Chocolade met de verfspuit

Vrijheid van creative mening!
Plaats reactie
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Chocolade met de verfspuit

Bericht door Leo » 08 feb 2009, 11:46

Wagner Verfspuit type W 140P
Afbeelding

Tegenwoordig wordt deze techniek van afspuiten veel gebruikt.
Heel simpel, doormiddel van een verfspuit. De kosten vallen reuze mee, voor zo'n machine betaal je ongeveer 60 euro.

Wat heb je nodig:
1) verfspuit
2) mengsel van cacaoboter en couveture
3) diepvries mousse of andere product
(door dat het product diepvries is, stold de chocolade gelijk, daardoor krijg een relief)
Handig is om het af te spuiten in een grote kartonnen doos of zelf gemaakte spuitcabine. Of je moet een goed schoonmaakteam hebben.

voorbeeld;
Afbeelding
Mousse, afgespoten met chocolade.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Cees Timmerman
Berichten: 933
Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Chocolade met de verfspuit

Bericht door Cees Timmerman » 08 feb 2009, 13:20

Ik gebruik vaak die kant en klare spuitbussen. Erg handig. Maar de autospuit geeft een grovere korrel en dat ziet er mooier en aantrekkelijker uit. Wel altijd een gedoe om dat apparaat schoon te maken en inderdaad, zet er karton achter en onder, want heel je cuisine zit eronder.

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Chocolade met de verfspuit

Bericht door Cees » 08 feb 2009, 16:01

Na een aantal jaar gebruik is die van ons helaas overleden, binnenkort maar weer eens rondkijken voor een nieuwe.
Schoonmaken is idd, een aardig klusje..maar resultaat is echt super.
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Chocolade met de verfspuit

Bericht door Leo » 08 feb 2009, 16:20

heb wel eens gehoord, dat schoonmaken wel kan, maar op het einde even met wat olie doorspuiten.
voor de roest kan dat beter zijn.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Chocolade met de verfspuit

Bericht door Cees » 08 feb 2009, 18:49

binnenwerk bestaat uit kunstof en rvs..dat was die van ons althans, nooit olie gebruikt, gewoon heet water met zeep(d4.2) eerst met heet water laten spuiten, en daarna alle onderdelen in sop. En voor gebruik ook fff goed reinigen als je hem niet vaak gebruikt. Was ook een wagner maar dan met tiptoetsen zodat je airbrush variatie kon krijgen.
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

gawein
Berichten: 23
Lid geworden op: 03 nov 2008, 23:30

Re: Chocolade met de verfspuit

Bericht door gawein » 11 apr 2009, 13:20

hey,

heeft er iemand hoeveelheden voor verhouding couverture en cacaoboter

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Chocolade met de verfspuit

Bericht door Cees » 11 apr 2009, 22:45

Is persoonlijk, maar ik gebruikte meestal 2 delen chocolade en 1 deel cacao boter.
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

kotagesi
Berichten: 6
Lid geworden op: 18 jan 2009, 20:57

Re: Chocolade met de verfspuit

Bericht door kotagesi » 03 jun 2009, 20:05

Hallo,

Ik ben maar een hobbykok, maar heel nieuwsgierig. Vroeg me af of dit ook mogelijk is met een plantenspuit.
Of is dit nu een hele domme vraag?

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Chocolade met de verfspuit

Bericht door Leo » 04 jun 2009, 07:49

misschien wel......met hele fijne nevel... (misschien hoor. :D )
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: Chocolade met de verfspuit

Bericht door Maurits » 04 jun 2009, 10:28

kotagesi schreef:Hallo,

Ik ben maar een hobbykok, maar heel nieuwsgierig. Vroeg me af of dit ook mogelijk is met een plantenspuit.
Of is dit nu een hele domme vraag?
Nee werkt niet, chocolade is te stroperig om te spuiten met een plantenspuit. Je moet iets hebben waar je druk mee kan creeeren, zo'n oliepompje werkt waarschijnlijk wel. Afbeelding
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Gebruikersavatar
Cees Timmerman
Berichten: 933
Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Chocolade met de verfspuit

Bericht door Cees Timmerman » 04 jun 2009, 12:59

In au coeur des saveurs van Frederic Bau staan de exacte verhoudingen chocolade/cacaoboter.

Plaats reactie