 23:01

Ik ga het recept na het weekend uitproberen leo!

Plaats reactie